ורד הקוסמת בפעולה

אכן קוסמת

לפחות לפי התמונות המצורפות ( וע"פ המחמאות של חבובית ) כנראה שבאמת התרחש שם קסם

חבובית - אל תתקמצני במילים וספרי חוויות, איך ומה היה?
וגם את ורד, ספרי לנו איך היה מנקודת המבט שלך???

תודה לכל המפרגנים

דודי, בסוף לא באת... תצטרך לבוא לצפון! ולשאלתך איך היה לי, בחולון תמיד מיוחד ומרגש. יש אווירה אמיתית של תיאטרון בובות, הקהל היה מקסים ומתלהב, למרות שלפני ההצגה הייתי בטוחה ששכחתי את כל המילים... היו שתי חברות -בובנאיות שבאו, והמשובים שלהן וההערות (הבונות) עזרו לי להבין ולראות גם את המקומות הפחות חזקים בהצגה- צריך להוסיף לה יותר הומור וצחוק, אני קצת רצינית מדי...בכל אופן, אציג עוד פעם אחת את "הקסם הרביעי"- ביום שני הקרוב- בקרית חיים, ואחר כך הבטחתי לעצמי שאני לא מציגה אותה עד שאשנה את מערך התאורה וההגברה- כעת אני חייבת מפעיל נוסף (בדרך כלל זאת בתי המדהימה שבאה איתי) והתכנון הוא לשנות ולהעביר את השליטה על הכל מהבמה- אני לא מסתדרת עם הצורך להיות תלויה תמיד במישהו שיבוא איתי.
התגובות מהקהל היו נהדרות, הרגשתי שאנשים לא רוצים ללכת הביתה. והכי שמחתי שמישהי שכבר ראתה את ההצגה, באה שוב. זה קורה לי הרבה במשגב, המקום בו אני גרה- שאנשים באים שוב ושוב להצגות שהם כבר ראו- וזה בעיני הסימן הכי אמיתי לכך שהם באמת אוהבים אותי ואת מה שאני עושה...
ותודה גם לחבובית על שבאת ,ועל כל הברכות!

ורד, תודה ששיתפת אותנו בפתיחות ובכנות

נכון, בסוף אכן לא הסתדר לי להגיע, הלו"ז שלי צפוף, עמוס ומשתנה מרגע לרגע הקיץ ואם יצא לך לקרוא את תגובתי לפיולה לגבי הפסטיבל אז את כבר בטח מבינה...
אי שם מעבר לקשת בענן...אהה לא, זה בכלל ממשהו אחר

אי שם, כשהמצב ירגע ויחזור לקדמותו אשמח להגיע לצפון ולו רק כדי לבקר אתכם, אני משוכנע שכשההצגה תשוב משופצת,הן מבחינת תכנים והן מבחינה טכנית, היא עוד תופיע באיזור תל אביב והמרכז ואז תהיה לי ולכולנו הזדמנויות נוספות לצפות בה ובך.

משמח אותי שזו היתה חוויה עבורך להופיע במסגרת הפסטיבל, שלקחת את ההערות וההארות כביקורת בונה (לא כולם מסוגלים לקבל את זה כך...) ושבמקביל זכית לקהל אוהב, אוהד, מפרגן ואפילו לסוג של מעריצים שבאו לצפות בך שוב במיוחד וזו אכן אחת מהמחמאות הגדולות שאמנים יכולים לזכות בהן, מישהו שרוצה לראות שוב את היצירה שלך ונותן לך סוג של חותמת לכך שהצלחת להגיע וחשוב מזה, להיכנס ל
שלהם.

חשוב שתעשי את השינויים שהציעו לך אך ורק אם את שלמה ומסכימה אתם! דווקא כמי שהצד הקליל, ההומוריסטי והבידורי הוא הצד החזק שלו, דבר שניכר בכל ההתנהלות המקצועית (וגם האישית) שלי גם בהצגות שהעלתי וגם בדמויות שאני מגלם כשחקן בהפקות של אחרים,
אני מאמין גדול בכך שזה לא מחויב המציאות בכל מחזה\הצגה אם זו החלטתו של היוצר להתמקד יותר דווקא בהיבטים אחרים, כמובן שאין ספק שגם בדרמה הגדולה ביותר יש מקום לקצת הומור או מצבים שמעלים חיוך ויכולים לנבוע מתוך הטקסט או מצב\פעולה בימתית - ויז'ואלית אבל במינון הנכון והמתאים לסוג המחזה והבחירות שלך כאמנית.
שיהיה הרבה בהצלחה מחר בקרית חיים וכמובן אל תשכחי לספר לנו איך עברה ההצגה האחרונה לפני הפגרה

