אולי זה שכר מולן, אבל...ושאלה בעניין הלנת שכר
הובטח לי בונוס כספי כאשר יפתח סניף נוסף של הרשת. הסניף נפתח לפני כחדשיים וחצי ועדיין לא קיבלתי את הכסף. האם זה נחשב הלנת שכר, ואם כן האם יש מקום לתבוע את המעסיק על כך ?
הפסיקה כבר קבעה בעבר לגבי בונוסאולי זה שכר מולן, אבל...
המעביד לא יחוייב בפיצויי הלנה על השכר הזה. פיצויי הלנה אמורים להיות משולמים רק על שכר שהמועד לתשלומו נקבע בחוק הגנת השכר. הבונוס הזה - אינו חלק כזה של השכר. אפשר לתבוע את המעסיק על הפרת ההתחייבות שלו לשלם את הבונוס. יהיה צורך להוכיח שהוא התחייב לכך.
לא בהכרח -ושאלה בעניין הלנת שכר
הובטח לי בונוס כספי כאשר יפתח סניף נוסף של הרשת. הסניף נפתח לפני כחדשיים וחצי ועדיין לא קיבלתי את הכסף. האם זה נחשב הלנת שכר, ואם כן האם יש מקום לתבוע את המעסיק על כך ?
בהחלט העלתי את הנקודהלא בהכרח -
שכר מולן - נחשב כזה, כאשר נקבע מועד לתשלומו והתשלום לא בוצע בתאריך שנקבע לתשלום. האם במסמך שבידך המבטיח את תשלום הבונוס יש תאריך יעד לתשלום? אם כן תוכלי לתבוע הלנה. יתכן ואפשר לומר שבמילים "כאשר יפתח סניף חדש", זה מעיד על תאריך יעד. זה כבר עניין של פרשנות. שוב, תעלי גם את עניין הבונוס בפני המפקחת.
בהחלט אפשר להעלות את זהבהחלט העלתי את הנקודה
בטופס שהכנתי למפקחת. אין התחייבות על תאריך אך אני מצטטת "כדי לתמרץ ולתגמל את....החליטה חברת... על בונוס חד פעמי שיינתן כאשר תעבור החברה לשלב ב' (עם פתיחת הסניף השני, ובתנאי ש... תשמש עדיין כעובדת בחברה." כאמור הסניף החדש, דהיינו שלב ב', נפתח לפני למעלה מחדשיים.
לדעתי...בהחלט אפשר להעלות את זה
ולטעון שמועד התשלום כבר עבר, מכיוון שהסניף נפתח כבר. לגבי ההלנה שבתשלום הבונוס, לא חושבת שהמפקחת תוכל לסייע לך בזה. מה שכן, תעלי בפני המעביד שלך את הטענה שאת מתייחסת לשלב ב' כמועד ושהמועד כבר עבר, לכן אם לא יזדרז לשלם לך, תוכלי לתבוע ממנו גם הלנה. (למרות שמראש אני חושבת שהביטוי "שלב ב'", נתון לפרשנות ובכלל לא בטוח שביה"ד יתייחס לזה כמועד תשלום).
מתי לדעתכם כדאי לפנות עם זה לביה"משלדעתי...
אין שום סיכוי לקבל על זה פיצויי הלנה. לא מספיק שנקבע מועד לתשלום הבונוס. צריך שהמועד יהיה כזה שיהיה לו "יום קובע" לפי ההגדרה שבחוק הגנת השכר. כלומר: "היום התשיעי שלאחר המועד לתשלום שכר העבודה או הקצבה לפי סעיפים 14 ,13 ,11 ,10 ,9 ו-16(ב), לפי הענין...". כך למשל, בסעיף 11 בחוק חופשה שנתית יש מועד לתשלום דמי חופשה. המועד הזה קבוע בחוק, ולמרות זאת, דמי חופשה אינם נושאים זכות לפיצויי הלנה, בגלל שהמועד לתשלומם לא נקבע בחוק הגנת השכר, כך שאין לזה "יום קובע" לפי חוק הגנת השכר. גם המועד המוסכם לתשלום בונוס, אינו מועד שנקבע בחוק הגנת השכר, ולכן אין זכאות לפיצויי הלנה על הבונוס.
זו שאלה קצת בעייתית אבל לדעתימתי לדעתכם כדאי לפנות עם זה לביה"מש
עכשיו דיברתי עם מעסיקי והעלתי את נושא הבונוס שעדיין לא שולם. תשובתו היתה "זה לא זמן טוב לדבר על זה..." מתי זה כבר יחשב ממש לא תקין מבחינתו לא להעביר אלי את הכסף ?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.