ועכשיו תובעים שתי איידוליות על כך שהיה להם חבר

Mondsee

New member
ועכשיו תובעים שתי איידוליות על כך שהיה להם חבר

אני כל פעם מופתעת לרעה מחדש. שתי בנות מאיזה להקת איידול לא ידועה במיוחד עזבו את הלהקה. אחת תירצה את זה בבריאת לקויה והשניה "לקחה הפסקה".
אבל עכשיו הסוכנות שלהן מודה שהן פוטרו בגלל דייטים. אבל הם הגדילו לעשות ולא רק פיטרו אותן אלא עכשיו הם תובעים גם את הבנות על הפרת חוזה וגם את בני הזוג שלהם.
אז קודם כל אני חושבת שבשום מדינה מתוקנת בעולם לא יכול להיות שמעסיק יאסור על מועסק לצאת עם מי שהוא רוצה, זה פשוט לא יכול להיות חוקי ואני לא מבינה איך ביפן מאפשרים למעסיק להפר בחוזה זכות אנושית בסיסית. שנית, אני לא מבינה על איזה בסיס הם יכולים לתבוע את בני הזוג. הרי בני הזוג לא חתמו איתם על שום הסכם. אם התביעה הזאת עוברת משהו מאוד דפוק במערכת החוק ביפן.
הכתבה: http://aramajapan.com/news/former-i...d-¥8-2-million-by-management-for-dating/8923/

herouth

New member
התגובות שם מעצבנות אותי.

״זה עניין תרבותי, זר לא יבין זאת״. כן, זה גם התירוץ שנתנו להתעלמות משלילת הזכויות של נשים ע״י הטאליבן. בתרבות היפנית, צעירים יוצאים לדייטים אם רק יש להם עם מי. שלא יספרו שזה ״ככה בתרבות״. אחרים אומרים שזה לגמרי בסדר. ועוד אחרים אומרים שאין מה לעשות, יש לחברות האמרגנות הללו הרבה כוח, ואין מה לעשות נגד זה.
&nbsp
ממש לזרוק נעל על המסך.
&nbsp
&nbsp

Mondsee

New member
התירוץ של "עניין תרבותי" תמיד מעצבן אותי

מעניין אם הם יגידו אותו דבר על מילת נשים, או נקמת דם.

johnny d

New member
למה את מקשרת עת זה עם גזענות?

החוזים האלו תקפים גם לגבי איידולים ממין זכר.

ועד כמה שידוע לי אין חוק בישראל שמונע חוזה שכזה. אני מקווה שאני טועה.

Mondsee

New member
כן ולא

כן, החוזים האלה קיימים גם לגבי גברים, ככה שזה לא רק עניין של נשים. אבל איידולים גברים מסתבכים בהרבה "סקנדלים" של חברות, סקס וכו' ולא מפוטרים עקב כך. לפעמים הג'ימושו מכריח אותם להפרד מהחברה, שזה נורא בפני עצמו, אבל הם לא מאבדים את הקריירה בגלל זה. יש גם איידולים גברים נשואים, בד"כ הם מתחתנים אחרי שהכניסו את החברות להריון, והם עדיין מצליחים.

johnny d

New member
זה כנראה כבר עניין תרבותי

אני יכול להבין את המטרה של חברה מסחרית להרוויח כסף מבלי להתחשב בכל דבר אחר שזה כולל את העובדים, וההשפעה שיש לתוצאות שלהם על החברה היפנית בכלליות והמעריצים.

מה שכן, לא ממש הייתי לוקח את כל הפרשיות האלו ברצינות גם של הבנות וגם של הבנים, לפעמים מה שמתרחש באמת ומה שכתוב בעיתון ביפן, הורשע בבית משפט ביפן, או נמצא ע"י המשטרה אינו נכון עד כדי שקר בוטה שמטרתו מאוד סובייקטיבית.
במיוחד בעסקים שבהם יש מעורבות חזקה של המאפיה. (שזה פחות או יותר כל עסקי השעשועים)

Mondsee

New member
ברור שזה עניין תרבותי

בדיוק כמו שברור לי שלא כל מה שנכתב בעיתון הוא אמת. הייתי רוצה לקוות שבבית משפט והמשטרה זה אחרת אבל אני מעריכה שאתה צודק, אתה גם צודק לגבי ההשפעה המסחרית על החברה. אבל האמת היא שאני לא רואה קשר בין זה לבין מה שאמרתי. בסה"כ הגבתי לך כשאמרת שאין הבדל בין גברים לנשים איידולים והנקודה היא שיש שוני מסוים. כן גם לגברים יש מגבלות, אבל ההשלכות על הפרות המגבלה הן שונות, ובכל מקרה אני מתנגדת גם לאלה וגם לאלה.

herouth

New member
איפה קישרתי את זה לגזענות?

בכל מקרה, שאלה טובה לעורך-דין בעניין אם זה אסור או מותר בישראל. לדעתי, הסעיף בחוק שוויון הזדמנויות בעבודה שאוסר להפלות עובד על בסיס מעמדו האישי מכסה את זה, אבל אני לא עורכת-דין, ויש לי הרגשה שאין תקדים משפטי של ממש לעניין.

Nadavu

New member
אהבתי את ההדגשה של האישום על ניהול מערכת יחסים עם *מעריצים*

זה הופך את זה למאוד הגיוני. הלהקה היא עסק, ולכן הקשר בין חברות הלהקה למעריצים דינו כיחסים שבין עובדי חברה ללקוחות. ולכן לצאת עם מעריץ כמוהו כיחסים רומנטים בין עובד חברה ללקוח המקבל ממנו שירותים - פרצה קורצת לניגוד אינטרסים וללא ספק עבירה משמעתית. הלקוח בתורו, או המעריץ, גם הוא מטרה ראויה לצעדים משפטיים שכן הוא ניסה לתחמן את החברה על מנת לקבל שירותים והטבות שלא ביושר, ופגע ברכושה. וגם אם הוא לא חתום על חוזה ממש מול החברה, זה עדיין וונדאליזם והתנהגות אנטי-סוציאלית - אם לא כלא, אז לפחות הסתכלות פסיכיאטרית.
מעניין אם בני הזוג יכולים לפתור הכל באמצעות הצהרה חתומת נוטריון שהם לא, ומעולם לא היו, ויתר על כן ולמען הסר ספק, אין להם שום כוונה להיות, מעריצים של הלהקה.
mechakucha..

herouth

New member
גם צריך להגדיר ״מעריץ״.

לא כל מעריץ הוא לקוח. האם מישהו שמעולם לא קנה שום דבר של הלהקה לא יכול להיות מעריץ? האם מישהו שרק ראה קליפים שלה בטלויזיה נחשב מעריץ? ומה זה ״מערכת יחסים״?

Simbbam

New member
איכסה, איכס, איכסה. וזה ידוע שהרבה דברים דפוקים במערכת החוק

ביפן.

יפנים...

בארץ זה לא יכול לקרות כי איסור על דייטים בחוזה יחשב כהתחייבות בעךת אופי אישי שתיחשב בלתי אכיפה. אם בגלל הדייטים הזמרות הבריזו מהקלטות או הופעות וגרמו נזק זה משהו אחר. החברים אחראים רק אם הם במוע גרמו לזמרות להפרת החוזה

למעלה