ורק לי לא נשאר אף פתוז

רעוּת

New member
ורק לי לא נשאר אף פתוז ../images/Emo7.gif

טוב, אז רשמית נדפק לי המוח. מרוב שעמום הלכתי לחטט בארכיון |חותךלאורך| ולשם הגיוון החלטתי להסתכל רק בעמודים עם מספרים מגניבים (נו, כמו השעות המגניבות של נועה!!) אז זה מה שמצאתי בעמ' 1234. [ריגרסיה לגיל 6] סבתא תמיד נותנת לי לקפוץ על המיטה הזוגית בחדר שלה ושל סבא. יש לה משחק כזה, שאני קופצת על המיטה והיא צריכה לרדוף אחרי ולדגדג אותי, אבל אסור לה לעלות על המיטה. אלה החוקים שהיא המציאה לנו. כשהיא תופסת אותי ומדגדגת אותי חזק בבטן היא אומרת "יש לך שם קופסת צחוק!". רק אני וסבתא משחקות במשחק הזה. אח שלי אומר שהוא גדול מדי "בשביל השטויות האלה", אז אני אומרת לו שילך מפה. אני הכי אוהבת שזה רק אני וסבתא, כי אם הבני דודים באים היא צריכה לתת גם להם תשומת לב ולא רק לי. אמא קוראת להם "האינדיאנים" ואומרת שהם עושים המון רעש. אמא ואבא אף פעם לא מרשים לי לקפוץ על המיטה שלהם. אבל לפעמים כשהם לא בבית אני קופצת על המיטה ואומרת לאח שלי להישבע בחיים שלו שהוא לא יספר לאמא, כי אם הוא יספר לה אני אהיה איתו ברוגז לעולם.
סבתא תמיד לוקחת אותי לים. אצלנו אין ים, אבל היא בכל זאת קובעת עובדה שהים אצלם יותר יפה מהים אצלנו. כנראה שהיא צודקת, כי אצלנו אין ים, אז הוא לא יכול להיות יפה יותר. בגללה אני תמיד חושבת שלפירות של קיץ יש טעם של חול, כי תמיד אנחנו עושים הפסקת פירות על החול, והכל מתערבב לי. אח שלי אומר שאני תינוקת ושאני לא יודעת לאכול, אבל סבתא תמיד בצד שלי. אני חושבת שהיא אוהבת אותי יותר כי אני הנכדה היחידה, כי אחותי לא נחשבת, היא עוד קטנה ואי אפשר לעשות איתה דברים כיפיים, היא רק בוכה וישנה כל היום (ובכל זאת כולם מתפעלים ממנה. אפשר לחשוב. גם אני יכולה לבכות ולישון).
סבתא תמיד מביאה לי טלכרדים. כבר יש לי אוסף שלם, מכל הסוגים ומכל הארצות. סבא קורא לה "מישייגנע" , שזה משהו ביידיש, ומלשין עליה לאבא שהיא קמה כל יום ב-5 בבוקר והולכת החוצה לאסוף את הטלכרדים מעל הטלפונים הציבוריים. וגם כשהם בחו"ל היא עושה את זה, הם תמיד נוסעים לאירופה בקיץ והיא מביאה לי המון טלכרדים חדשים. היא תמיד אומרת לי "תראי מה סַפּתא הביאה לך", היא אומרת את זה מצחיק, עם פּ'. לאח שלי היא אוספת בולים. הוא אומר שכבר נמאס לו ושלאסוף בולים זה בשביל ילדים שאין להם חברים ולו יש חברים והוא משחק איתם כדורגל בחוץ כל היום. אמא אומרת לו שקצת תרבות לא תזיק לו, וחוצמזה אין לו ברירה כי לסבתא אי אפשר להגיד 'לא'.
סבתא תמיד מרדימה אותי במיטה שלה ושל סבא, ומספרת לי סיפור לפני השינה. זה תמיד אותו סיפור, אבל כל פעם אני מעמידה פנים שזאת הפעם הראשונה שאני שומעת אותו. היא תמיד מספרת לי על ילדה בת 6 (כמו הגיל שלי!) שרצה ביער ובורחת מאנשים רעים. זה תמיד הזכיר לי את כיפה אדומה, כי גם היא הלכה ביער והיא ברחה מהזאב. אני תמיד שואלת את סבתא מי זאת הילדה הזאת, והיא אף פעם לא מספרת לי. היא אומרת "כשתגדלי תביני", ואז אני קצת כועסת עליה כי זה מה שמבוגרים תמיד אומרים לי, וסבתא היא לא כמו כל המבוגרים. אמא אומרת עליה שיש לה נפש של ילדה, ושבגלל זה היא מסתדרת איתנו כל כך טוב.
