ורדה ר. ז'קונט משתלחת במאזינה שהותקפה מינית

manson23

New member
אין מילים...האישה מופרעת

המשפט הזה של אישיות בעייתית ואיך היא מגיבה לטראומה, הוא משפט יפה.

אבל, הבחורה לא הייתה רחוקה מלחוות אונס, היא חוותה סוג של טראומה וסובלת מסיוטים ולטענתה איבדה אמון בגברים. היא יכלה להיות קצת יותר אמפתית איתה ולא לשפוט אותה ולהוציא אותה כאילו היא תמימה/מטומטמת , עוד שנייה היא הייתה מכריחה אותה להתנצל על זה שהיא עדיין בתולה..ההשתלחות הזו ממש לא הייתה במקום.

incognito1980

New member
מה יפה בזה? זה שהיא מאבחנת אישיות ומעניקה

לה שם על סמך מכתב (אגב, מה זה אישיות בעייתית)? זה שהיא אינה מאשרת למישהי לכנות את החוויה שלה טראומטית?
אה, והבחורה, ככל הנראה, עברה אונס. לא "לא הייתה רחוקה"...

sense9

Member
מנהל
אני חושבת שהבעיה

היא שורדה מסתכלת על האירוע מנק' מבטה שלה, ולא מנסה להכנס לנעליה של הבחורה ולנסות להבין איך *היא* תפסה את החוויה.
עם יד על הלב, הדברים של וורדה לא לגמרי מופרכים. אבל האופן שבו היא אמרה אותם, בחוסר רגש ואמפתיה, ובחוסר אחריות - כשהיא יודעת שיש רייטינג גבוה(?) לתכנית, זה לא הכי חכם מצידה. אז נכון שהיא זורקת שם משפט על כך שלא צריך להתפס לגמרי על הדברים שלה, ולקחת אותם בע"מ, אבל מדובר פה על סיטואציה מאוד רגישה עם השלכות נפשיות וחברתיות וכו'...קצת אחריות.

אם אפשר לשאול

עם מה מדבריה את מסכימה? אני מניחה שיותר עם הדיבור הכללי על טראומה והשפעתה על הפרט וחייו ופחות לגבי זה שלגבר יש יצר שצריך לספק בנקודת זמן כלשהיא שהוא יבחר, אבל אשמח להבין יותר.

sense9

Member
מנהל
תראי, אני לא מצדיקה את תגובתה של ורדה,

אבל חשוב לזכור כמה דברים.
א- אני מניחה שמי שמתקשר/שולח מכחב לתכנית שלה, כבר מכיר את התבטאויותיה, עצותיה והלך הרוח הכללי. אני מניחה גם שהוא זוכר שמדובר בתכנית רדיו פופולרית, ואי לכך צריך לקחת הכל בע"מ.
בחורה שעברה טראומה מינית-נפשית, ורדה היא הכתובת? האמנם? חסרים מרכזי תמיכה או אפילו פורומים מקצועיים? כך שאם אותה בחורה בחרה דווקא לפנות לתכנית, ובהנחה שהיא מכירה את התנהלותה של ורדה, מן הסתם ידעה לאן היא נכנסת ואולי באיזשהו מקום – ואני אומרת זאת בזהירות- חיפשה את סגנון התגובה הזה. אולי היא דוקא לא חיפשה אמפתיה ורגישות. מי יודע.

ב- מהסיפור לא ברור מה היה באמת. ייתכן שאכן הם היו באיזושהי סיטואציה אינטימית שבגינה הוא ניסה מה שניסה. ייתכן שפירש אותה לא נכון, שקרא כביכול סימנים ורמזים שכלל לא היו. חשב שה"לא" שלה הוא משחק, טיזינג. ורק הצעקות שלה הוכיחו לו שלא זה לא זה לא. היו מקרים.
כמובן שגם ייתכן שכל הנ"ל לא נכון, הוא ידע שהיא בשום אופן לא מוכנה להיות במגע אינטימי איתו ובכל זאת כפה עצמו עליה. אבל לא ממש ברור מהמכתב.
סה"כ מדובר בבחורה בת 23, שהיתה ידידה שלו לאורך זמן וחשוב לזכור זאת כשבוחנים את הסיפור.

ג- ורדה אמנם ציינה שהוא אידיוט, אבל כפסיכולוגית היא היתה צריכה 'לצעוק' יותר את הפסול שבמעשה שקרה, ולא להגיב באופן שעלול להשתמש כי היא נותנת לגיטימציה למעשים כאלו, ולהתנסח באופן לא זהיר שפוגע באנשים.
מאידך, היא רצתה כנראה להעביר איזשהו שדר כללי לאופן עיבוד החוויה הטראומתית, לכך שאולי יש מקום לא מבוטל לעבודה של ה'קורבן' עצמו בתפיסת החוויה, עיבודה ולאן הולכים עם זה. היא כאילו ניסתה להכניס לפרופורציות, אך עשתה זאת עם יד קלה מדיי על ההדק. עם כל ה"וורדאיות" הזו, אני רוצה להאמין שבמצבים שדורשים טיפול ותמיכה רציניים יותר, היא אכן עושה זאת. גם במקרה דנן, בהחלט סביר שהבחורה זקוקה לתמיכה מסוג שהוא, אבל עם יד על הלב, טיפול? לא בטוחה.
הרי היו מקרים של נשים פוסט-טראומטיות שלא הפגינו תגובות היסטריות, סיוטים וכו'. נכון – צלקות ואולי אף אתגרים בדמות גורמי לחץ וסיכון כן. אבל לא עד כדי מצב של שיבוש החיים.

