ושאלה ל"גבר המודרני"....

ושאלה ל"גבר המודרני"....../images/Emo3.gif

אולי מי מהגברים פה בפורום יוכל לנסות להסביר לי מה בעצם קורה בעולמינו "החדיש"....מניסיון שלי ושל רבות מחברותי,הייתי נשואה לגבר המודרני בה' הידיעה.אחד שמפרגן,אוהב,תומך,משתף,מתחלק,רגיש,מה לא...(טוב,הרבה לא, כי אחרת לא הייתי מתגרשת).ובכל זאת-איך יתכן,שאותם גברים ששמרו על "פוזה" של בן אדם פתוח עלאק,ביום שבת זוגו מחליטה לנטוש אותם (משתמשת במילה החזקה הזו כי ככה הם מרגישים),הם הופכים את עורם ונהפכים לגברים הכי מקובעים שבעולם?כשאותו גבר כ"איפשר" לזוגתו ללכת ללמוד, קורא לה פתאום "כפויית טובה",שבני זוג שחילקו את כל רכושם שווה בשווה כל שנות נישואיהם נלחמים מלחמות אין קץ כי הגרוש מסרב להתחלק פתאום ברווחים,ויש עוד מיליון דוגמאות.ברור לי שהכל נובע מבעיות של ביטחון עצמי ומעבר לזה (שוב,לא רק ממה שראיתי אצלי אלה מראיה סביבי) נראה לי שפוזת "הגבר המודרני" לא ממש יושבת עדיין טוב אצל הגבר הממוצע ולצערי יקחו עוד שנים עד שאותם גברים באמת יבינו שאנחנו יישויות בזכות עצמנו,עם דרישות ורצונות משלנו,וילמדו לכבד אותנו ככלל האדם.

אלמרה

New member
../images/Emo140.gifברוכה הבאה אופטימית123

הגברים כאן באמת מנסים להתמודד לפחות עם אתגרי העידן החדיש. ראית אולי מה כתבתי בהודעה שלי? אין לנו תשובות אבל כאן אנחנו מנסים לשאול לפחות את השאלות המוליכות אולי אותנו אולי לתשובות... ברוכה הנענית להזמנתי. כתבי חווי דעתך וכולנו נתברך.

אלמרה

New member
../images/Emo140.gifברוך בואך עכביש על כביש

(קור אחד שאתה טווה אני רואה כבר בחתימתך) זהו סימן ואות לבאות. כאן מותר ורצוי להביע דעות. לשאול ואפילו לענות. וכפי שאף ניתן לראות כל אחד עלול כאן לטעות ולפעמים למעוד בהכללות. אך מעל הכל ולמרות כל זאת כולנו שווים ואין כאן מעמדות. בואו נתרכז בדעה ולא בכותבה נדון לגופו של ענין ולא בגופו של הכותב.

אש אש

New member
וואוווווווו עיצרי אישה../images/Emo140.gif

"כבוד נותנים לא דורשים" השורות שכתבת אכן מביעים את שעברת,את הכעס על הגבר שלך לא שונה מהגרוש שלי,אבל לעולם אל תכללי ותפגעי באחר,בשונה,אני זוכה לקבל הבנה וכבוד מהרבה גברים אחרים,באם הם מחוברים לעידן החדש או לא.
אש.

נראה לי שהבעיה שלך

היא שאת קורבן טיפוסי של שטיפת מוח פמיניסטית שלימדה אותך שכל מה שאת רוצה ואיך, זה צורת הצדק ה"שוויונית" היחידה שקיימת. הנה דוגמה ממה שכתבת: "...בני זוג שחילקו את כל רכושם שווה בשווה כל שנות נישואיהם נלחמים מלחמות אין קץ כי הגרוש מסרב להתחלק פתאום ברווחים" וכמה בני זוג נלחמים מלחמות אין קץ כי הגרושה מסרבת להתחלק פתאום במשמורת עם הילדים? אין ספור. ולפני שתגידי לי שנשים הם שעושות את רוב הטיפול בילדים תזכרי שגברים הם אלה שעושים את רוב העבודה שמביאה את המשכורת שממנה בא הרכוש. לצערי יקחו עוד שנים עד שנשים באמת יבינו שגברים הם ישויות בזכות עצמם, עם דרישות ורצונות משלהם, ו"שוויון" אינו פירושו "כל מה שנשים רוצות, ורק מה שנשים רוצות".

