ורדיגר סביב העולם...

ורדיגר סביב העולם...

על פי הפירסום בשירו לו אז מרדכי בן דוד יוצא לסבב הופעות ברחבי הגלובוס אשר יכלול גם את בנו יידל ואת חתנו מנדי וולד. ואם כן נשאלת השאלה האם יידל חוזר לבמה? (אבקש לא להתייחס לפרשייה הישנה).

בטח חוזר!

וכי מה חשבת, שלא יחזור? השכחה של הציבור ידועה וקיימת. אבל לגופו של ענין, אתה חושב שזה צריך לענין אותנו מה הוא עושה בחייו הפרטיים בכלל? למה הוא שונה מגרובייס למשל, או כל אמן (או מי שמנסה להיות) אחר, שמענין ת`סבתא מה הם בחיים הפרטיים, אם התוצאות יפות ומקובלות אצלנו, למה זה משנה? אני לא מביע דעה בזה, רק מעלה צד~ מה דעתכם?

בעיקרון אני תומך בצד שלך...

אבל חוץ מהבעיה הדתית יש בזה גם בעיה מוסרית. והנה היום שמעתי ברדיו שבראשון לציון רצו לקרוא רחוב על שמו של זוהר ארגוב אך היה בעיה מכיוון שהאיש הזה לא היה כל כך צדיק בחייו אז בסוף קראו לרחוב "הפרח בגני". וגם אצל יידל בלי להתייחס למה שהוא עשה אבל יש גבול לכל תעלול וכל נבל בא יומו.

איזה בעיה מוסרית

יש בזה? למה זה צריך להפריע מה שהוא עושה? למה אתה משתמש במערכת SONY שהיצרן שלו אולי נבל אמיתי? ואפשר למצוא גם דוגמאות יותר קרובות!

אם מדובר על סוני...

אז אין לי בעיה מה עושה היצרן מכיוון שאני לא מכיר אותו לא נפגש בו והוא אפילו לא בדת שלי. לעומת זאת זמר חסידי הוא גם מהדת שלי וגם אני נפגש איתו אז בזה יש בעיה.

אף אחד לא אמר לך להפגש אתו

אבל גם אם אפגש ביצרן סוני או גרוביס, לא יפריע לי מה הוא עושה, כי אני בס"ה נהנה מיצירותיו ומה אכפת לי? באותה מידה שלא אכפת לי מבטהובן.

לך לא מפריע...

לי כן מפריע אבל במידה מסוימת זאת אומרת שאין לי בעיה לשמוע את יצירותיו אבל זה בוודאי יפריע לי מעשיו.

רק רציתי להוסיף שאם תבדוק

בציציותיהם של כל הזמרים / אמנים / מוסיקאים שאנו נוהגים לשמוע ולהנות מיצירותיהם תמצא הרבה קופות של שרצים. ודו"ק.

Rצינית

New member
אמת כואבת ונכונה...

הוא רק היה סקיצה פומבית.ולא המקום להרחיב... רק אל תהיו תמים כי בקצב הזה.... אתם צריכים להוציא הרבה שמות של...מהלקסיקון שלכם....

שלום25

New member
זיסו...

יש צד לכאן או לכאן, מצד אחד הינו דמות דוגמא לרעה תרתי משמע. ומצד שני הינו יכול להיות דמות דוגמא לטובה, שבכדי לקרב אותו ולהשאיר אותו במחוזותינו הדתיים, נעריץ אותו במקצת, וזה ישאיר אותו קצת בחיים. גם כך, כל הידע עליו מגיע פחות או יותר "מלשון הרע" לא?

תשובה לשניכם~

הטעות שבטענה שלכם נעוצה בגישה כלפי הזמר; אם לוקחים אותו כמודל לחיקוי, כמישהו שמייצג משהו והופכים למעריצים שלו, (גם אם לא ממש אבל בכ"ז בסתרי הלב יש איזושהי הערצה), אזי אתם צודקים. אלא שזה גופא טעות. הזמר מבחינתי הוא בס"ה אדם שמתפרנס משירה. הא ותו לא! מבחינתי הוא בדיוק כמו הפועל נקיון שבא לנקות אצלי בבנין ביום חמישי! ועל כן, מבחינתי, שיעשה מה שהוא רוצה בחייו כל עוד הבנין שלי נקי...

p n i n i t

New member
ההבדל בין פועל נקיון לבין זמר חרדי

נכון שהמניעים שלו הם מסחריים, והוא רק "זמר". אבל הוא בכ"ז נחשב יותר מאשר פועל הנקיון של הבנין שלי, וא"א להתעלם מזה. קצת קשה להפריד בין השיר לבין הזמר/מלחין, וזו לא עובדה חדשה.הרי מסופר שכשהבעש"ט רצה "לגייר" מנגינה באמת הוא קנה אותה מהגוי ששר אותה. (אני לא יודעת כמה אמת יש בספורים האלה אבל עצם הספור מראה שיש קשר די הדוק בין מי ששר את השיר לשיר עצמו, יותר מאשר פועל הנקיון והמטאטא שלו למשל)

מה זאת אומרת

"נחשב", מי מחשיב את הזמר ליותר מפועל ניקיון?-את, או כל אחד אחר, וע"ז בדיוק אני טוען: לא רק שאין לזה הצדקה, אלא זה דבר גרוע, שהופכים את הזמר למודל או מיני אליל... זה המצב כיום, וזה לא בסדר.

p n i n i t

New member
מסכימה איתך לחלוטין

אבל גם בלי שהזמר יהיה מודל או אליל בעיני יש קשר עמוק יותר בין שיר/נגון לבין היוצר. כך שגם אם אני לא מעריצה את הזמר עצמו בגלל שהוא זמר (הוא אפילו לא בין המועדפים שלי :) , לפעמים כשאני שומעת שיר חסידי זה או אחר של הזמר המדובר, האירוניה שבכך מפריעה לי להנות מהשיר..אני לא מסוגלת להתעלם מהאישיות, מה לעשות?!

אני לא רוצה להרוס לך את ההנאה

ממוזיקה חסידית בכלל, אבל אני לא מרגיש הבדל בינו לזמרים אחרים, כי, כפי שציינו פה, לכל זמר כמעט יש קופת שרצים מאחוריו...

וחוץ מזה...

עובדה שאחרי הסיפור הנ"ל כמעט ולא השמיעו אותו בכל הערוצי רדיו. תחשוב למה.

הצחקתני

ערוצי הרדיו ה ם שיתנו לי דוגמה והוכחה מה לעשות??? וכי אקח מהם דוגמה גם להיתר להשמיע מוזיקה בימי ספיה"ע או בין המצרים? מי הם בכלל???

עירבבת פה יותר מידי דברים...

אחרי אותו סיפור כל הציבור דיבר על זה ואני חושש שאחרי הסיפור ההוא מכירות גל פז לאותו דיסק לא זינקו אז כך שזה לא קשור רק לרדיו אלא כל הציבור ריכל ונייעס על זה.

אם מדובר על סוני...

אז אין לי בעיה מה עושה היצרן מכיוון שאני לא מכיר אותו לא נפגש בו והוא אפילו לא בדת שלי. לעומת זאת זמר חסידי הוא גם מהדת שלי וגם אני נפגש איתו אז בזה יש בעיה.

למעלה