ורטיגו ויזואלי

ליז801

New member
ורטיגו ויזואלי

אני בת 32. לפני כשנה לאחר שעורה בעין ( אינני יודעת אם זה קשור) התחלתי לסבול מסחרחורות. התחושה שאני מסתובבת ( כמו אחרי ירידה מקרוסלה). הסחרחורות במשך רוב היום. הן מלווות בקושי במיקוד ראייה, במיוחד עם עצמים קרובים. סחרחורות חזקות בשינוי תנועת העיניים. לדוגמה: כאשר אני עוקבת אחר האצבע מימין לשמאל, או מעלה מטה חשה סחרחורות חזקה מאד. מבט על טלויזיה מרצדת, מסך מחשב, קניון הומה אדם, קיר עם דוגמאות אלו הם חלק מהדוגמאות שגורמות לי לסחרחורת חזקה. בבדיקת ראייה ולחץ תוך עיני הראייה תקינה.
עשיתי את כל הבדיקות המקיפות: m.r.i ראש וצוואר , בדיקת שמיעה, e. n.g , בדיקת עורקים צוואריים, בדיקות דם. כל התוצאות יצאו תקינות.
קראתי לאחרונה על ורטיגו ויזואלי. איך מאבחנים? האם יתכן שמדובר בזה? האם יש לכך פתרון?
אשמח אם תפנו אותי לגורם המתאים.

בתודה מראש,
ליז

ורטיגו ויזואלי

אין קשר בין שעורה לסחרחורות/ורטיגו.
אם בדיקות העיניים שעברת היו תקינות הרי ככל הנראה אין לך בעיה עינית. רופאי עיניים אינם בדרך כלל מטפלים בורטיגו או סחרחורות אפילו אם חלק מהסיפמפטומים הינם עיניים (למשל כאב בעיניים או סחרחורת שמופיעה בהנעת הענייים). הכתובת היא נוירולוג ורופא אף אוזן גרון. את יכולה להתייעץ עם רופא עיניים מומחה לקשר מח-עיניים (קרוי נוירואופתלמולוג) אך אינני בטוח שהוא יכול לתרום.
בברכה,

למעלה