וריד מלאכותי

וריד מלאכותי

שלום אחותי עברה ניתוח השתלת וריד מלאכותי על מנת לקבל את הנבלבין מדי שבוע מבלי לפגוע בורידים. היא ביצעה את הניתוח בבית חולים מאיר ועברה טראומה קשה! דקרו אותה 21 פעמים בחזה וחפרו לה שם היא הרגישה הכל חתחו לה בבשר וחומר ההרדמה לא נכנס פנימה! מסתבר שהרופאה שבצעה את הניתוח היא מתמחה ואין לה נסיון טוב! מהרגע שנדקרה ועד עכשיו מתלוננת על כאבי ראש נוראים וגם צוואר!! אחרי שיחת טלפון עם רופא פנימי על התגובה הנ"ל הוא אמר לה שפגעו לה בעצב!! כאילו לא די לה מה שהיא עוברת! עושים ניסויים על חולים כאלה? שימו לב מי נוגע בכם!!

נשמע רע..

ומה לעשות.. שעד שלא עוברים נסיונות כאלה לא יודעים ממה ואיך להזהר. את נכנסת לחדר ניתוח ומקווה שהאנשים שם יודעים מה הם הולכים לעשות.. החלמאות הזו מאד הזכירה לי את הניתוח שעברתי להכניס את הפורט, בקצרה אני יכולה לספר שהסטז'ר שניסה להכניס לי את הברז לחומר ההרדמה כמעט חטף ממני מכות ומזלו שהייתי כבר מטושטשת... וזה היה רק חלק קטן מהסיפור המגוחך כולו... מאחלת לאחותך החלמה מהירה מהטראומה.

מיליתו

New member
נשמע לא טוב

נורא מעצבן שפוגעים בעצב. גם אצלי פגעו בעצב בביופסיה באיזור בית השחי, ועד היום יש לי שם כאבים. זו אולי פשלה (או שאולי לא ידעו שהיה שם עצב לפני שהגיעו אליו), אבל לא נראה לי שזה קשור למתמחה. אצלי עשה את הביופסיה מנהל מחלקה כירוגית (למרות שזה ניתוח פשוט והוא לא עושה דברים כאלה בד"כ הרופאה שלי הפעילה מניפולציות כדי שהוא יעשה לי את זה, ולא מישהו אחר כי לא כל כך רציתי לעשות את זה בכלל...) - וגם אצלו זה קרה... ודווקא רופא מתמחה שהיה בתורנות כשהיתה לי כמעט קריסת מערכות בגלל זיהום אחרי ההשתלה הציל את חיי בצורה הכי נחושה, שלווה ומקצועית שאפשר.

דגנילי

New member
זאת באמת בעיה..

אז מה לא ניתן למתמחים לטפל בנו? אני זוכרת שבבי"ח לאחיות היה אסור לקחת דם ואינפוזיות וכאלו רק רופאים - ואני התעקשתי בטירוף שרק ואך ורק הרופא שלי האישי יטפל בי לכל דבר קטן.. הייתי עושה הצגות. אבל האמת היא שזה מגוחך.. כי גם הרופא שלי היה פעם מתמחה.. למרות זאת, היום בקופ"ח שצריך לקחת לי דם, אני מבקשת שרופא יקח לי ולא האחות התורנית, כי אפילו שעובדים עם פרפרון - זה קשה.. ואני אף פעם! אבל אף פעם - לא נותנת שישחקו לי בוריד!!! וגם לי פגעו בעצב בפרק היד שלקחו לי שקיעת דם, וזה היה הרופא האישי שלי.. שהוא פרופ' להמטולוגיה, ויכול לעשות את זה כמעט עם עיניים עצומות.. נקווה לטוב.

למעלה