אש אש

New member
../images/Emo72.gifאוהבת אותכם גברים.

את הגבר המחוספס שבכם את הילד הקטן שבתוככם את החוזק הפיסי והחולשות למינהם איך ארגיש אישה אם לא תהייה גבר?:)
אש.

גם שפמנון וגם שנון....מממממממ...

אז ככה-קודם כל שמחה שמשהו העיר פה את חלק מהגברים להגיב...ולא,אני לא מתכוונת להיות פה " האשה הנחמדה" שמלקקת לכם את הת... ונותנת לכם את התגובות שאתם הייתם נהנים לשמוע.לא צריכה להצדיק את מעמדי.עם הכבוד של עצמי אני חיה בשלום ולא זקוקה לאף גבר או אשה (לשם הדיון) שיחזק אותו. ולך שפמנון-לגבי הבעיות שלי...אז יש לי בעיות מפה ועד להודעה חדשה אבל זה לא הדיון.אולי מפאת גילך הצעיר אתה עדיין שבוי באותם "נורמות חברתיות" שמקבעות את הגבר כאחד שמביא את הפרנסה ואת האשה כאחת שמגדלת את הילדים.יחד עם זאת,עצוב מאד,שבגיל 27 ,עדיין חושבים ככה-מה שמצדיק את שאמרתי.יקחו עוד שנים עד שהדבר ייטמע הן אצל הנשים והן אצל הגברים.כל זמן שייציינו "לטובה" את העובדה ש"הוא גבר גבר....גם עובד שעות ארוכות וגם עוזר עם הילדים....גם מבשל...גם עושה קניות..." וואו,שיגעון,איזו התקדמות.תרשה לי לגחך.

אש אש

New member
ממש אופטימית אה?../images/Emo8.gif

גילו הצעיר גילי המובלג כנראה שלגיל אין פה משחק אולי את זו שמנסה להיות שבוייה בנורמה החברתית החדשה של הפמניסטיות,אמרת שאת "מלאה בעיות מפה ועד הודעה חדשה" אולי השלב הראשון בלפתור אותם,זה להירגע,להיות פתוחה,קשובה לנסות לשמוע להבין ולבחור אם לקבל או לא,אבל האנטי הזה,לא יוביל אותך רחוק,חבל. העיקר האופטימיות:)

זום זום זום ../images/Emo177.gif

איזה אגו מנופח... את לא הולכת להיות ה"אשה הנחמדה" שמלקקת לנו את הת... ונותנת לנו את התגובות שהיינו נהנים לשמוע... מה אני אגיד לך, את ממש שוברת את ליבינו... אני לא שבוי בשום "נורמות חברתיות" - אין לי שום בעיה עם נשים שמביאות פרנסה ועם גברים שמגדלים ילדים. יש לי בעיה עם נשים (וגברים) המגדירים 'שוויון בין המינים' כ'כל מה ששלך שייך גם לי, וכל מה ששלי שייך אך ורק לי'. זה הכל... ואת מקבלת ממני רשות לגחך כאוות נפשך
מזיז לי ת'...

s h o o s h a

New member
הגבר המודרני

(ויסולח לי על שאינני גבר ובכל זאת מגיבה) אני חושבת שדווקא הדוגמאות שהבאת מעידות על כמה הגבר של העידן הזה התקדם לעומת הגברים בעידן הורינו והורי הורינו. פעם, היתה חלוקה מאד 'שווה' הגבר עובד לפרנסת הבית ומתנהג כאילו היה מלך הבית האישה היתה עסוקה בלהביא ילדים, לגדל, לחנך, לפנק ולהיות 'אָמַת הבית' חלפו השנים ושיוויון 'אמיתי' (?) החל לחלחל אל תוך המודעות (ואל נשכח לרגע כי בכל כלל יש יוצא מהכלל, כך גם כאן) גברים ונשים עובדים משתכרים מפרנסים נושאים יחד במטלות הבית והבית צהל ושמח עד שמגיע הרגע בו אחד או שני בני הזוג מחליטים לפרק את השותפות. בזה הרגע כל השוויוניות אשר עמלו עליה במשך שנים יורדת לטימיון ולמה? כי אנחנו הנשים, בדיוק כמו הגברים, לא מוכנות לוותר על ה'ערכים' עליהם התבססה זוגיותינו, מה שמכניס אותנו ל'מלחמות עולם' אם רק היינו יודעים לנהוג גם בסיום יחסינו כפי שנהגנו במהלכם, הרי שהיו נחסכות מאיתנו כל כך הרבה עגמות נפש. ואמירתך "...יקחו עוד שנים עד שאותם גברים באמת יבינו שאנחנו יישויות בזכות עצמנו,עם דרישות ורצונות משלנו,וילמדו לכבד אותנו ככלל האדם..." הרי שזו נכונה גם לצד השני - "...יקחו עוד שנים עד שאותן נשים באמת יבינו שאנחנו (הגברים) יישויות בזכות עצמנו,עם דרישות ורצונות משלנו,וילמדו לכבד אותנו ככלל האדם..."

