"ועל ניסיך שבכל יום עימנו..."

"ועל ניסיך שבכל יום עימנו..."

הבהרה: אנחנו משפחה של 4 נפשות יש לי שתי אחיות נשואות ואמא (אבא נפטר לפני שנה וחצי). עכשיו לסיפור: ביום שישי נסענו לחתונה של בן דוד שלי במעלה אדומים. התיכנון המקורי היה שאמא שלי תיסע עם אחותי ואנחנו עם אחותי השניה אבל, בסופו של דבר אמא שלי נסעה עם אחיה לחתונה ואחותי וגיסי לקחו את האוטו שלה כדי לנסוע לבדם לחתונה ואנחנו נשארנו בתכנון המקורי ונסענו עם אחותי וגיסי השניים באוטו שלהם. בדרך קיבלנו טלפון מאחותי שהם לא מגיעים. כששאלנו מה קרה התברר שאחד הברגים בגלגלי האוטו של אמא שלי השתחרר והאוטו התהפך. כשבררנו היום יותר פרטים הסתבר שהאוטו התהפך פעמיים והם בניסי ניסים יצאו במכות יבשות בלבדולמי ששואל האוטו ניזוק קשה. על זה אומרים "הפח נשבר ואנחנו נמלטנו". ממש נס.

ועימנו...

הקדמה: נסעתי, עם ביתי בת שלושה שבועות. ישבתי איתה בחוסר אחריות במושב הקדמי לא חגורה. ראינו שוטר, אז תוך כדי המחשבה על כך שאני לא חגורה הובן, שבעצם התינוקת מקדימה בלי כיסא. עברתי אחורה והכנסתי אותה לקנגרו. גוף: המשכנו לנסוע. האוטו לפנינו עצר בפתאומיות. הנהג (אחי) כיוון את ההגה שמאלה ככל יכולתו. האוטו בלם בחריקה, ופגע באוטו שקדימה פגיעה קלה בקצה. ברוך ה' לא אירע דבר. רגע אחרי, פגעה בנו המכונית מאחורה בעוצמה שהעיפה אותנו הרבה קדימה לתוך אי תנועה, סנטימטרים ספורים לפני המכוניות השועטות במהירות בנתיב ההפכי. סיום: הביטוח השבית את הרכב, אנחנו יצאנו בשלום, גם התינוקת, שגדלה ומתפתחת יפה, ברוך ה' ניסים, מאיפה שלא תסתכלו על זה.

ואני חושב שזה חוסר אחריות משווע.

באותה מידה היה יכול להיות סיפור כזה: נסעתי, עם ביתי בת שלושה שבועות. ישבתי איתה בחוסר אחריות במושב הקדמי לא חגורה. האוטו לפנינו עצר בפתאומיות. הנהג (אחי) כיוון את ההגה שמאלה ככל יכולתו. האוטו בלם בחריקה, ופגע באוטו שקדימה פגיעה קלה בקצה. ברוך ה' לא אירע דבר. רגע אחרי, פגעה בנו המכונית מאחורה בעוצמה שהעיפה אותנו הרבה קדימה לתוך אי תנועה סנטימטרים ספורים לפני המכוניות השועטות במהירות בנתיב ההפכי. סיום. . . אני מציע לך לקרוא גם את זה. להתנהג בחוסר אחריות ואח"כ לשמוח על הנס. זה דבר שצריך להתבייש בו.

זה שהיה כאן חוסר אחריות זה ברור

והלקח מכך נלמד בנפרד. אבל לשמוח מהנס (ולא על הנס, לסמוך על הנס זה קודם המעשה, לשמוח מהנס זה לאחר מעשה) זה וודאי ראוי להעשות. אין הבדל אם הנס נעשה על דבר שנעשה באחריות או על דבר שנעשה בחוסר אחריות. נס הוא נס. ה' הציל אותנו, אנחנו שמחים על כך ומודים לו. ו... כן, גם מפרסמים זאת, למרות שהדבר מודיע ברבים את העובדה שלא היינו זהירים. גם מזה אנשים יכולים ללמוד. כל אחד עושה זאת עם עצמו, בשקט.

השאלה אם זה נס.

נס מוגדר כדבר לא טבעי. אני, לאחר התאונה שעברתי, התאוששתי מאד מהר לדעת הרופאים. שאלתי הרב האם זה נס ? והוא ענה לי: אולי כן, אולי לא. מקריות איננה נס.

אותו נס כמו של ממתינה למתנה

אולי מבחינת העומק של הדברים אין קוראים לכך נס. אבל אנשים נוהגים לכנות כל דבר שבו מורגשת השגחה פרטית בשם נס, וזו כוונתי. לדעתי, חבל סתם להתפלסף אם אין לזה מטרה.

וכמובן, זו אני, מעניין אותי לדעת

לא שמתי לב שאני עובדת על שם של מישהו אחר...

דפננה

New member
איזה קטעים נראה לי שהם

שכנים שלי. הם גרים בהתנחלות בשומרון?

דפנה, מה שלומך? ../images/Emo24.gif

המון זמן לא היית כאן

דפננה

New member
שלומי מצויין אין לי מחשב אז

אני בקושי כתובת. ב"ה אז כן הם שכנים שלי.

למעלה