וקצת שעשוע:הסימבוליזם של השמות

תיקתקית

New member
וקצת שעשוע:הסימבוליזם של השמות../images/Emo8.gif

בימים האחרונים נעדרתי מהפורום {"מסיבות אישיות"}. בכל מקרה, חשבתי שמאחר ומדובר בכל זאת על פורום שקשור לפסיכולוגיה, למה לא נפתח שרשור משעשע על סימבוליזם.. אז סימבוליזם יכול להיות בהרבה מקומות: דווקא בעיקר בחלומות. אבל אני חשבתי על השמות. חשבתי על שלושה שמות סמליים בסדרה: אילה - לילדה השברירית הזאת, שאולי בסוף תהיה חזקה. נעמה - שרוצה שיהיה נעים לה (בכלל, השם נעמה קשור לנעימות? סליחה על הבורות) וגילה - היא גם מגלה הכל, וגם מגלים הכל לה.. [וגם, התפקיד נתפר במיוחד לשחקנית
) הכל כמובן, למטרות שעשוע, ואולי תעלו על עוד משמעויות שלא חשבתי עליהן. למשל, מה זה לעזאזל ידין.. איכשהו קשור לדין?..

תיקתקית

New member
וקצת שעשוע:הסימבוליזם של השמות../images/Emo8.gif

בימים האחרונים נעדרתי מהפורום {"מסיבות אישיות"}. בכל מקרה, חשבתי שמאחר ומדובר בכל זאת על פורום שקשור לפסיכולוגיה, למה לא נפתח שרשור משעשע על סימבוליזם.. אז סימבוליזם יכול להיות בהרבה מקומות: דווקא בעיקר בחלומות. אבל אני חשבתי על השמות. חשבתי על שלושה שמות סמליים בסדרה: אילה - לילדה השברירית הזאת, שאולי בסוף תהיה חזקה. נעמה - שרוצה שיהיה נעים לה (בכלל, השם נעמה קשור לנעימות? סליחה על הבורות) וגילה - היא גם מגלה הכל, וגם מגלים הכל לה.. [וגם, התפקיד נתפר במיוחד לשחקנית
) הכל כמובן, למטרות שעשוע, ואולי תעלו על עוד משמעויות שלא חשבתי עליהן. למשל, מה זה לעזאזל ידין.. איכשהו קשור לדין?..

תיקתקית

New member
אגב,אני יודעת שגילה זו שמחה!

אבל ראובן גילה לה, אז זה בכל זאת קצת אחרת. והיא גם נורא מדוכאת בסדרה.

שרונסקי

New member
לא עובד עם ארנה ומיכאל, אבל יש משהו

נחמד בהצעה שלך. איילה שברירית, נעמה - השם עצמו מתנגן בנעימות, בגלל הנ שבו, וידין באמת נשמע תקיף וחד. וגילה - שם ארכאי קצת, לא? במובן הזה. אבל אולי לגלות. בטח לא שמחה. לא במקרה שלה.

edeneden1234

New member
ידין.. שם שמשרה עדינות

בעיקר מהשם- ידין.. (עדין) - רואים?? גם כששמעתי את השם [ואני לא צופה בסדרה בכלל] חשבתי שהוא משהו אחר! עכשיו אתם אומרים שהוא תוקפני.. לא זה לא מתאים

../images/Emo12.gif

הפירוש של ידין הוא "ישפוט", והוא כל הזמן שופט את ראובן. מה הקשר ל"עדין"?

טוב, זה ברור...

ידין כי הוא משתמש במידת הדין ולא מידת הצדק. הוא קפדן, דקדקן, פורמליסט ולא מקשיב! או שזה ראשי תיבות של "יא דפ"ר יסעורים ניהיליסט" וגם בגימטריה ידין זה 74, ע"ד, מלשון "הגעת לי עד לכאן". אורנה הוא שיבוש מודרני של אור-נא, דהיינו אם לא תביא לי אור תקבל נא באוזן. מיכאל התחבר איתה כי אורנה זה אורווה עם נ' במקום ו' בשביל הנעימות כמו שמסבירה כאן שרונסקי. מיכאל הוא השם שבחרה לו אמו התרבותית, המורה בתיכון, על שם מיכאיל ברישניקוב הרקדן בלט, אבל בסוף הוא יצא יותר דומה לאבא שלו שגם היה בהמה. מיכאל הוא גם צירוף של מיכה (מכה באקדית)ואל. לגבי ראובן לא נותר לי אלא לצטט מערך זה בויקיפדיה "ראובן בדרך כלל אינו מגלה מנהיגות".. "בסיפור מכירת יוסף, מסתבר כי ראובן היה אחראי לשלומו של יוסף (בראשית לז,כט) משום שאחיו שנאו אותו, אולם הוא לא הצליח למנוע מהם לבצע את זממם".. "ראובן מתגלה גם כסוחר גרוע ואב חסר אחריות כאשר הוא מציע ליעקב שיהרוג את שני בניו אם לא יחזיר את בנימין ממצרים בשלום (שם מב,לז)".. "בברכות יעקב לבניו הוא מטיח בראובן כי על אף שהוא הבכור והוא זה שצריך לגלות אחריות ושליטה, הוא מתנהג בחיפזון ובלי ישוב הדעת בהחלטותיו ולכן מעשיו נכשלים תמיד. יעקב העביר מראובן את הסמכות על האחים ונתנה ליהודה". מה נאמר ומה נגיד, מזל שאנחנו יהודים ולא ראובנים