נראה נהדר, ואם כבר סיפרת אז יש לי

שאלה-
כשאת עובדת על הצגה חדשה, בפני מי את "מתאמנת" כדי לשייף את ההצגה ?.
אני , פה בבית בפני בני משפחתי
, מקבלת הערות והארות, משפצת ומתגלגלת קדימה ...

חגית, לשאלתך בפני מי אני מתאמנת

קודם כל אני עורכת אלפי חזרות עם עצמי, מול מראה וגם בלעדיה- אחר כך עם חברות וחברים אוהבים אך ביקורתיים, שלא מהססים לומר את כל האמת, גם אם היא לא הכי מפרגנת. אחר כך בפני בני ביתי, שכל כך פוחדים שאמא תעשה פדיחות , שכל מה שלא נראה להם מושלם הם מודיעים בקול רם. השלב הבא הוא כמו שאבישג אמרה, להופיע בפני קבוצות - או ילדי חברים, או גן ילדים- ללא תשלום כמובן, ולבקש משובים כנים ואמיתיים. כל הערה או דבר ביקורת מתקבלים במלוא הרצינות וההקשבה. ועדיין אני חייבת לומר שתמיד יש מה ללמוד ולשפר, לפעמים רק אחרי עשרות פעמים של הופעות נופלים כל מיני אסימונים או מתבהרות כל מיני מחשבות או שאלות בנוגע לדרך הנכונה. (חגית, אין לי כל כך הרבה הצגות- רק שתיים וחצי בערך, אבל הרבה שעות סיפור , שהן פחות מורכבות, אבל גם עליהן אני עובדת הרבה, בעיקר כי הדברים לא באים לי בקלות...)
יש לי חברה שעובדת מול מצלמה. בכל חזרה היא מצלמת את עצמה וכך יכולה לתת משוב לעצמה- גם שיטה נחמדה, אנסה אותה בעצמי ברגע שאסתדר עם כל המכשירים המתוחכמים האלה...
וכמובן, אם אפשר להיעזר באיש מקצוע בתור יועץ אומנותי- בנוסף לכל השאר- הכי טוב.
בהצלחה וגם אני אשמח לראת אותך מתאמנת ולתת משוב- לא עברת צפונה או משהו?

טוליק,מתוקונת,

באמת כיף להופיע בפסטיבל,
ובאמת יש אווירה מיוחדת.
ואני שמחה שהיה לך כל כך מוצלח
ומצטערת שלא באתי לראות.
אני הופעתי ביום אחר והיו לי כל כך הרבה הצגות דווקא בשבוע הזה
שהצלחתי להגיע רק ביום חמישי.
לפחות, אני יכולה להשוויץ שראיתי אותך בספריה, בטבעון, עם ההצגה של " הסנדלר והגמדים".
בהצלחה עם כל השינויים.
אין ספק, שכשאת מפעילה הכל לבד,
הנגישות שלך ושל ההצגה גבוהה יותר.
ולגבי השאלה של חגית-
אם אין לך עזרה של בימוי מקצועי
כדאי לארגן הצגת "פילוט" לפני ילדים.
אני מארגנת לי הצגות בגן או בביה"ס בישוב.
הם מקבלים מתנה.
אני מקבלת הזדמנות
וגם משוב מהילדים ומהצוות.
בנוסף, כמובן, לכל מה שאני מקבלת בבית.
החבר'ה שלי ( במיוחד נעמי) כבר ממש מקצועיים,
אם-כי לא בהכרח לטובתי.....

והפיה שקיבלתי ....

ההצגה מאוד נעימה, ורד משלבת בובות שולחן ומריונטות (עם מנגנון פשוט) ומספרת סיפור שהילדים נשבים בו ומחכים כל פעם לדמות הבאה שתווצר מן הפיה...
מאוד אהבתי את השימוש בעברית גבוהה ואת הכבשים העשויות צמר (בטכניקת ליבוד)!

למעלה