ושאלה נוספת, בענייני עוגות

אמרלדה

Active member
אתמול גיליתי להפתעתי שהבן שלי אוהב עוגות גבינה
"בתנאי שהן לא יותר מדי מתוקות".
אז את החלק של הלא אוהב מתוק אני מכירה מגיל צעיר מאוד,
וזו בדיוק הסיבה שהוא כמעט אף פעם לא אוכל עוגות, משום סוג.
אבל הגבינה - זה חדש. כנראה לשנינו.
אז קודם כל אקנה ברולדין עוגת גבינה טובה לשאר המסובין, כי
איפה אני ואיפה עוגות גבינה.
אבל - זרק לפתחי אתגר. ואם כבר, אני מוסיפה לו:
ללא אגוזים ושקדים, שגם הנכדה תוכל לאכול ממנה.
דרגת מתיקות מינימלית (כי אין לי יכולת להשוות בעצמי.
בפעם האחרונה אפיתי עוגת גבינה לפני 20 שנה בערך).
ואני אכין לה איזה סירופ מפרי, שתוכל להמתיק את החלק שלה.
יש? משהו פשוט להכנה? שאני לא אתחיל לרוץ לצד השני, מרוב פחד?
תודה רבה מראש.
 

חנהפ

Active member
אתמול גיליתי להפתעתי שהבן שלי אוהב עוגות גבינה
"בתנאי שהן לא יותר מדי מתוקות".
אז את החלק של הלא אוהב מתוק אני מכירה מגיל צעיר מאוד,
וזו בדיוק הסיבה שהוא כמעט אף פעם לא אוכל עוגות, משום סוג.
אבל הגבינה - זה חדש. כנראה לשנינו.
אז קודם כל אקנה ברולדין עוגת גבינה טובה לשאר המסובין, כי
איפה אני ואיפה עוגות גבינה.
אבל - זרק לפתחי אתגר. ואם כבר, אני מוסיפה לו:
ללא אגוזים ושקדים, שגם הנכדה תוכל לאכול ממנה.
דרגת מתיקות מינימלית (כי אין לי יכולת להשוות בעצמי.
בפעם האחרונה אפיתי עוגת גבינה לפני 20 שנה בערך).
ואני אכין לה איזה סירופ מפרי, שתוכל להמתיק את החלק שלה.
יש? משהו פשוט להכנה? שאני לא אתחיל לרוץ לצד השני, מרוב פחד?
תודה רבה מראש.
אני מעדיפה את עוגות הגבינה שלי בלי יותר מידיי קמח/קורנפלור/פודינג... אז עוגת גבינה ללא הקצפות- מערבבים וזהו הן העוגות מז'אנר פחות אוריריות, אבל יותר נימוחות קטיפתיות , למשל הנימוחה הזאת
 

אמרלדה

Active member
אני מעדיפה את עוגות הגבינה שלי בלי יותר מידיי קמח/קורנפלור/פודינג... אז עוגת גבינה ללא הקצפות- מערבבים וזהו הן העוגות מז'אנר פחות אוריריות, אבל יותר נימוחות קטיפתיות , למשל הנימוחה הזאת
נשמעת ממש טוב. רק שאתמול עשינו קניות... נראה, אם אספיק לקנות עוד. תודה רבה חנה'לה.
 

ויוי 25

Well-known member
אני הכנתי לילדים מאפה -גבינתי קל מאוד להכנה, עם קישוט שוקולית,שמאוד טעים לילדים:
רק מערבבים את המצרכים בכף ומכניסים לתנור,ותמיד מצליח:

המצרכים הדרושים:
500 גרם גבינה -לבנה 5%
גביע אחד שמנת-חמוצה - 200 גרם.
כוס אחת קמח
כפית אבקת -אפייה
חצי כוס כוס סוכר ועוד כף אחת.
2 כפיות סוכר- וניל
2 ביצים

1) לפני ההכנה: לחמם מראש את תנור -האפיה ל- 180 מעלות חום.
2) לשמן תבנית בכף אחת שמן -תבנית בגודל - 30X20
3) להכין בקערית קטנה כף אחת שוקולית לקישוט .

ההכנה:
תחילה מערבבים בקערה את הגבינה והשמנת לתערובת בהירה ומוסיפים עם כל שאר המצרכים,לערבב
ולהוציא 5 כפות מהתערובת לקערה הקטנה -הנפרדת עם כף השוקולית,
ולערבב .

