ועל ראש עקום.

ועל ראש עקום.

ראש העירייה הנוכחית, ותומכיה, גאים בדוח המבקר. ואני חשבתי שהדו"ח הזה לא יכול להיות מקור לגאווה. זה טוב שיש ביקורת, זה טוב שהמבקר עושה עבודתו נאמנה - אך מכאן ועד להתגאות בתוצאות - המרחק הוא ענק. תארו לעצמכם את אריק שרון יוצא ומתגאה במימצאים של מבקר המדינה על ה"מינהל התקין" בעניין הקרקעות ובעניינים אחרים אותם ביקר המבקר - גם אם היה חושב על אפשרות כזו, לא היה מעז לבצע אותה - כי הציבור לא יכול להבין מנהיגים המתגאים במחדלים החמורים שלהם. חיפשתי מקורות נוספים לחשיבה העקומה הזו, ומצאתי התבטאות של האחראית על תלונות הציבור של הרצליה - באחת מועדות הכנסת: "נושא ההכפפה הוא חשוב מאוד, ולכן גם נושא החוק חשוב. כשאני נכנסתי לתפקיד בקדנציה הזו שהיא חדשה גם בהרצליה המוסד הוכפף לראש העיר, והמיצוב הזה נותן גיבוי וכוח לתפקיד להיות חשוב; נוכחנו לדעת כבר בשנה הראשונה שכמות התלונות עלתה ממאתיים בשנה ל- ‎1300; כלומר היה עם מי לדבר, אנשים פנו הרבה יותר, הנושאים מטופלים. " במקום עם חשיבה הגיונית, היו מקימים ועדת חקירה אם כמות התלונות הייתה עולה ממאתיים בנה ל 1300 בשנה. עלייה כה דרמטית בתלונות, מעידה בעיקר על ירידה משמעותית בשרות. אך עולם היחצנות הוא עולם הפוך - כאשר היחצן בשלטון אז עלייה בתלונות היא אינדיקציה להצלחה, ודאי אם תרדנה התלונות יהיה זה סימן להצלחה - משחקים עם המספרים כרצונם - ומוכרים לנו לוקשים.

Tami me

New member
כמות התלונות עלתה בגלל שלא מטפלים

בהם סיפר לי ידיד כי הוא פונה כבר חודשים, עשרות פניות ומכתבים, הכל באותו נושא וכל פעם מורחים אותו מחדש ולפעמים מבטיחים דברים ולא מקיימים. אבל אתה צודק - השירות מתדרדר ואין מי שיטפל נציב תלונות צריך לראות לנגד עיניו את טובת הציבור. הכפיפות לראש העיריה מבטיח מטריה עבורה - עוד יחצנית שמוכרת לנו לוקשים. גיבוי וכוח לתפקיד? הנושאים מטופלים? - קישקושים.

כמו שאמרנו...

ביריה גרנות, נציבת תלונות הציבור אינה מתפקדת כמו שצריך, היא מונתה ע"י גרמן לתפקיד, חברת ילדות שלה ("היא זכתה במכרז והומלצה לתפקיד ע"י לברת השמה"... ההודעה שנותנים דובריה בפורום), הציבור לא רוצה אותה בתפקיד. בפועל היא משמשת כ"נציבת קבורת תלונות הציבור"-לא מטפלת בתלונות ומורחת את התושבים בתשובות, תחת הוראותיה של גרמן. ולסיום חצי עירייה לא מתפקדת, אין מינהל תקין (דו"ח המבקר הוכיח זאת), גרמן נכשלה-הגיע הזמן להגיד לה ביי ולבחור במועמד שיחזיר את הרצליה לראשונה בשרון....

שלטון אור מול שלטון חושך

אחד מהסממנים הטובים ביותר לשלטון מתקדם הוא קיומם של גופים לגיטימיים להעברת ביקורת, טיפול בתלונות, וכו'... יש אנשים שכותבים כאן בפורום, שלוקחים השקפת עולם של אנשים אחרים וקוראים לה "יחצ"נות". הטיעון כי מספר התלונות עלה עקב נגישות טובה יותר של העירייה, מנגנון תקין יותר, שירות טוב יותר והקשבה רצינית לתושבים/ות - הוא טיעון אמיתי. לפתור אותו ע"י כך שקוראים לו יחצ"נות זה רדוד. אם מישהו כאן מעדיף שלטון חושך, בו אין טיפול בתלונות, והורדת מס' התלונות ל-0, שיבושם לו. למזלם של שאר התושבים, שלטון האור ממשיך עכשיו לחמש שנים נוספות.

ברור שיש ביקורת

וביקורת היא תמיד שלילית - אך לא צריך להתגאות במימצאים, אפשר לקבל אותם אפשר לדחות אותם, אך אי אפשר לשמוח אתם, איך אפשר לשמוח עם קדחת, עם שחפת או אפילו עם שפעת? אפשר וחובה לשמוח אחרי שהתגברת עליהם. ובעניין התלונות - אתה עושה צחוק מהעבודה. היו 200 תלונות, עלו ל 1300, והכל הכל עקב שינוי ארגוני - שהציבור לא יודע ממנו. מצחיק לא? ואת הלוקש הזה הם לא מתביישים למכור בכנסת ישראל? עליה בכמות הפניות ב 550% היא שילוב של הגדלה כללית במודעות הציבור לזכויותיהם, ריבוי הבעיות והבירוקרטיה בעיר, שליטה מרכזית במקורות המידע- אשר מונעת מהפקידים מתן שירות טוב, ובצר להם הם מפנים את הפונים למי שאחראית מטעם גרמן על לעניין תלונות הציבור, חוסר שליטה של המטה בעובדים, מדיניות גביה בלתי מוסרית ועוד ועוד.

