וריקוצלה באשך שמאלי

msolom1x

New member
וריקוצלה באשך שמאלי

שלום פרופ" וינוגרד בני בין ה 13 אובחן על ידי רופה המשפחה לריקוצלה האשך שמאלי.אנו ממתינים לבדיקת אולטרסאונד והפניה לאורולוג. מבקש לדעת מה הטיפול המומלץ והאם חייב טיפול כרוגי או ישנו טיפול אחר. מבקש לדעת את הגורמים לבעיה זו להרחבת הורידים לאשך (נאמר לנו שזה כתוצאה מזרימת דם נמוכה מה גורם לזה ליקרות? האם יש טיפול מונע?

וריקוצלה

וריקוצלה - הגדלה של ורידי האשך נגרמת בגלל פגיעה בשסתומים של הוריד הספרמטי המנקז את האשך. מכיוון שהוריד באשך שמאל הרבה יותר ארוך, הסכוי בו הרבה יותר גבוה ומרבית המקרים של וריקוצלה הם באשך שמאל. ריבוי ועיבוי הורידים סביב האשך גורמים לחימומו, מה שיכול ועלול לגרום לפגיעה קשה ביכולת יצירת תאי זרע ולעקרות. כמו גם, הממצא יכול לגרום לכאבים ואי נוחות באותו אזור. הטיפול המומלץ היום הינו קשירה של אותו וריד פגום. הניתוח מתבצע בלאפארוסקופיה (בלי לפתוח את הבטן). ההוריה לניתוח היא באותם מקרים בהם דרגת הוריקוצלה הינה 2, ו- 3. (הדרגה נקבעת ע"י הכירורג הבודק לפי מדדים ידועים).

msolom1x

New member
ורקוצלה האם חייב ניתוח

שלום ותודה לתגובתך פרופ וינוגרד לאחר שחקרתי מעט אני למד ש 10-15% מאוכלוסיית הגברים סובלים מוירקוצלה באשך שמאל האם אתה מנתח את כולם (אלו שבדרגת 2-3)כלומר 10-15% מאוכלוסיית הגברים בארץ עברו ניתוח לחיתוח וקשירת ירידי האשך???!!! האם קו המנחה לא אשר מ- האם ישנה ירידה באיכות הזרע? מה עושים אצל נערים שבדיקת זרע עדיין מוקדמת? כרגע גודל באשכים ומדידתם באולטרסואנד הם שווים בגודל ללא כאבים ולא נראים עוד בעיות נוספות חוץ מהוירקוצלה עצמה שבאולטרסונאד נראית דרגה 1 ובבדיקת אורלוג מישוש נראית 2-3 ואורולוג נוטה למעקב ואפשרות לניתוח. מהם הסיבות לדחיפות על פי תשובתך לניתוח אם הכן הדרגה היא 2-3 http://www.emedicine.com/PED/topic2806.htm על פי המאמר (בקישור מעל) המצורף ההמלצה שאני מבין זה מעקב חצי שנתי בשלב זה תקן אותי אם אני טועה ואם בכלל ניתוח זה ניתוח פתוח בשיטת\גישת המיקוסקופיה שלה אחוזי הצלחה הכי גדולים) תודה מראש ממתין לתשובתך משה

למעלה