ניטש אתה גדול :)

וקצת ברצינות: ראובן = ראו בן - תראו את הבן שבראובן, זה שנאלץ לטפל באמו.

שרונסקי

New member
וואלה, הארותיך מאירות את נושא השמות

בפרט, והגימטריה בכלל, לכלל תמונה מקיפה ויסודית. דבריך גרמו לי להשראה, ונזכרתי ששכחת את יעל המיתולוגית, שהקריבה את עצמה במכירת גופה, כדי להציל את עם ישראל. יתכן שגם זה אומר משהו, לפיכך, יעל קיימה יחסי מין עם עמי, סוכן הביטוח, לשם שיפור הזוגיות, בעצם. ורק נקווה שזה לא יגיד שבסיכומו היא תהיה אסורה גם על בעלה ובבנין ירושלים ננוחם

j e t l a g

New member
ניטשה, שיחקת אותה

אהבתי את הפירושים שלך. ואתה,כרגיל- מפורט ומשקיע. סחתיין...
ואם כבר ראו- בן.. כבן שמטפל באביו, לבנו של ראובן קוראים בן אולי כדי להדגיש שהוא הבן ! מעין שבועה של ראובן כלפי בנו, שלא ייאלץ לטפל בו לעולם. ואולי סתם הגזמתי.. זה משעשע.

וברצינות, תקתקית בטח צודקת

תודה לכולם. שמח שנהניתם מרוח השטות שנפלה עליי באמצע ליל שימורים. וברצינות, תקתקית בטח צודקת. ייתכן מאד שהשמות לא נבחרו במקרה אלא באופן סימבולי. חלקו אולי במודע, חלקו ייתכן שלא במודע - נשאל את חגי הגבר בהזדמנות. הפירושים שנתתן נשמעים נכונים. לגבי ידין נראה לי שהדברים שכתבתי בצחוק עשויים להיות נכונים. דין חד ולא צדק עגול, בבחינת "ויקוב הדין את ההר". גילה היא שמחה, אבל ייתכן מאד שישנו קשר לינגוויסטי בין זה לבין הפועל לגלות. בדרך כלל ישנו קשר כזה בעברית. אני אחפש אולי בהזדמנות. ולא. עדיין לא ראיתי את הפרקים האחרונים. איזה באסה עם ה־VOD הזה. תיכף אני אזמין את עצמי למישהי מכן לראות אותם. שנה טובה כבר אמרנו?

AmOctopus

New member
דומה... אבל לא!

המילה "איל" בעברית פירושה עוז וגבורה.ויש בה משהו מן האומץ, והפראות. תביני לבד. השם נעם אכן קשור לנעימות. מוזכר איפשהו בתנך, לא זוכרת איפה. גילה- יכול להיות שזה קשור לתגלית. זה באמת רעיון יפה. אבל באופן בסיסי השם מכוון לשמחה, שזה כנראה לא קשור

אלירן י

New member
יכול להיות שאיילה זה פשוטו כמשמעו?

איילה- חיה חסונה וספורטיבית. מרמז על הספורט שאיילה עושה.

cielod

New member
על השם "אבי"

נכתב בפורום שכנראה יתברר לצופים בהמשך שאיילה נוצלה מינית על ידי אביה הצלם או משהו כזה... אכן נראה שאיילה מאוד מעריצה את אביה ומתכחשת למצב האמיתי של הקשר ביניהם. חשבתי לעצמי האם לא במקרה היא מאוהבת כל כך במאמן שלה ששמו "אבי"???!!! האם הקשר בין המאמן לבינה משחזר משהו שהיה קודם לכן בקשר עם אביה....?

תיקתקית

New member
אחד המאוד מעניינים../images/Emo45.gif

עם כל הרעיונות שעלו פה, אנחנו באמת צריכים לשאול את חגי. אגב, אבין של ראובן לא היה חולה? או שזו הייתה אימו? נדמה לי שאביו, וראובן נאלץ לטפל בו

אם אינני טועה..

.. אמו היתה חולה בצעירותו ואזז הוא טיפל בה, או נכון יותר ניסה לטפל בה. אביו חולה כיום ונמצא באיזה מוסד שם ראובן "זרק אותו" כהתרסת ידין.

למעלה