לסבתא אין אמא ואבא ואין לה אחים ואחיות. אמא אומרת שהם כולם מתו בשואה, אבל כל פעם שאני שואלת אותה איפה זה "השואה" ולמה הם מתו שם, היא לא ממש עונה לי. אני גם יודעת שהיא לא תמיד חברה של סבתא, היא תמיד אומרת לאבא "תגיד לאמא שלך שהפעם אנחנו עושים את ראש השנה אצל ההורים שלי" ולי ולאח שלי היא אומרת "סבתא שלכם הביאה לכם את זה", בטון כועס כזה, כאילו שזה לא בסדר שהיא מביאה לנו ממתקים מגומי (אמא אומרת שזה הורס את השיניים). אני חושבת שהיא סתם מקנאה, כי אמרתי לה שאצל סבא וסבתא יותר כיף לי.
סבתא תמיד מזכירה לי את פיטר פן. אבל פיטר פן היה צריך לברוח לארץ לעולם לא בשביל לא לגדול, וסבתא יכולה להישאר ילדה למרות שהיא לא בארץ לעולם לא ולמרות שהיא בעצם כבר גדולה. לפעמים אני מרגישה שאני יותר גדולה ממנה, כי אני צריכה להסביר לה כשרואים טום וג'רי בוידאו (או שהיא סתם עושה את עצמה לא מבינה), או כשאני אומרת שאני עייפה אחרי שקפצתי על המיטה כל היום ואני רוצה לנוח. אני חושבת שסבתא אף פעם לא עייפה, היא תמיד נשארת צעירה, ובגלל זה היא גם לא תמות לעולם, כי היא אף פעם לא תהיה זקנה.
סבתא מתה לפני שנתיים פחות 3 ימים. היו מאות אנשים בהלוויה שלה. אני לא מגזימה. מאות. היא כנראה היתה אישה חשובה, והרבה אהבו אותה. סבא הכי אהב אותה. אף פעם לא האמנתי שבאמת אפשר למות מלב שבור, זה נראה לי יותר מדי קלישאתי. אבל הוא מת בדיוק שנה וחצי אחריה, אפילו באותה השעה, בהפרש של כמה דקות אולי. התקף לב. הלב שלו קרס, הוא לא יכל לחיות בלעדיה יותר. אולי כן אפשר למות מלב שבור. אני לא יכולה להבין, אף פעם לא אהבתי ככה, בעוצמה כזאת. הם חגגו 50 שנות נישואין, ואז היא מתה. לעזאזל. הוא אמר לנו שהוא תמיד חשב שהוא יילך ראשון, וזה היה רק הגיוני, כי הוא היה מבוגר ממנה כמעט ב-15 שנה. לפני ההלוויה שלה הגענו אליו הביתה, ואיך שהוא ראה אותי ואת אחותי הוא התפרק לגמרי. הוא ניסה להגיד כמה שהיא אהבה אותנו, והקול שלו נחנק, וגם אני התפרקתי, המוות שלה ניפץ הכל, היא לא היתה אמורה למות. יום לפני הלכתי עם אמא לשבוע הספר, וכבר ידענו ש...זה רק עניין של זמן, והסתובבתי שם וניסיתי לקרוא את המאחורה של הספרים, אבל לא הצלחתי להתרכז, כי כל מה שחשבתי היה שסבתא שלי הולכת למות. אולי עכשיו, אולי עוד כמה שעות, אולי מחר בבוקר. סבתא שלי הולכת למות. אני לא זוכרת את הלילה האחרון......תמיד זה קורה, שיש לי חורים בזכרון, וגם את ההלוויה שלה אני בקושי זוכרת, רק שהיו מאות אנשים. והיה חם, וחשבתי כמה שזה פולני ולא מתחשב מצידה למות ככה בדיוק כשיש את כל החמסינים של יוני. כמה שזה אופייני לה, בעצם. ושמעתי אותה בראש שלי, אומרת "תראי מה ספּתא קנתה לך", או איך שהתיישבנו לאכול צהרים- היא היתה אומרת- "אתם יודעים מה יש אחרי האוכל", והתכוונה כמובן לקרטיב שתמיד היה לה בפריזר, וזה היה משגע את אבא ואמא כי ברגע שהיא אמרה את זה היה ברור שנדלג על הארוחה ורק נחכה לקרטיב ("קייטנת סבתא", היינו קוראים לכל זה). לפעמים זה מכה בי פתאום, שהיא באמת מתה, וכל הזכרונות המצחיקים שאנחנו מעלים לפעמים, זה לא באמת יחזיר אותה. היא באמת מתה. ודווקא בשנה האחרונה שלה התחלתי להתקרב יותר, ודברתי איתה, ודווקא אז היא מתה. [ואיזה דפוק זה שהמסקנה שלי מזה היתה שאסור להתקרב יותר. אולי בגלל זה זה לא כאב ככה כשסבא מת. כבר לא רציתי להתקרב יותר. לא הצלחתי להרגיש כלום. גם לא לבכות. על סבתא בכיתי הרבה. כנראה שזה עובד].

