וקטורים

• פותח הנושא Uteam
  • פורסם בתאריך

Uteam

New member
וקטורים

שלום רב, מישהו יכול לעשות סקירה קצרה איך קובעים מצב הדדי בין: ישר למישור מישור למישור וישר לישר בתודה מראש איתן

GalRatz

New member
תשובה חלקית

לגבי מישורים: מבצעים מכפלה סקלרית בין וקטורי הנורמל של כל אחד מהמישורים, מחלקים במכפלת הערכים המוחלטים (המודולים) של וקטורי הנורמל, והתוצאה היא קוסינוס הזוית שבין הנורמלים, שהיא גם הזוית בין המישורים. לגבי הישרים, זה אני כבר לא זוכר, ואין לי זמן כרגע להתעמק בזה מחדש... Sorry

Deathatred

New member
תשובות

ישר למישור: ראה את הקישור הבא לשרשור בפורום זה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=457&msgid=4561555 ישר לישר: אם וקטורי הכיוון פרופורציונים (אחד הוא כפולה של השני בסקלר) אזי הישרים או מתלכדים או מקבילים. אתה לוקח נקודה על אחד הישרים ובודק אם אפשר לקבל אותה בעזרת משוואת הישא השני (עליך לפתור 3 משוואות בנעלם אחד ובכולם לקבל שהנעלם שווה לאותו ערך). אם כן- הם מתלכדים, אם לא - הם מקבילים. אם הישרים לא מקבילים או מתלכדים הם או נחתכים או מצטלבים. כדי לבדוק אם הם נחתכים, השווה בין משוואות הישרים - תקבל 3 משוואות ב 2 נעלמים (משוואה לכל קואורדינטה בוקטור) ועליך לקבל פתרון יחיד, כאשר אין מצב שבו נעלם מקבל 2 ערכים שונים. את מערכת המשוואות אתה יכול לפתור בעזרת 2 משלושת המשוואות כאשר השלישית היא ביקורת, בה את מציב את הפיתרון ובודק אם אכן מתקיים בה שוויון. אם אין פיתרון- הישרים לא נחתכים. משמע, הם מצטלבים. מישור למישור: הצג את המישורים בצורה האלגברית. אם מקדמי המישור פרופרציונים למקדמי המישור השני אזי הם מתכדים. דוגמה: 3x+4y-z=5 מתלכד עם 6x+8y-2z=10. אם מקדמי המישור פרופורציונים חוץ מהמקדם החופשי אזי הם מקבילים. דוגמה: 3x+4y-z=5 מקביל ל 6x+4y-z=7 (ולא מתלכד עימו). אם הם לא מקבילים ולא מתלכדים אזי הם נחתכים. אם לא מבקשים ממך למצוא את ישר חיתוך אל תמצא - זו סתם עבודה ארוכה ומייגעת (מישהו יכול להזכיר לי איך בדיוק עושים את זה?).

Uteam

New member
הסברים

אתה יכול בבשה להסביר יותר בפרוט את סדר הפעולות? כלומד מה עושים בדיוק. אני ממש מבולבל. תודה, איתן

Deathatred

New member
אני אמספר אותם

ישר למישור: ראה את הקישור הבא לשרשור בפורום זה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=457&msgid=4561555 ישר לישר: (1) בדוק את וקטורי הכיוון. אם וקטורי הכיוון פרופורציונים (אחד הוא כפולה של השני בסקלר) אזי הישרים או מתלכדים או מקבילים. (2) אתה לוקח נקודה על אחד הישרים ובודק אם אפשר לקבל אותה בעזרת משוואת הישר השני (עליך לפתור 3 משוואות בנעלם אחד ובכולם לקבל שהנעלם שווה לאותו ערך). אם כן- הם מתלכדים, אם לא - הם מקבילים. אם הישרים לא מקבילים או מתלכדים הם או נחתכים או מצטלבים. (3) כדי לבדוק אם הם נחתכים, השווה בין משוואות הישרים - תקבל 3 משוואות ב 2 נעלמים (משוואה לכל קואורדינטה בוקטור) ועליך לקבל פתרון יחיד, כאשר אין מצב שבו נעלם מקבל 2 ערכים שונים. את מערכת המשוואות אתה יכול לפתור בעזרת 2 משלושת המשוואות כאשר השלישית היא ביקורת, בה את מציב את הפיתרון ובודק אם אכן מתקיים בה שוויון. אם אין פיתרון- הישרים לא נחתכים. משמע, הם מצטלבים. מישור למישור: (1) הצג את המישורים בצורה האלגברית. (2) בדוק את מקדמי המישור (A,B,C,D). אם מקדמי המישור פרופרציונים למקדמי המישור השני אזי הם מתכדים. דוגמה: 3x+4y-z=5 מתלכד עם 6x+8y-2z=10. אם מקדמי המישור פרופורציונים חוץ מהמקדם החופשי אזי הם מקבילים. דוגמה: 3x+4y-z=5 מקביל ל 6x+4y-z=7 (ולא מתלכד עימו). אם הם לא מקבילים ולא מתלכדים אזי הם נחתכים. אם לא מבקשים ממך למצוא את ישר חיתוך אל תמצא - זו סתם עבודה ארוכה ומייגעת (מישהו יכול להזכיר לי איך בדיוק עושים את זה?). מקווה שהמספור עזר

למעלה