ההתיחסות לטראומה יכולה להיות בכל מיני דרכים, ועם דפוסי הפוסט טראומה ודרכי ההתמודדות שעולים מהמכתב, דיי מפתיע שהיא בחרה לפנות לורדה רזיאל על כל המשתמע מכך. וורדה מצידה, היתה חייבת לרסן את תגובתה, ולתת יותר מקום לרקע של הבחורה, לאישיות שלה וכו'. אבל מכיון שמדובר בתכנית רדיו
היא בעיקר הציעה מעין טיפול בחשיפה ויש לשער שלכן לא התיחסה למכלול ההוויה.

א"א לצפות בנושא כה רגיש ועדין, לתשובה רצינית בתכנית אינסטנט. ושוב, וורדה לא היתה בסדר. אבל כאמור, קצת שה להתעלם מהגישה הכללית שהיא ניסתה להעביר, ושיש בה מן האמת.

Columbina

New member
תמיד מדהים אותי שנותנים במה לאנשים

מהסוג הזה.

אכן עצה מאוד אינטלגנטית, אין מה להגיד. להציע לבחורה (ייתכן מסורתית) שעברה תקיפה מינית "להשתחרר מינית" ו"לא לקחת את זה קשה" היא עצה מאוד מועילה. מצד שני, שמעתי על דברים יותר הזויים שנאמרו לאנשים בזמן טיפול ככה שהיא כנראה לא עוף מוזר בתחום הזה.

BellA עלמה

New member
מאז שהיא ייעצה למישהי

ללכת לפסיכיאטר ולבקש כדור מסויים ש.. בעצם מיועד לחולי אפלפסיה אבל תופעות לוואי הוא הורדה במשקל הפסקתי להתייחס אליה יותר מידי ברצינות..

היא אגב קיבלה הרבה ביקרת על ההמלצה הזו

כנ'ל גם מיכל דליות ואלון גל
סתם משהו להקשיב לו שאני ברכב ואין מוזיקה נעימה ברדיו

BellA עלמה

New member
אגב .. המישהו הזה רצה להוריד בממשקל

והיא ייעצה לו ללכת לפסיכיאטר ולבקש כבור בשם X ..

לגבי המקרה הספציפי חבל שזה מה שהיא ייעצה לה.
אני הייתי ממליצה לורדה ללכת לקורס השתלמות לאנשי מקצוע בנושא אלימות ,אלימות מינית וכו
אני יודעת שיש סדנאות ב1202

חוץ מזה למדתי אני לא להיתייחס ברצינות רבה מידי לתוכניות כאלה

katzeran

New member
אשריך

הבעיה היא שככל הנראה יש אנשים שלוקחים אותה (ושכמותה) ברצינות, וזה מוציא שם רע לכ-ל העוסקים במלאכה שמנסים לעשות עבודה רצינית.

BellA עלמה

New member
כן..

כפי שלוקחים את מיכל דליות שבעיניי עושה שרות דוב לתחום ייעוץ הורים .

כאחת שלומדת תחום טיפולי אני קצת מבינה בתחום לכן לוקחת את כל ה"יועצים" ברדיו עם חופן גרגירי חול.
נחמד להקשיב שאני ברכב שאין מוזיקה
אבל לא מעבר

אגב נראה לי שרוב ה** שהיא מוציאה מהפה זה לטעמי רייטינג . למשוך מאזינים

incognito1980

New member
הבעיה אתה היא שרבים מאמינים בהיותה

פסיכולוגית קלינית שמורשית לטפל. היא אינה כזו. השאלה היא מה עושים עם הציבור, שאינו מבדיל בין פסיכולוג מומחה למישהו שסיים תואר שני בפסיכולוגיה ובין פסיכולוג למטפל או יועץ כלשהו. צריכים לצאת באיזה קמפיין פרסומי שיסביר את ההבדלים.

ואם התכנית הנוראית שלה תמשיך להיות משודרת, צריכים להודיע תחילה כי מנחת התכנית אינה מוכשרת לטפל ע"י הסתדרות הפסיכולוגים הישראלית.

BellA עלמה

New member
יש לה MA נדמה לי ..

פשוט לא עשתה התמחות \ פרקטיקום..
לכן היא מייעצת ולא מטפלת

אבל בעיניי זו מכבסת מילים
תכנס תוכנית דיבור שצריכה למשוך מאזינים כדי להתקיים
וככל שהיא יותר בוטה היא מושכת לעצמה יותר פירסום

incognito1980

New member
מאזיניה אינם יודעים מה ההבדל, לרוב

מבחינתם, פסיכולוג הוא מישהו שבאים אליו כדי לדבר על בעיות, כמו שרואים בטלוויזיה. אנשים אינם לוקחים בחשבון שאין לה שום הכשרה מקצועית לעסוק בטיפול, אלא רק הכשרה אקדמית בפסיכולוגיה.

BellA עלמה

New member
תתכיל לסבך אותם

עם הסברים מפולפלים לגבי ההבדלים והניואנסים הקטנים?
שישנם פסיכולוגים (AKA פסיכולוגים תעסוקתיי) שאינם מורשים בעצם לטפל.

למעלה