רעוּת

New member
1221 זה השטן.

אני שונאת לכתוב לך. כן, שונאת. זה מחזיר אחורה וזה גורם לי להאמין לרגע שאולי, איפשהו....אולי כן יש לזה טעם, לכתוב לך, אולי איפשהו אתה יכול לראות. או שלא. ואז אני מרגישה מטומטמת, כי למה לכתוב לך בכלל, מה טעם. זה להיאחז באוויר. אבל אפילו האוויר הוא יותר אמיתי ממך, כי הוא קיים גם אם לא רואים אותו, אני נושמת אותו, אחרת הייתי מתה. אבל אתה לא קיים. אי אפשר לראות אותך, אתה לא קיים, ומשום מה אני לא מתה. אני שונאת את זה, כי זה מכה בי כל פעם מחדש, כמה אני צריכה את זה. כי עדיין לא התגברתי. כי אני לא יכולה לא-לכתוב לך. לא לספר לך. להוציא אותך מהחיים שלי. לפחות מהשגרה שלי. שלא תהיה בכל מקום, לעזאזל. פתאום נזכרתי שלא הייתי אצלך מאז יום הזכרון. חודשיים כמעט. אני גם בקושי זוכרת את זה. מדהים איך כל שנה אני מדחיקה את כל מה שקרה ביום הזה. אני באמת לא זוכרת הרבה. וזה לא נחשב בעצם, כי לא הייתי לבד. לא הייתי אצלך לבד כבר 3-4 חודשים. משהו כזה. אתה יודע מה גורם לי להיזכר בזה כל פעם...? כשאני שוכחת את הנוסח המדויק של מה שכתוב לך על האבן. טוב, אז תרד עלי שאני סנילית. זה לא זה. קראתי אותו מליון פעמים, וזה גם לא כ"כ קשה לזכור, נוסח אחיד לכל המצבות, כמה מילים בסה"כ, תאריך פטירה. זה לא זה. אתה יודע שיש לי זכרון טוב. זה בטח סוג חדש של הדחקה. אני מתחילה לשכוח כאילו בכוונה, כדי להזכיר לעצמי כמה שאני לא בסדר, שכבר מזמן לא הלכתי אליך, ומה יגידו השכנים, שרק אליך אף אחד לא בא כל שבוע (אמא אומרת שהיא לא מתחברת לכל העסק הזה של בתי קברות. ועדיין היא הופכת את האזכרה שלך לפסטיבל האבל השנתי שלה כל פעם מחדש. לך תבין את זה). אני לא בטוחה שהיית גאה בי, אם היית יכול לראות הכל. הכל מתפרק כאן, ואני רק מתכננת איך אני בורחת מפה עוד כמה חודשים ומתנתקת מכל זה. בשיא האנוכיות, בערך שבוע לפני האזכרה שלך, אני עפה מפה. בטח היית מצפה ממני לדעת להיות בשבילם. ואז אני כועסת עליך, איך אתה יכול לשפוט, מה אתה מבין בכלל. תדמיין מה זה להיות הבכור..נשמע מוכר, נכון? אבל רק החלק הדפוק שבזה. כשמפילים עליך את כל האחריות ורק באים אליך בדרישות, ולא רואים שום דבר מעבר לזה, כי מצד שני, אני לא באמת הבכורה. כי תמיד ישוו אותי אליך ולהישגים שלך ולהישגים שהיו יכולים להיות לך אם היית פה וזה בטח היה יותר טוב ממה שאני מצליחה, ובטח היית עוזר יותר, כאילו שהם לא מבינים שאם היית כאן הכל היה אחרת, ואפילו לא היו מצפים ממך לכל זה. אתה מבין למה אני רוצה לברוח הכי רחוק מכאן? אז אל תשפוט. אין לך שום זכות. אתה כבר לא מכיר אותי יותר, לא היית פה 8 וחצי שנים מזדיינות, שזה יותר משליש מהחיים שלי. ויום אחד זה יהיה יותר מחצי. ויום אחד זה יהיה כל החיים שלי חוץ מ-12 שנה. איך הייתי רוצה לדעת שאתה גאה בי. שאתה לא מסתכל על זה ככה, כאילו שאני עפה מפה שבוע לפני האזכרה שלך. שאתה גאה בי, שבכלל נשארתי שפויה (הכל יחסי) אחרי כל השנים האלה בבית הזה בלעדיך. זה לא קל, אתה יודע. (לפעמים אני פשוט רוצה לצרוח). שאתה מסתכל על זה אחרת, כאילו ש-למרות שזה יהיה בערך שבוע לפני האזכרה שלך, אני אתחיל משהו חדש לגמרי, עם כל הקשיים והפחדים שכרוכים בזה. למרות שזה יהיה כ"כ קרוב לאזכרה שלך. כי זה תמיד עוצר אותי, אתה מבין. זה תמיד ממוטט. ולמרות זאת...אני אמשיך, אתה תראה. אם רק היית יכול לראות

