ורטיגו (???)

חגגה

New member
ורטיגו (???)

אני בכלל לא בטוחה שזה מה שזה.. אבל זוכרת שלאחת הנשים פה (תמר?) היה, אז מנסה לשתף ולשאול...
לפני יומיים, באמצע הלילה, התעוררתי בתחושה שמישהו מחזיק אותי ברגליים, עם הראש למטה ומסובב... סחרחורת איומה ולאחריה בחילה קשה.
ישנו באוהל במדבר, אז את המשך הלילה נאלצתי להעביר בישיבה (באוטו) פשוט כי כל חזרה למצב שכיבה גרמה לסחרחורת נוספת.
למחרת זה חזר על עצמו ומאז בכל פעם שאני בתנוחת שכיבה (על הגב) או סיבוב חד/מהיר של הראש או העיניים - זה חוזר. פחות חמור מאשר בפעם הראשונה, אך בהחלט לא נעים.
מותר לציין שאני לא מעזה לעלות על אופניים וחוששת משחייה. גם ריצה נראית לי בעייתית (לא יודעת למה, אבל תכלס, אני די חוששת לנסות)
רציתי לדעת אם מישהי חוותה משהו דומה? האם ריצה או פע"ג כלשהי החמירה או היטיבה את המצב...
בשל חגים/שבת, טרם פניתי לרופא. זה יקרה, מן הסתם, מחר...
תודה וחג שמח

tamark4

New member
צריך פיסיוטרפיה

נשמע מתאים ל- BPPV ע"פ התיאור. כדאי ללכת לרופא אא"ג וגם חלק גדול מפיסיוטרפיסטים יוכלו לעזור, את יכולה לנסות בעצמך בינתיים: חפשי Epley manuver - פחות מפחיד ממה שנראה.
כעיקרון עדיף במשך כמה ימים לא לעשות פעילות שמערבת תנועות חדות של הראש. אפשר לרוץ.
והכי חשוב זה ממש נשמע ווסטיבולרי, מהאוזן, ולא משהו אחר, נוירולוגי.

חגגה

New member
תודה! ביקרתי רופא ופזיוטרפיסט

רופא המשפחה אכן איבחן משהו וסטיבולרי וניסה עלי השתלמות שעבר לא מזמן בנושא וביצע epley manuver זה שיפר אך מעט את המצב.
פיזיו (חבר) המליץ על פיזיו שהשתלם ספציפית בנושא הוסטיבולרי והגענו גם אליו. הוא ביצע גם את אותה manuver + הלבשת שרוול מקבע על הצוואר והנחיות להמשך...

מקווה שאוכל לטוס ביום רביעי, כמתוכנן לחו"ל... בינתיים נראה לי שקצת יותר טוב...
מושבתת מפעילות ספורטיבית לימים הקרובים (כולל ריצה
)
מקווה שבזה זה יסתכם...

tamark4

New member
תרגישי טוב !

אם זה ממש גרוע אפשר לקחת כדורים - טרבאמין ללא מרשם, אגיסרק או סטונרון עם מרשם. זה די עוזר. סביר שגם ג'ינג'ר עוזר - מה את אומרת ? מכירה דברים אחרים ?
לגבי הקיבוע בשרוול, זה מעצבן ברמות, ויש על זה חילוקי דעות.

למעלה