וריאציה לעמידת כתפיים בזמן מחזור

וריאציה לעמידת כתפיים בזמן מחזור

ידוע לי שלא מומלץ לעשות עמידת כתפיים (ובכלל תנוחות הפוכות) בזמן מחזור. אבל האם וריאציה של עמידת כתפיים, בשכיבה, כשהרגליים מונחות על קיר זאת אופציה אפשרית בזמן הזה או שגם הוריאציה הזאת עשויה להיות בעייתית?

0 אור 0

New member
תשובה מהבטן - לא בעייתי בכלל

אין לי מושג מה התשובה הנכונה, מה גם שיש חילוקי דעות לגבי נושא מחזור - מכירה אנשים שטוענים שבכלל לא לעשות יוגה במחזור, הרוב באמת אומרים שלא נכון אנרגטית (ואולי גם פיזית) לעשות תנוחות הפוכות, ויש גם מיעוט שלא רואה בזה בעיה. אני כהרגלי טוענת שהדרך היא להקשיב לעצמך ולעשות מה שמרגיש לך נכון. אם את דואבת ועייפה אז אפשר בכלל בלי יוגה, או רק מתיחות עדינות לשחרור הגב, אם את בכלל לא מרגישה את המחזור והאנרגיות מתפרצות, אז תנהגי כרגיל. בודאי שלשכב על הגב עם רגליים נשענות על הקיר נשמע ומרגיש לי נכון ביותר לימים של מחזור - אבל זו לא "תשובה מוסמכת" אלא רק דעתי האישית

אוקיי תודה

בינתיים מאז ששלחתי את השאלה, הייתי אתמול בשיעור יוגה ואמרתי למורה כבר בתחילת השיעור שאני במחזור, ואז לא רק שהיא לא נתנה לי לעשות תנוחות הפוכות אלא היו גם תרגילים נוספים שאני עשיתי בווריאציה אחרת מהשאר. (מדובר בשיעורי יוגה של הגב באיינגר יוגה) כנראה ששם שמים על כך יותר דגש, על להתאים את התירגול למצב הנתון. מכיוון שהשיטה הזאת (איינגר) היא יחסית חדשה לי (בדר"כ מתרגלת שיבננדה יוגה) ואני לא לגמרי מכירה אותה, אני מקשיבה למה שהמורה אומרת
(אלא אם כן באמת יש תרגילים שהמורה נותנת לי והגוף אומר להם לא. אז כמובן אני מקשיבה לגוף).

נהפוכו...הקשבה, מחשבה, "קיבעון" ויוגה.

הי נטע. במחשבה ראשונה, הדבר הראשון שיעלה לנו בראש הוא: לא לעשות הפוכות כי: במחזור לא ממולץ. במחשבה שנייה... מנג'סים לנו שרוח היוגה היא הקשבה, התאמת התרגול למתרגל ולא להפך, התחשבות בתנאים ובצרכים של היחיד. ובכלל, חוקים כללים ותנאים נועדו להגן וליצור מסגרת תומכת ומסייעת, אבל קל מאוד לגלוש לדבקות עיוורת ואז אלו הופכים לאזיקים במקום לכנפים... אני מסכים לחלוטין עם אור. בלי להתעלם מההנחיה המלומדת, לעשות בדיקה קטנה ולחוות לבד: טוב או לא. תקראי את הסיפור לשבת, הוא ברוח הזו. סוף שבוע נהדר. אבי.

למעלה