תראי, אני לא מצדיקה את תגובתה של ורדה,
אבל חשוב לזכור כמה דברים.
א- אני מניחה שמי שמתקשר/שולח מכחב לתכנית שלה, כבר מכיר את התבטאויותיה, עצותיה והלך הרוח הכללי. אני מניחה גם שהוא זוכר שמדובר בתכנית רדיו פופולרית, ואי לכך צריך לקחת הכל בע"מ.
בחורה שעברה טראומה מינית-נפשית, ורדה היא הכתובת? האמנם? חסרים מרכזי תמיכה או אפילו פורומים מקצועיים? כך שאם אותה בחורה בחרה דווקא לפנות לתכנית, ובהנחה שהיא מכירה את התנהלותה של ורדה, מן הסתם ידעה לאן היא נכנסת ואולי באיזשהו מקום – ואני אומרת זאת בזהירות- חיפשה את סגנון התגובה הזה. אולי היא דוקא לא חיפשה אמפתיה ורגישות. מי יודע.
ב- מהסיפור לא ברור מה היה באמת. ייתכן שאכן הם היו באיזושהי סיטואציה אינטימית שבגינה הוא ניסה מה שניסה. ייתכן שפירש אותה לא נכון, שקרא כביכול סימנים ורמזים שכלל לא היו. חשב שה"לא" שלה הוא משחק, טיזינג. ורק הצעקות שלה הוכיחו לו שלא זה לא זה לא. היו מקרים.
כמובן שגם ייתכן שכל הנ"ל לא נכון, הוא ידע שהיא בשום אופן לא מוכנה להיות במגע אינטימי איתו ובכל זאת כפה עצמו עליה. אבל לא ממש ברור מהמכתב.
סה"כ מדובר בבחורה בת 23, שהיתה ידידה שלו לאורך זמן וחשוב לזכור זאת כשבוחנים את הסיפור.
ג- ורדה אמנם ציינה שהוא אידיוט, אבל כפסיכולוגית היא היתה צריכה 'לצעוק' יותר את הפסול שבמעשה שקרה, ולא להגיב באופן שעלול להשתמש כי היא נותנת לגיטימציה למעשים כאלו, ולהתנסח באופן לא זהיר שפוגע באנשים.
מאידך, היא רצתה כנראה להעביר איזשהו שדר כללי לאופן עיבוד החוויה הטראומתית, לכך שאולי יש מקום לא מבוטל לעבודה של ה'קורבן' עצמו בתפיסת החוויה, עיבודה ולאן הולכים עם זה. היא כאילו ניסתה להכניס לפרופורציות, אך עשתה זאת עם יד קלה מדיי על ההדק. עם כל ה"וורדאיות" הזו, אני רוצה להאמין שבמצבים שדורשים טיפול ותמיכה רציניים יותר, היא אכן עושה זאת. גם במקרה דנן, בהחלט סביר שהבחורה זקוקה לתמיכה מסוג שהוא, אבל עם יד על הלב, טיפול? לא בטוחה.
הרי היו מקרים של נשים פוסט-טראומטיות שלא הפגינו תגובות היסטריות, סיוטים וכו'. נכון – צלקות ואולי אף אתגרים בדמות גורמי לחץ וסיכון כן. אבל לא עד כדי מצב של שיבוש החיים.
ההתיחסות לטראומה יכולה להיות בכל מיני דרכים, ועם דפוסי הפוסט טראומה ודרכי ההתמודדות שעולים מהמכתב, דיי מפתיע שהיא בחרה לפנות לורדה רזיאל על כל המשתמע מכך. וורדה מצידה, היתה חייבת לרסן את תגובתה, ולתת יותר מקום לרקע של הבחורה, לאישיות שלה וכו'. אבל מכיון שמדובר בתכנית רדיו
היא בעיקר הציעה מעין טיפול בחשיפה ויש לשער שלכן לא התיחסה למכלול ההוויה.
א"א לצפות בנושא כה רגיש ועדין, לתשובה רצינית בתכנית אינסטנט. ושוב, וורדה לא היתה בסדר. אבל כאמור, קצת שה להתעלם מהגישה הכללית שהיא ניסתה להעביר, ושיש בה מן האמת.