ועכשיו תענו ברצינות

tkhri

New member
ועכשיו תענו ברצינות

מה הייתם אומרים אם רה"מ ממשלה ממפלגת העבודה(נניח מצנע שהבטיח לצאת מעזה),היה מחליט לספח את יהודה ושומרון וחבל עזה? מה הייתם אומרים אם הוא היה מפטר כל שר שהיה מצביע אחרת ונגד החלטתו? מה הייתם אומרים אם הוא היה מחליף את הרמטכ"ל ומשמיץ אותו רק כי הוא היה טוען שזה צעד שגוי? מה הייתם אומרים אם היה מחליף את ראש השב"כ אם זה לא היה מסכים עם המהלך הזה וחושב שזה צעד מסוכן? מה הייתם אומרים אם בנו היה מועמד לדין על שחיתות והתקשורת לא אומרת דבר על זה? מה הייתם אומרים אם היה עובר חוק שכל מי שיפגין נגד הסיפוח מהתאריך הזה והזה יעצר ויושלח לכלא? מה הייתם אומרים אם אותו ראש ממשלה היה מבטיח לקבל על עצמו את החלטת מרכז העבודה...אבל רק אם היא החלטה התואמת את דעתו? הגם אז הייתם טוענים שישראל דמוקרטית? תהיו אמיתיים.

tkhri

New member
כנראה שלשמאל שלנו אין מה לענות

לשאלות שלי....חבל דווקא ציפיתי לתגובות.

אתה ממשיך מצחיק, סליחה על הבוטות.

זה כמו שהייתי שולח לפורום מתמטיקה את השאלה "כמה זה 1+1" ומתפלא שלא עונים לי
ברור שהשמאל התנגד, מתנגד ויתנגד לכיבוש ולסיפוח, וברור שהשמאל גינה, מגנה ויגנה כל ממשלה שפעלה, פועלת ותפעל להמשך הכיבוש ולסיפוח השטחים הכבושים, בלי קשר לכינויים שאותה ממשלה הדביקה, מדביקה או תדביק לעצמה. על מה בכלל השאלה?
ברור שישראל, הממשיכה במדיניות הקולוניזציה והקנטוניזציה של השטחים הכבושים, אינה עונה לקריטריונים של "מדינה דמוקרטית". וברור שאם ממשלה עתידית מטעם העבודה תמשיך באותה מדיניות, או אף תחמיר אותה, אזי איזו מין "דמוקרטיה" תהיה זו?

tkhri

New member
השמאל לא התנגד "לכיבוש"

אני מזכיר לך שהרבה מההתנחלויות(והגדולות שבהן דווקא),הקימו דווקא ממשלות שמאל. רק ב92 השמאל הציוני הקצין והתאים עמדות עם השמאל הקיצוני\אנטי ציוני.

מסרב

New member
אם העבודה לא שמאל...

אז מה נשאר? 6 ח"כים של מרץ ועוד 10 חכ"ים ערבים? מרשים מאד!!

shay or eli

New member
לא להגזים - יש אנשי שמאל בעבודה

מצנע, פרץ ותמיר, ואולי יש עוד יונה או שתיים. אבל היא רובה מפלגת מרכז בתחום המדיני וימין בתחום החברתי.

EverMan

New member
יש אפילו יותר מזה.

להזכירך גם יתום היה באוסלו למשל. ופינס, הרצוג , כבל , לא בדיוק "ניצים" בלשון המעטה. אבל כן , כל אחד ואחד בעבודה יצביע בשניה בעד הסכם שלום בר-קיימא. וכמה שאני לא אוהב את זה שהם עושים זאת - זאת הסיבה שהם יושבים בממשלה.

noamgk

New member
חביבי,

צחקת וצעקת הרבה, ורק על השאלות שלו לא ענית

זה שאני לא חביב שלך, וכמובן גם לא

אתה שלי, זה דבר אחד. ומתברר, שבנוסף לכך גם אינך מבין עברית

6bcad

New member
פשוט היפוטזה רעועה

שרון הכריז בברור ברמה אסטרטגית לפני הבחירות על "צעדים כואבים" ועל "מדינה פלשתנאית" ועל "מה שרואים משם...". על זה בחרו אותו. ההבדלה בינו למצנע לא היתה הטקטיקה איך יוצאים, אלא ה"בשלות" "המנהיגות". מכאן הלגטימאציה לכוון בו הוא הולך. הדבר מאושש באופן עיקבי ע"י כל הסקרים לרוחב (בכולם) ולאורך (ציר הזמן)- אפילו בקרב ציבור בוחרי הליכוד. מעבר לזה גם רוב שאר המובאות לא יושבות טוב (חלוץ יותר ימני...חוק לעצור מפגין?...), אבל כמובן ששרון הוא המפאניק האחרון , ודוקא כאן לא נראה לי שתמצא מסנגרים רבים של פרקטיקות הדמוקרטיה של מפאי (הבנים/ות הרוחנים של שולה?). אם קאנדידת העבודה היה מצהיר לפני הבחירות על "צעדים קשים", "ממלכת ישראל" ו"מה שרואים מכאן...." נבחר ברוב עם, ומספח הכל. היתי משתתף בכל ההפגנות, מוכיח בשער שמכסימום 4 חודשים המדינה תעמוד בסנקציות העולמיות, ולאחר 3 חדשים כשהחיים משתבשים לגמרי והממשלה נופלת, בוחר במפלגת "המציאות האמיתית", ניתוק למען הידברות, טאבה 2, 67, מדינה פלשתנאית, חוק השבות למדינת ישראל, זכות השיבה למדינת ישמעל. מה אפשר לעשות. אי אפשר לשחק בכאילו נגד פשרה, צדק בסיסי, החוק הבינלאומי, הסכמה כלל עולמית, מטווה ברור מ"שטחים תמורת שלום" דרך הסכמי בגין-סאדת, שרון - אבו מאזן. כל השאר היפוטזות הזויות.

למעלה