רעוּת

New member
.When pianos try to be guitars

אז האשמה הפכה לכעס. זאת לא אשמתי, למה היא גורמת לי להרגיש אשמה..? ואני רק רוצה לצרוח או לבכות או למצוא לי איזה שק אגרוף דומם שיספוג את הכל ולא יגיד כלום. כלום. [אני לא רוצה לשמוע אותם יותר]. זה תמיד קשור אליו. הכל. זה כ"כ ברור מאליו שאפילו לא צריך להגיד. אז לא אומרים. הכל מתפרק פה באופן קבוע 3 פעמים בשנה, אבל אסור לדבר על זה, אסור להזכיר את השם המפורש. אמרתי לה שבכל משפחה נורמלית זה הולך ככה, ולמה אני צריכה להיות שונה, אז היא אמרה לי "אנחנו לא משפחה נורמלית" (כאילו שלרגע שכחתי), ושאני צריכה לעזור יותר. מה אני כבר יכולה לעשות?????? להחזיר להם אותו?! מה היא רוצה ממני לעזאזל?? וכמה אפשר כבר להיאחז בזה, למה צריך לקשר הכל אליו תמיד?! אני שונאת אותו. כן, שונאת אותו. על זה שהוא הלך ככה והשאיר אותי בבית משוגעים הזה, על זה שיש לו יומולדת עוד 3 שבועות וכבר מעכשיו הכל מתחיל להתפרק כאן, ואיזה דפוק זה שהופכים את היומולדת שלו לכזה ביג דיל והוא בכלל מת, אין למי לחגוג יותר, הוא מ-ת, וזה אומר שלא צריך לקנות לו יותר עוגה ומתנות. (איזה דפוק זה 'לחגוג' למי שמת ולא למי שחי), אני שונאת אותו, כי הכל סובב סביבו, כי בגללו היא חושבת שמגיע לה הכל, ואני רוצה להגיד לה שתתבגר כבר, אפילו אני הפסקתי עם הגישה של "תנו לי" ו"מגיע לי" כבר בחטיבה, אז יאללה שתצא מזה כבר. שאם היא חושבת שהמשפחה שלה מתפרקת שתנסה להחזיק בכוח, לא לפרק עוד יותר, כי זה בדיוק מה שהיא עושה פה. [היא אף פעם לא אמרה לי שהיא גאה בי. אני סיימתי בית ספר, בהצטיינות אפילו, יותר ממנו, ואני עשיתי צבא שנתיים, שזה כמעט שנה יותר ממנו, והם אף פעם לא היו שם, מעבר לנוכחות הפיזית, הם אף פעם לא היו שם. אולי הייתי צריכה למות בצבא בשביל שהיא תהיה גאה בי]. לפני שלוש שנים בערך היה לי ריב נוראי איתה. בסוף אמרתי לה, שהלוואי שהייתי מתה במקומו, כי היא אף פעם לא תוכל לאהוב אותי כמו שהיא אוהבת אותו. מרוב הלם היא אפילו לא ענתה לי, למרות שהיא בטח רצתה להעיף