Tami me

New member
יש מריחת התושב - לא הקשבה

המקרה של ביריה הוא דוגמא להסתאבות שילטונית. כשלראש העיר אין עניין בקשר ומגע עם התושבים היא ממנה יחצנית כבאפר (פגוש) כדי לנופף את הפונים אליה. הגברת איננה מנסה לפתור בעיות אלא מסנגרת על ראש העיריה ופקידיה. בשביל זה איננו צריכים אותה! גם אתה, כפי שאני מתרשמת, מתמחה במריחה ובקישקוש ובטח יום אחד תחליף את ביריה.

תודה מקרב לב על המחמאות

לא צגיע לי צל"ש, סה"כ רציתי להגיע הבייתה בשלום. ושוב הרבה הרבה תודה

צגיע = מגיע

באותיות הקטנות לא רואים טוב. תפוז - אנא הגדילו ת'אותיות הקטנות (בשלב העריכה) Thanks

Tami me

New member
המחמאות לא לך

התכוונתי למי שהגבתי להודעתו ולמען האמת הייתי בטוחה שההודעה היתה של האמפרור ועכשיו אני רואה שזה כבוד הנשיא וושינגטון. הסגנון של כולם מתלקק ויתכן שבעצם זה שמו האחר של האמפרור. ערב טוב

עד שכבר קיבלתי - לא מחזיר בחזרה

תודה על ההבהרה - לא פשוט להבין את העץ ההירארכי, אך במבט שני אני הוא שטעיתי.

Tami me

New member
דרך אגב

התפקיד של ביריה לא כל כך רע. אומרים כי פקידים בכירים בעיריה מקבלים משכורות כבדות למדי (בגובה ארנונה של 4 רחובות). בזמנו פורסם דוח רכלבסקי שדיבר על כ 30,000 לחודש לפקיד עירוני בכיר. דרך אגב ראיתי את הקישור שלך בקשר לעיסקה עם ש"ס. דובר שם עד כמה שאני זוכרת שתלמידי הישיבה יקבלו 5,700 שקלים לחודש כקיצבת מחיה. עד כמה שידוע לי גם הממשלה משלמת לפארזיטים הללו סכום דומה. כך שכל בטלן כזה מקבל כ 10,000 לחודש בלי לעבוד? האם הניתוח שלי נכון? למה גרמן מחלקת את הכסף שלנו בכזו נדיבות? לילה טוב.

רק נגמר ראש השנה../images/Emo48.gif

וכבר מחזירים את השופרות לארון. אין יותר שופרות, נעלמו השופרות. ואל תשכחו לחזור במוצאי יום הכיפורים שופרות שלי, לנעילה - סופית - תקיעה, תרועה - וכמובן שברים, הרבה שברים. רק שחררו אותנו במקביל מהעיתונים, ומהרחובות, ותינתן כאן הזדמנות אמיתים למנהיגים להנהיג וליחצני"ם ליחצ"ן - כל אחד והתפקיד שלו - בלי להחליף תפקידים. הניסיון של השנים האחרונות נכשל, וחייבים לעלות שוב על דרך המלך. המנהיגים להנהגה - והיחצני"ם ליחצנ"ה.

Tami me

New member
אתה עדיין מרחף

דיברתי על המשכורות היפות בעיריה ועל "המשכורות" הלא פחות יפות של תלמידי הישיבה בהרצליה ואתה מספר לנו על שופרות. בשירשור אחר דיברת על התקיעות שתוקעת לנו גרמן. לא כאן. לילה טוב.

eopeace

New member
משכורות

כשיעל גרמן נכנסה לתפקידה היו בעיר כתריסר חריגות שכר כשבכירים קיבלו משכורות של 50,000 ש"ח בחודש! היא קיצצה את המשכורות החורגות מיד וחלקם החזירו אף כספים רטרואקטיבית. היום אין חריגת שכר אחת מבין בכירי העירייה וכל המשכורות הן על פי חוק. גם משכורתה של ביריה גרנות היא על פי חוק. יעל גרמן וסגני ראש העיר קיצצו ממשכורתם 5% לפני שנתיים והקפיאו את המשכורות לאור המצב הכלכלי שהחל להראות את אותותיו בארץ באותה תקופה.

החזרת הכספים

בוצעה תחת שוט של בית המשפט. שאם לא כן היה חשש שבית המשפט יורה על גילוי שמם של החורגים, וזה לא טוב ליחצנו"ת - כי מדובר היה בעובדים אשר המשיכו ברציפות ממנגנון בעייתי אחד למנגנון בעייתי אחר. כך חוסלו החריגות מתקופת לנדאו. אך כל מנגנון והחריגות שלו, כל מנגנון ובג'ובונרים שלו. הרצליה ממשיכה להופיע ברשימת החורגים בשכר, וניסיון של משרד הפנים לבדוק את הנושא, נתקל בקיר עכור בעיריית הרצליה. היחצני"ם ביקשו להאריך את העכירות עד לאחר בבחירות, כך ששערי האורוות ינעלו אחרי שהסוסים ברחו כבר. אני מצרף את דוח החריגות של הממונה על השכר במשרד האוצר, לגבי הרצליה - נא לשים לב לבעלי התפקידים החורגים. בקיצור - אתה חל' ממסע יחצני חסר תוכן, אתה מחרטט,

ודוח משרד האוצר לשנים 1997-1998

זכורה חריגה ענקית של המנכ"ל הקודם - ברק - אשר משום מה לא מופיעה בדו"ח.

למעלה