ורטיגו

איריסאי

New member
ורטיגו

היי ובקר טוב. היום בבקר התהפכתי במיטה מהגב לבטן בדרך ליקיצה, אני חושבת שפקחתי עיניים, לא בטוחה, ופתאום הייתה לי תחושה כאילו הגוף שלי מסתובב 360 מעלות בכיוון הצידה, כמו גלגלון (להבדיל מהיפוך), הקירות לא זזו, רק אני, במהירות עצומה, סיבוב שלם, התחושה הייתה כל כך אמיתית שניסיתי לתמוך עצמי ע"י לחיצת הידים כנגד הקיר שבראש המיטה כדי שאפסיק "להתגלגל" אבל זה לא עזר. "ביצעתי" רק סיבוב אחד מהיר מאד ואח"כ הרגשתי המומה מספר שניות, בחילה קלה, טשטוש ראיה, ובעיקר פחד. אחרי שתיים שלוש דקות כאלה החלטתי לנסות לבדוק אם זה יקרה שוב. בצעתי עוד פעם גב-צד ושוב הייתה לי תחושה של "הסתובבות" הצידה, רק שהפעם לא היה סיבוב מלא אלא כמו מטוטלת. אח"כ קמתי וניהלתי את הבקר שלי כרגיל, אבל עם תחושה קלה של בחילה. לפני יומיים כשקמתי מהמיטה שוב מתנוחה צידית (אני לא תמיד קמה כך) איבדתי את שיווי המשקל וברגע האחרון כיוונתי את הנפילה שלי למיטה בחזרה במקום לריצפה. אני בד"כ בבריאות טובה, ספורטאית (ריצה, אופניים),לחץ דם מאד נמוך (תמיד) דופק במנוחה 51 (תמיד), בת 50. כרגע מודאגת ולא יודעת אם לחכות ולראות אם יעבור או יחזור, לפנות לרופא, לאיזה רופא? האם זה ורטיגו? השמיעה תקינה ואין לי צלצולים באוזניים, הן טיפה מגרדות בגלל האוזניות של הMP3 שמשתמשת בריצה. אודה על העיצה.
 

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום איריסאי

שלום רב, ממתאורך עולה שיש בעיה באוזן התיכונה ובשיווי משקל שזה מאד מתאים לוורטיגו, או למחלת מנייר. גשי למרפאת סחרחורת בבי"ח לרופא א.א. ג. המומחה לסחרורת לעשות בדיקות: bera ו- ENG זה נראה ממש בהתחלה ככל שתקדימי לקבל טיפול רפואי סיכויי ההחלמה גבוהים יותר. רפואה שלמה, זהבה שחם
 

שששג

New member
המלצה

דבר ראשון תוציאי את האוזניות האלו מהאוזניים
 

איריסאי

New member
תודה. את אוזניות החלפתי+חוו"ד רופא

הייתי אצל א.א.ג. והיא אמרה שכיוון שמדובר באירוע קצר כל כך ללא צלצולים באוזניים, ללא ירידה בשמיעה וללא תחושת מלאות כל הסיכויים שלא מדובר במנייר אלא ב BPPV . בדקתי באינטרנט ובאמת מתואר שם מקרה כמו שלי כאשר ההתרחשות היא בבקר במיטה במעבר לתנוחה צידית וגם מצאתי אוסף של תרגילים שמומלצים לעשייה בקליניקה של רופא או בבית. בינתיים הכל בסדר והורטיגו לא חזר. אבל אם כן אנסה לבצע אותם. ושוב תודה על ההתעניינות.
 
למעלה