אלמרה

New member
הכל נכון ומותר להתווכח

אך אני מהצד רוצה רק להזכיר: הפורום עוסק ודן בגבר ודרך הסתגלותו לעתיד, לעידן המודרני, למאה הנוכחית... לכן יש מקום נרחב לדעות שלכן הנשים. אין כאן נסיון לאגד קבוצת גברים למען זכויותיהם או להיפך... יש לנו כאן נסיון ללמוד ולהבין ולהכין את עצמנו להתמודדות עם אתגרי המאה החדשה שלדעתי תהיה כולה שייכת למהפכת הנשים והן תשלוטנה והן תנהלנה את העולם הזה - לי זה ברור..

זוכרים את ההודעה שפתחתי

בפעם הראשונה כאן? דיברתי על בלבול וחושבת עדיין שכולנו מבולבלים גברים ונשים בעידן המודרני... ללמוד, להבין ולטעמי לנסות לצעוד יד ביד אין שולט ואין נשלט אלבר קמי כתב פעם : "אל תלך לפני כי אולי אצעד אחריך אל תלך מאחורי כי אולי לא אדע להוביל לך פשוט לצידי היה ידידי" בכמה מילים פשוטות הוא כתב את העולם שלי העולם שבו הייתי רוצה לחיות (ואגב עולמי האישי ,נראה כך)

אש אש

New member
נישמע פשוט ומתוק ../images/Emo24.gif

כתבתי את אלבר בהיותי ילדה זה נישמע פשוט נכון ונפלא בשנים שהפכתי לאישה הילדה הקטנה שבי לא גדלה אני אוהבת את הגבר שיידע לנווט שאלייך אחריו. זה שאביט אליו בעיני הערצה ויידע לענות לי על כל שאלה זה שירים אותי על כתפיו אז אולי זו שריטה אבל כייף לי איתה.
אש. אש

Deerest

New member
וקצת עמוק יותר

והילדה הקטנה שבך גם לא תגדל יותר היא תאהב אותך שתדעי לנווט אותה היא תביט בעינייך בהערצה את תדעי (או תשתדלי מאד) לענות לה על כל שאלה את תטפחי אותה ותרימי אותה על כתפייך כך שאש אש הבוגרת תהיה לצידו (או שאולי כך הוא אוהב אותן) אני כגבר "מודרני" לא רוצה אתכן תלויות, מעריצות ושואלות ואת מהפכת המודרניזציה גם אתן צריכות לעבור

אש אש

New member
הרבה יותר עמוק מזה../images/Emo92.gifצד נוסף.

לילדה הקטנטונת הזו יש אישיות היא קטנה עם צל ענק מהמקומות החזקים שלה אוהבת להרגיש בחולשה יש בה את האישה החמה האוהבת הנותנת המפנקת לא מבטלת עצמה ולא תלוייה נהנת מכל פירגון ומחמאה בטח שכן מקבלה. לא רוצה להפוך עולמות למודרניזציה או לא רוצה להיות ולהישאר אני,ואהוב אותך כפי שאתה. אהבתי מאוד את כתיבתך גם אם לא ממש את תגובתך. אש

אש אש

עשית לי את זה "לא רוצה להפוך עולמות למודרניזציה או לא רוצה להיות ולהישאר אני,ואהוב אותך כפי שאתה.

למעלה