ורק שלי לא מתהפכת...

njmom

New member
ורק שלי לא מתהפכת...../images/Emo4.gif

גם אני כל כך רציתי לכתוב הודעה שהנה היא התהפכה... אבל אתמול ניסינו את ההיפוך החיצוני וגם זה לא עזר. עדיין עם הראש למעלה (שבוע 37+3). ביום שלישי יש לי פגישה עם רופא שמיילד גם לידות עכוז נרתיקיות (לא היה לו שום תור לפני כן, ואני מקווה שלא אלד עד אז). מישהי יודעת האם חבל טבור שכרוך סביב הצוואר מונע לחלוטין לידה נרתיקית במצב עכוז? (האמת, זה נשמע לי קצת הגיוני). אתמול אחרי נסיון ההיפוך הרופא אמר שיכול להיות שזה מה שמפריע לה להתהפך (אבל באותה נשימה, אמר שיש לה עוד זמן להתהפך לבד). אני יודעת שאם זה כך אני צריכה לשמוח שיש את האופצייה של הקיסרי...אבל אני סתם מאוכזבת - אוף אוף...
בערך חצי שנה אני מתכוננת ללידת בית ובסוף קיסרי?? אם אפשר אז אני אוסיף עוד אוף אחד... אם למישהי יש רעיונות נוספים איך להימנע מקיסרי אני אשמח. תודה

אשכר ש

New member
מאוד מבינה את האכזבה

אבל אל תתיאשי עדין. מה שאני הייתי עושה במצב כזה זה מדיציה אישית (בלי שום שיטה מסויימת), הייתי מתכנסת בתוך עצמי, במקום וזמן נוח ומדברת אל התינוקת. ממש מדברת, לא בכאילו. כלומר, אפשר לדבר בלב, אבל שיהיה אמיתי. הייתי אומרת לה שזה בסדר, שאת ממש מחכה לה ורוצה לראות כמה היא יפה וללטף אותה ולחבק אותה ולהניק אותה. להגיד שזה בסדר לפחד אבל את תהי שם בשבילה גם אם יהיה לה קצת קשה. תכילי אותה. אולי זה יתן לה את האומץ
.

אום נטע

New member
גם מחזיקה אצבעות!

יש אפשרות לראות את מצב חבל הטבור באולטראסאונד? אולי הוא לא כרוך, רק סתם קצר קצת (לא יודעת אם זו גם בעיה או שלא). בכל מקרה, אני מקווה שהכל יבוא על מקומו בשלום. בהצלחה!

../images/Emo24.gif חבל טבור סביב הצואר

למיטב ידיעתי לא מהווה בעיה בשום לידה... כמעט בכל לידה שראיתי או שסופר לי עליה, היה חבל טבור סביב הצואר, או הגוף, או אחת הגפיים. כנראה שזה משהו שקורה באופן טבעי... גם בלידות שלי היה חבל טבור כרוך, וזה לא הווה שום בעיה. אני חושבת שאחרי שתפגשי עם הרופא שמיילד עכוז נרתיקי, את תדעי יותר. שיבדוק אותך ואת הבייבי ותראי מה הוא אומר. אגב, אם תכננת לידת בית אני משערת שהיית בקשר עם מיילדת/מיילדות, האם הן לא מיילדות עכוז נרתיקי בבי"ח? (המיילדות שלי כן, בגלל זה אני שואלת). וחוצמזה, את כל התרגילים שהוצעו כאן את יכולה להמשיך ליישם בינתיים. מחזיקה לך אצבעות שהיא תתהפך בסוף!

debby12

New member
מנהל
אוי.

אולי זה כי את לא כותבת פה מספיק.... לא הבנתי עד הסוף את הבעיה. אם היא לא תתהפך אז לידת עכוז נרתיקית והכל טוב. להיפך -- את צריכה לשמוח שיש רופא שמסכים ליילד אותך כך. גם לדעתי אין בעיה עם חבל טבור מסביב לצוואר. קראתי בבלוג של דנה_ה שהפנו פה אליו לפני כמה ימים (היא מיילדת) שזה נפוץ וכמעט אף פעם לא בעיה. גם לבילבי היה החבל כרוך מסביב לצואר כשנולדה. סובבו אותו מסביב והתירו. היא אגב כן היתה במצג ראש.