לי איזה סטירה. ורציתי למות אחרי שאמרתי לה את זה, רציתי להגיד שלא התכוונתי באמת, רק רציתי להכאיב לה קצת. אבל אולי כן התכוונתי. גם אם לא הייתי צריכה להגיד את זה. כן התכוונתי, וזה כואב יותר מלא להתכוון. היא באמת אף פעם לא תאהב אותי כמו שהיא אוהבת אותו. אני רק השק אגרוף שלה. ואני שונאת אותו, כי בגללו אני אף פעם לא אהיה טובה מספיק. אני שונאת אותו, כי בגללו אפילו הריבים שלי עם אמא מגיעים אליו בסוף. אני שונאת אותו כי אני לא יכולה באמת לשנוא אותו, כי הוא מת, זאת לא אשמתו, אז אני שונאת את עצמי במקום. [אני מתגעגעת לאיך שהיינו מנגנים ביחד, והוא היה צריך להתאים את עצמו אלי וללוות אותי, וכל פעם שאחד היה עושה טעות היינו עוצרים ומתפוצצים מצחוק, והוא היה אומר לי "תתאמני הרבה עד הפעם הבאה שאני אחזור", והוא לא חזר, אז הפסקתי].

noosh

New member
../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

אוף אוף אוף הלוואי והיה משהו שאני יכולה להגיד כדי לעצור את זה, הלוואי, את כל מערכת הציפיות הבלתי-אפשרית הזאת, שמוטלת עלייך כאילו עשית משהו רע, כאילו זה מגיע לך, כאילו את אל בסדר בזכות עצמך ותמדי צריכה להמדד לפי מישהו אחר, שאפילו לא פה כדי למדוד אותך לפיו. וכמה נורא זה שאת אף פעם לא תהיי טובה מספיק כי ברגע שמישהו הולך אז הוא ניצח, ומה את עשית שזה מגיע לך, שלא יעריכו אותך ככה, שלא תהיי חשובה מספיק, שלא תרגישי חשובה מספיק, מגיע לך להרגיש הכי חשובה בעולם והורים תמיד אומרים שהם לא יכולים לבחור, אז איך פתאום הם יכולים? אוף, זה רע אפילו להגיד את זה, מאיפה לי לדעת בכלל. רק שנגעת, ממש ממש, "נגעת" זה אנדרסטיימנט, זה יותר בכיוון של קיווצ'צ'ת-לי-את-הלב-וסחטת-ממנו-כל-טיפה. הלוואי והייתי יכולה לראות לך כמה את שווה.... [אני מתגעגעת לאיך שהיינו מנגנים ביחד, והוא היה צריך להתאים את עצמו אלי וללוות אותי, וכל פעם שאחד היה עושה טעות היינו עוצרים ומתפוצצים מצחוק, והוא היה אומר לי "תתאמני הרבה עד הפעם הבאה שאני אחזור", והוא לא חזר, אז הפסקתי]. .... . .