לאחר מכן, מעבירים את התערובת הבהירה לתבנית המשומנת -ליישר ולשטח אותה בתבנית,
בעזרת כף או מרית.
להזליף מעל התערובת הבהירה שבתבנית- את התערובת הכהה ,(שבקערה הקטנה עם השוקולית .)
לערבב ולקשקש את השוקולית מעט עם סכין, להזיז את התערובת הבהירה מלמטה למעלה-
כדי שתקבל מראה עדין -ומעט ציורי -ומקושקש כמו עוגת -שייש, ולהניח אותה בתנור המחומם מראש.

לאפות בתנור המחומם מראש, כ-45 דקות ,לבדוק שהתערובת מתייצבת ומוכנה כאשר האמצע של המאפה עדיין נותר מעט רך, זה התייצב יפה - ולא התייבש,ואז מוציאים מהמתנור ממתינים שיצטנן מעט, ומניחים במקרר לפחות 6 שעות - ואפילו עדיף לכול הלילה, רק למחרת אפשר לחתוך לריבועים יציבים ומוצקים.
אפשר להכין כמה ימים מראש, ולשמור מספר ימים במקרר.
זהו מאפה גבינה מאוד קל להכנה - תמיד מצליח ומאוד מאוד טעים.
 
נערך לאחרונה ב:

אמרלדה

Active member
אני הכנתי לילדים מאפה -גבינתי קל מאוד להכנה, עם קישוט שוקולית,שמאוד טעים לילדים:
רק מערבבים את המצרכים בכף ומכניסים לתנור,ותמיד מצליח:

המצרכים הדרושים:
500 גרם גבינה -לבנה 5%
גביע אחד שמנת-חמוצה - 200 גרם.
כוס אחת קמח
כפית אבקת -אפייה
חצי כוס כוס סוכר ועוד כף אחת.
2 כפיות סוכר- וניל
2 ביצים

1) לפני ההכנה: לחמם מראש את תנור -האפיה ל- 180 מעלות חום.
2) לשמן תבנית בכף אחת שמן -תבנית בגודל - 30X20
3) להכין בקערית קטנה כף אחת שוקולית לקישוט .

ההכנה:
תחילה מערבבים בקערה את הגבינה והשמנת לתערובת בהירה ומוסיפים עם כל שאר המצרכים,לערבב
ולהוציא 5 כפות מהתערובת לקערה הקטנה -הנפרדת עם כף השוקולית,
ולערבב .

לאחר מכן, מעבירים את התערובת הבהירה לתבנית המשומנת -ליישר ולשטח אותה בתבנית,
בעזרת כף או מרית.
להזליף מעל התערובת הבהירה שבתבנית- את התערובת הכהה ,(שבקערה הקטנה עם השוקולית .)
לערבב ולקשקש את השוקולית מעט עם סכין, להזיז את התערובת הבהירה מלמטה למעלה-
כדי שתקבל מראה עדין -ומעט ציורי -ומקושקש כמו עוגת -שייש, ולהניח אותה בתנור המחומם מראש.

לאפות בתנור המחומם מראש, כ-45 דקות ,לבדוק שהתערובת מתייצבת ומוכנה כאשר האמצע של המאפה עדיין נותר מעט רך, זה התייצב יפה - ולא התייבש,ואז מוציאים מהמתנור ממתינים שיצטנן מעט, ומניחים במקרר לפחות 6 שעות - ואפילו עדיף לכול הלילה, רק למחרת אפשר לחתוך לריבועים יציבים ומוצקים.
אפשר להכין כמה ימים מראש, ולשמור מספר ימים במקרר.
זהו מאפה גבינה מאוד קל להכנה - תמיד מצליח ומאוד מאוד טעים.
תודה רבה רבה, ויוי. נשמע מושלם בשבילי - בלי הקצפות וכו'. ובשבילו אשים פחות סוכר, ואכין חצי עוגה בלי השוקולית וחצי עם, בשבילה. יופי. עזרת לי מאוד.
חג שמח.
 

