ופתאום בכיתי.....

ופתאום בכיתי.....

זה לא היה פתאומי. מזמן רציתי להתחיל טיפול פסיכולוגי אבל לא יזמתי. כזאת אני. לא תמיד מעשית. והיום סוף סוף היגעתי אל הפסיכולוג. נכנסתי... ולאחר שהציג את עצמו שתק והמתין בסבלנות שאתחיל לדבר. סיפרתי לו קצת על עצמי... על חיי בשנים האחרונות... ואז היגעתי אל ה"סיפור" של אחותי. כיצד התגלתה מחלתה.. מה עשינו מאז (שלוש וחצי שנים כבר עברו) מה מצבה הבריאותי... ולפתע הדמעות זלגו.... "לא חשבתי שאבכה" אמרתי. לכאורה, הכל נראה תקין. החיים המשיכו, היא מתפקדת מצויין (תודה לאל...) והקשר איתה לא סובב סביב נושא המחלה. אבל, כנראה, שאי שם.. עמוק עמוק בפנים התנחל לו הפחד.. והוא יושב ומכרסם... ומכרסם... ומשפיע בשקט בשקט על התחושה הפנימית... למרות שכלפי חוץ כאילו כלום לא קורה. וקורה. אני בטוחה. הופתעתי עד כמה היה לי קשה להעלות את המילים על שפתיי. לומר שוב את המילים "חולה" ו"מפושט" ו"סרטן". וזה לא שאני לא מדברת מידי פעם עם מכרים עליה. אני כן.. ואפילו די בקלות... אבל כנראה שהשיחות האלה לא ממש נוגעות בי כי בהם מדברים עליה. והפעם.. הפעם לא שאלו אותי איך היא מרגישה.. הפעם הנושא היה "אני". ואני מפחדת....

הכל מותר

המפגש עם הסרטן, אם הוא מתוך נסיון אישי, או מתוך היכרות של מישהו, הוא לא קל, הוא לא פשוט והוא מפגיש אותנו עם הנקודות בחיים שככה לא היינו צריכים להתמודד איתן, עם שאלות שביומיום לא שואלים, ועם המון מחשבות. אם עד עכשיו לא היה לכל המחשבות שלך מקום, מתוך סדר יום עמוס או מתוך ההחלטה שלא לתת להן מקום, הרי שקיבלת את הזמן שלך להתמודד באמת עם הפחדים והמילים שלא רוצים להגיד, כאילו שאם הן ייאמרו אז הכל יקבל משנה תוקף. אני חושבת שזה טוב וחשוב לדבר על הדברים האלה. הם בכל מקרה שם. ועובדה שהסיפור של אחותך, כשסיפרת אותו, העלה בך בכי. אז קודם כל זה חשוב שאת יודעת שיש מקום וזמן בו את כן יכולה לשחרר החוצה את מה שאת מרגישה וחושבת, שיש לך מקום להתפרק בו. וגם ההתנקות הזו חשובה כיוון שזה מאפשר למקום לדברים אחרים להכנס, רגשות אחרים וחדשים, כי חוסר השחרור הזה יכול להביא לתחושת תקיעות. טוב שאת עושה את זה. אולי זה לא יהיה קל לאורך הדרך, אבל נראה לי שזה יעשה לך טוב.

elylan

New member
../images/Emo47.gif../images/Emo106.gif

כל הכבוד על שבחרת להתמודד עם הפחד! יישר כוח ושוב כל הכבוד לך

זה הכי אנושי-הבכי, זה מותר ואפילו

חייבים לבכות, כי דמעות נועדו לשחרר לחץ ולהפיג את המתח והפחד שנוצר לנו בנפש. הבכי משחרר, במיוחד כשפורקים את הלב מול מישהו שבא להקשיב. את בסדר גמור. ושרק תראי אושר ובריאות

למעלה