ועם אני כבר כאן...

natali_rh

New member
ועם אני כבר כאן...

אני שוברת את הראש כבר כמה ימים ומחפשת רעיון מקורי להכנת אהיל או מנורה כלשהיא לסלון, חשבתי על שימוש בנורות קטנות ורבות.... אולי למישהוא יש רעיון

niya

New member
יש היום הרבה אהילים בפורום אומנות

שימושית שווה לבדוק שם

bigjack

New member
ראיתי אצל חבר........../images/Emo62.gif

הוא חיבר לקופסת מתכת מרובעת שקונים למנורות בסיטונאות חשמל וקדח בה כ12 חורים של 8 ממ' ולכל חור חיבר צינורית נחושת של 8 ממ' באורך של כמטר ודרך כל צינורית השחיל כבל דו גידי עם בית נורה קרמי בקצה, את כל החוטים חיבר להזנה בתיקרה בתוך הקופסה המרובעת. לכל צינור יצר כיפופים דמוי גלים כשבסוף זה נראה כמו עכביש (בערך). ואת הכל צבע בהמרהייט מטאלי. ובנוסף בפינת האוכל הוא עשה דגם מוקטן בחצי. רעיון ממש יפה ואין סוף אפשרויות יש איתו. רק זהירות עם החשמל בהצלחה צחי

נטלי היי !

קודם כל זו הזדמנות עבורי להצטרף אע"פ שאני יותר בקטע של אומנות ובעלי אחראי על העשיה בבית אצלנו אבל אני יודעת שנוכל להפיק המון מהפורום הזה - אני נהנית מאוד! לגבי האהיל יש לי רעיון שראיתי ב ביבי סי פריים - יש להם תוכניות עיצוב חבל"ז! הם לוקחים פלטה אמ.די.אף בד"כ עושים ממנה כמו חישוק עבה גדול או קטן - מה שתרצי ועליו שמים בתי מנורה או קודחים חורים ומשחילים שם - כמובן שאפשר לקשט או להשאיר כך - לבחירתך - אם לא הבנת אנסה מאוחר יותר לצייר סקיצה - רק תבקשי .

natali_rh

New member
שמחה לקבל כל רעיון או סקיצה

אני מכירה את התוכניות של בי-בי-סי אבל לצערי כבר הרבה זמן לא יצא לי לצפות בהן. יש להם אתר ואני באמת יחפש גם שם רעיונות..

fortune

New member
../images/Emo103.gif הצעה על רגל אחת

אביזרים: צינורות נחושת חוט חשמל מפצל (לוסטרה) שרשרת של דסקית צלחות קטנות מנחושת מחוררות באמצע (קונים בדרום ת"א ברח' "האורות") מקדח מלחציים מלחם חזק של ויטראז' מקלות בדיל חומצת הלחמה והכי חשוב - חותך צינורות נחושת קטן(לא מקמט החומר בחיתוך) קונים כמה מטרים של צינור נחושת (זה של הגז ו/או המזגן) הוא בא מגולגל ולא יקר מאוד. קונים שתי מידות, עבה וצר. את העבה מגלגלים על אבן לצורה שרוצים ונזהרים לא לקפל, רק לגלגל, לא לסתום אותו. שמים במלחציים וקודחים חורים בכל מני מקומות במקדח בגודל הצינור הצר יותר. את חוט החשמל משחילים לצינור העבה בעזרת שרשרת של דיסקית מהצבא, היא מוצאת את דרכה לבד, מן קסם כזה. משחילים עוד חוטי חשמל שכל אחד יוצא לחור אחר שקדחנו ואת כל החוטים מסדרים בתחילת המנורה ומפצלים כראוי. לוקחים מהצינור הדק ומלחימים לחורים פסים ישרים באיזה אורך שרוצים. מעקלים כלפי מטה ועוד עיקול כלפי מעלה (יש להשאיר אורך חוט חשמל מספיק גם לעיקול) משחילים את הצלחת ומחברים בית מנורה (קטן, גדול, לא משנה). כך עושים לכל החורים. מקבלים נברשת משהו משהו, במיוחד אם קצת משתוללים ואת הבסיס עצמו (הצינור העבה) עושים קצת משוגע... מרססים את כל הקונסטרוציה בספרי "ברונזה". ככה סתם, באילתורים.

fortune

New member
no chance!!!../images/Emo12.gif

גם לי קשה כבר בשעה זו לעזור לך... no hard feelings

natali_rh

New member
תודה בכל אופן

ובכ"ז עם יצא לך אני ישמח לראות תמונה. ונראה לי שהבנתי בסוף- לאט לאט זה נכנס :)

ronnymp

New member
קחי רעיון ...... ל- ../images/Emo62.gif

איך זה נראה לך
בתור מנורה דקורטיבית באחת הפינות בסלון על מעמד נמוך ....

ronnymp

New member
ובעצם - תראי כמה פשוט ..... ../images/Emo20.gif

עבודה מחומרים ממש פשוטים וזולים בהרכבה של אחה"צ אחד בניתי לפני מס' שנים - ועדיין מככב בסלון

natali_rh

New member
יפה אבל...

אני רוצה מנורה שתהיה תלויה מהתקרה מעל שולחן האוכל ותשאיר רושם מרשים. בנתיים יש לי רעיון כללי שמחר אני ינסה להעביר למעשי ובמידה ואצליח אצלם.

Wainshtein Lev

New member
רעיון...

קחי את האהיל של רוני, תהפכי אותו, תחברי אליו אהיל דומה (ככה שתצמידי יחד שני צדדים רחבים כאשר למעלה ולמטה יופנו הצרים. את האהיל התחתון תעשי בהיר, כדי שיעבור רוב האור. את האהיל העליון תעשי כהה, אולי מחומר קשיח יותר, ותגזרי בו צורות שונות (כוכבים, חיות, סמלים מיסטיים, תנוחות מיניות What ever) ככה שעל התקרה ישתקפו תמונות מוארות.

rescue remedy

New member
יש את הארוכים האלו, זה לא בעיה להכי

קחי פלקט כזה, תבדקי שהוא עמיד בחום. או יוטה, שזה ממש יפה לפי דעתי.. קחי שלוש מוטות עץ וחבל.. סובבי את היוטה סביב המוטות. ותתפרי עם החבל העבה בערך מספר 4 את היוטה.. ולמטה תכניסי מנורה, יוצא משהו חבל לך על הזמן!!! נ.ב- את יכולה לעשות את העניין כולו לפי דגם של טיפי אינדיאני!!!!!! בהצלחה חומד! תגידי אם יצא טוב!!

למעלה