רעוּת

New member
תודה...

הם אומרים שהם לא יכולים לבחור, אני לא באמת חושבת שהם מודעים לזה, אולי הם לא באמת אוהבים אותו יותר, זה פשוט שהוא לא יכול לעצבן אותם יותר ואני כן

noosh

New member
דווקא מרגיש לי יותר כמו

המשפט בחתימה של יער: You can't love anything more than something you miss לא יודעת. לפעמים קשה לראות מה עומד ך מול העיניים ולתת לו את תשומת הלב, אז לוקחים אותו כמובן מאליו כי אתה מתגעגעל משהו אחר, לזכרו ןשל משהו שהיה לך. אני לא חושבת שהורים באמת יכולים לבחור, אני לא חושבת שאפשר לאהוב בן אחד יותר מהשני. אני חושבת שהם פשוט מתגעגעים כ"כ שהם לא מצליחים להסתכל על מה שיש להם.

רעוּת

New member
...

לפעמים יש לי קטעים מזוכיסטים כאלה, לנסות לחשוב את מי אני אוהבת יותר- את אח שלי או את אחותי, אולי בשביל לנסות להבין אותם, לא יודעת, לראו תאיך זה הולך- וברור לי שעם אח שלי הייתי מסתדרת הרבה יותר טוב ושהיינו הרבה יותר קרובים, וזה לא רק בגל לשאני מתגעגעת אליו כ"כ, פשוט האופי שלו היה כזה. ועם אחותי אני לא מסתדרת בכלל, יש ימים שאני אפילו יכולה להגיד שאני שונאת אותה, ועדיין, אני לא יכולה לחשוב שהייתי מעדיפה שהוא יישאר במקומה, כי אני לא יכולה לדמיין איך החיים שלי היו נראים בלעדיה, כי אני בכל זאת אוהבת אותה כל כך. אולי גם אצלם זה ככה, אני לא יודעת. הם פשוט לא יודעים להראות את זה.

noosh

New member
לא, הם באמת לא

וזה נוראי שהם לא, כ יזה שם אותך בהרגשה הזאת שאת אף פעם לא טובה מספיק, שאת אף פעם לא תספיקי, כאילו שלא מספיק להתמודד עם זה שאח שלך מת... את גם צריכה להיות ה-runner up. ולא, זה לא מגיע לך. לא יודעת אם אי פעם דיברת איתם על זה, אני משערת שהם בכלל לא שמים לב שזו התחושה שהם נותנים. אולי שווה לנסות להעלות את זה פעם, שיהיו מודעים לזה. לא בריב ולא בצעקות, לא כחלק מויכוח.... פשוט להעלות את זה, אפילו בכתב. זה לא מצב שמגיע לך להיות בו, לאף אחד לא מגיע להיות בו. גם לא בחרת את זה. ואולי אפשר להראות גם להם שלא טוב לקחת כמובן מאליו את מי שלידך, במיוחד כשהוא יקר לך. It's always necessary

רעוּת

New member
את צריכה לישון ../images/Emo6.gif (בהקשר של הרווח)

האמת, שאני משתדלת לא לחשוב על זה יותר מדי, זה רק גורם לי להרגיש רע ולכעוס עליהם (ומה זה יעזור לי, אין לי הורים אחרים, זה מה יש...), ובדר"כ זה בסדר, אבל לפעמים יש לה את הקטעים האלה.....הם גם אף פעם לא יגידו את זה במפורש, הם לא יגידו "אח שלך היה מתנהג יותר יפה", וכאלה. אז הם יכולים להגיד שזה הכל בראש שלי, אולי זה באמת ככה, לא יודעת. אולי זה בכלל לא קשור אליו, זה לא תמיד חייב להיות קשור אליו, אולי אני פשוט כזאת בת נוראית בלי שום השוואה אליו
[כתבתי את זה כשממש, ממש כעסתי. זה לא תמיד כזה קיצוני אני חושבת]

noosh

New member
אני צריכה ללמוד ללחוץ בזמן על המקש של הרווח..

למעלה