ויוי 25

Well-known member
תודה רבה רבה, ויוי. נשמע מושלם בשבילי - בלי הקצפות וכו'. ובשבילו אשים פחות סוכר, ואכין חצי עוגה בלי השוקולית וחצי עם, בשבילה. יופי. עזרת לי מאוד.
חג שמח.
בקשר לסוכר : לא מומלץ להוריד מהכמות, זו מתיקות די עדינה ומדוייקת וגם ככה זה מאפה לא כל כך מתוק,
ובמקרר המתיקות המנימלית הזו יורדת עוד, ולכן לא כדאי לך להפחית מהסוכר בכלל.
חשבתי לומר לך ,שאם המתיקות לא תספיק לאחר הקירור של לילה במקרר, (צריך לבדוק זאת לאחר הטעימה הראשונית,)
במקרה ולא מספיק מתוק-תמיד תוכלי לזלף סירופ -מייפל בצורת פסים של שתי -וערב מעל המאפה.
 

אמרלדה

Active member
בקשר לסוכר : לא מומלץ להוריד מהכמות, זו מתיקות די עדינה ומדוייקת וגם ככה זה מאפה לא כל כך מתוק,
ובמקרר המתיקות המנימלית הזו יורדת עוד, ולכן לא כדאי לך להפחית מהסוכר בכלל.
חשבתי לומר לך ,שאם המתיקות לא תספיק לאחר הקירור של לילה במקרר, (צריך לבדוק זאת לאחר הטעימה הראשונית,)
במקרה ולא מספיק מתוק-תמיד תוכלי לזלף סירופ -מייפל בצורת פסים של שתי -וערב מעל המאפה.
תודה רבה!
 

ויוי 25

Well-known member
תודה רבה רבה, ויוי. נשמע מושלם בשבילי - בלי הקצפות וכו'. ובשבילו אשים פחות סוכר, ואכין חצי עוגה בלי השוקולית וחצי עם, בשבילה. יופי. עזרת לי מאוד.
חג שמח.

בבקשה יקירה,שמחה שעזרתי,
חג- שמח גם לך ולמשפחתך.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אני הכנתי לילדים מאפה -גבינתי קל מאוד להכנה, עם קישוט שוקולית,שמאוד טעים לילדים:
רק מערבבים את המצרכים בכף ומכניסים לתנור,ותמיד מצליח:

המצרכים הדרושים:
500 גרם גבינה -לבנה 5%
גביע אחד שמנת-חמוצה - 200 גרם.
כוס אחת קמח
כפית אבקת -אפייה
חצי כוס כוס סוכר ועוד כף אחת.
2 כפיות סוכר- וניל
2 ביצים

1) לפני ההכנה: לחמם מראש את תנור -האפיה ל- 180 מעלות חום.
2) לשמן תבנית בכף אחת שמן -תבנית בגודל - 30X20
3) להכין בקערית קטנה כף אחת שוקולית לקישוט .

ההכנה:
תחילה מערבבים בקערה את הגבינה והשמנת לתערובת בהירה ומוסיפים עם כל שאר המצרכים,לערבב
ולהוציא 5 כפות מהתערובת לקערה הקטנה -הנפרדת עם כף השוקולית,
ולערבב .

לאחר מכן, מעבירים את התערובת הבהירה לתבנית המשומנת -ליישר ולשטח אותה בתבנית,
בעזרת כף או מרית.
להזליף מעל התערובת הבהירה שבתבנית- את התערובת הכהה ,(שבקערה הקטנה עם השוקולית .)
לערבב ולקשקש את השוקולית מעט עם סכין, להזיז את התערובת הבהירה מלמטה למעלה-
כדי שתקבל מראה עדין -ומעט ציורי -ומקושקש כמו עוגת -שייש, ולהניח אותה בתנור המחומם מראש.

לאפות בתנור המחומם מראש, כ-45 דקות ,לבדוק שהתערובת מתייצבת ומוכנה כאשר האמצע של המאפה עדיין נותר מעט רך, זה התייצב יפה - ולא התייבש,ואז מוציאים מהמתנור ממתינים שיצטנן מעט, ומניחים במקרר לפחות 6 שעות - ואפילו עדיף לכול הלילה, רק למחרת אפשר לחתוך לריבועים יציבים ומוצקים.
אפשר להכין כמה ימים מראש, ולשמור מספר ימים במקרר.
זהו מאפה גבינה מאוד קל להכנה - תמיד מצליח ומאוד מאוד טעים.
ויוי, העוגה נראית ממש מוצלחת וקולה- תודה. אם אספיק, אכין לשבועות.
 
למעלה