njmom

New member
לגבי חבל הטבור וגם המיילדת

אני יודעת שבאופן כללי חבל טבור כרוך לא מהווה בעייה, אבל האם אין בעייה עם העובדה שהגוף של התינוק יוצא קודם ו"מושך" איתו את חבל הטבור, ואי אפשר לשחרר את החבל מהצוואר, החבל יכול להתהדק ולגרום מצוקה לתינוק? מצאתי איזשהו סיפור לידה אחד אם התייחסות לזה, אבל לא משהו כללי. בכל מקרה בוודאי שאחרי הפגישה עם הרופא אדע יותר טוב (וגם הבנתי שזה לא כל כך פשוט לראות את זה באולטראסאונד, אז אולי הרופא שלי טעה?), כי חוץ מזה ה"נתונים" שלי טובים - לידה שלישית, כשהראשונות קצרות יחסית וללא סיבוכים, ותינוקת לא גדולה במיוחד. לגבי מיילדת הבית שלי - באזור הזה (ואולי בכלל בקליפורניה) אין מיילדות בית שיש להן "זכויות" (Privileges) בבי"ח. היא יכולה ללוות אותי ללידה, אבל "אין לה מילה" שם. היא המליצה לי על הרופא הספציפי הזה, והוא רופא הגיבוי שלה. בקליניקה שהייתי בה עד עכשיו (בגלל האפשרות ללידה מוקדמת...) עובדות גם שתי מיילדות מקסימות, אבל הן בפרוש ציינו שאסור להן לקחת לידות בית או לתמוך בזה באופן גלוי (אפילו שאחת מהן ילדה בעצמה בבית), בגלל כל ענייני הביטוח. בכל אופן, תודה לכולן על העידוד
מקווה שיהיו לי עדכונים חיוביים בשבוע הבא.

אז את יכולה בכ"ז שהיא תלווה אותך

והרופא יהיה ב"סטנד ביי", לא? (בלידות עכוז בביה"ח, זה הנוהל של המיילדות שלי). נורא מבעס שאין לה פריבילגיות שם. לגבי החבל - לוידעת מה לומר לך. בהתחלה חשבתי שמקסימום ינתקו את החבל, אבל אז נזכרתי שבלי החבל אין לו איך לנשום אם הראש עוד בפנים. בכמה מעריכים את התינוקת שלך? כי אם היא קטנה, סביר שתחליק החוצה בקלות יותר מאשר תינוק גדול.

אם פי 3

New member
ד"ר מישל אודנט

טוען, שהקריטריון המרכזי, האם ניתן ליילד עכוז נרתיקית, הוא מבחן השעתיים הראשונות של הלידה הפעילה. אם בזמן הזה, הלידה מתקדמת יפה וחלק, ללא הפרעות וסיבוכים - אז אפשר ללדת נרתיקית. אם לא, אין מה לחכות, וכדאי להכנס לניתוח ללא דיחוי. בזמן הזה, חשוב במיוחד לא להקל על הלידה באופן מלאכותי, לטענתו, ולכן מוטב, למשל, לא להיות במים. אני לא בטוחה שאני מקבלת את הגישה הזו, אבל היא מעניינת. אגב - לטענתו, מרגע שמגיעים לנקודת ה"אל חזור" בלידה, חשוב במיוחד לא להפריע. אפילו לא לצורך מדידת דופק לעובר. בלידות עכוז, חשובה במיוחד הפרטיות, החשכה, אי-התערבות הצוות. גם כדי להוריד רמות אדרנלין, וגם כדי לא להפעיל אצל התינוק רפלקס שיגרום לו להרים ידיים כלפי מעלה - מה שיסבך מאד את יציאת הראש.

שָׂרָה

New member
היו גם לידות עכוז במים

צריך להקשיב לגופך היטב. אם יש צורך בלידת מים, מגיע שלב שמרגישים שחייבים להכנס למים. אמנם לא ילדתי עכוז, אבל ילדתי תינוק גדול מעל 4 ק"ג, במצג פנים, וכאן היה לי צורך חזק מאד ללדת במים, ובטמפרטורה מסויימת וגם בעומק מסויים. לא פחות ולא יותר. אבל בצירים המוקדמים דווקא נרתעתי מהמים, אבל כאשר הגיע השלב של האל חזור, הייתי חייבת בטירוף למלא את האמבטיה במים. אז אם זה יקרה בלידת עכוז, זה בסדר!

ספור לידת עכוז נרתיקי

ומתנצלת מראש ממי שכבר קראה אותו, אולי זה יעודד אותך (ואולי לא, כי זו ממש לא היתה לידה טבעית, אבל גם לפחות נצלתי מקסרי).אגב מאז ילדתי כבר גם לידות טבעיות (אם כי עדיין לא בבית, אולי בפעם הבאה...)

למעלה