ושאלה נוספת

ושאלה נוספת

דילמה עקרונית - האם להשתמש בזכויותי כאם חד הורית (למשל בקבלת הנחה בארנונה ) או שמא זה עשוי לפגוע בהגדרת הזוגיות ובהכרת הזוגיות שלנו על ידי השלטונות? מה אתן עשיתן?

שמנתולה

New member
באופן עקרוני

(והיפותטי כרגע) אני בעד לקבל הכרה כחד הורית. כל עוד אין הכרה בזוגיות וזכויות והטבות שנובעות מהכרה כזאת, לדעתי צריך לנצל את ההטבות והזכויות כחד הורית.

אלו שתי שאלות נפרדות -

א. עקרונית - אם להשתמש בזכויות. ב. עניינית - אם סיכוייכן להכרה בזוגיות עשויים להפגע בשל כך. ואני (כמובן) על שתי שאלות עונה ב-3 תשובות: א. עקרונית - נראה לי שכיוון שאין לנו זכויות של זוג - אין בעייה עקרונית/מוסרית להשתמש בזכויות של כל אחת כ-יחידה. ב. עניינית - אני לא משפטנית, אבל לא נראה לי שתהיה פגיעה. נראה לי שאדם לא יכול להיות נטול-סטאטוס... ואם רשמית אינך מוכרת בסטאטוס של "ידועה בציבור" - הרי חייבים למקם אותך בסטטוס של "רווקה חד-הורית. אבל צריך לבקש חוות דעת, מה יגידו בביטוח לאומי (והאם יש שם הצלבת-מידע) - כשמחד - את מקבלת זכויות של חד-הורית , ומאידך - את מקבלת אפוטרופסות מלווה בחוות דעת עו"ס המתארת את חייכן המשותפים... ג. אישית - אני עד כה נמנעתי מלקבל הטבות של חד-הורית, סתם מטעמי גאווה - (תרתי משמע). באיזשהו מקום נראה לי שלקבל את ההטבות הוא "שיתוף פעולה" עם אי ההכרה של המדינה בנו. אבל, לאחרונה התחלתי להתלבט...

אבא גאה

New member
שיעשו הצלבות, על מי הם מאיימים?

נאמר את מקבלת אפוטרופסות מלווה בחוות דעת של עורכת דינית וכל הטררם הנלווה, אז מה? זה אומר שמכירים בזוגיות שלנו? הכרה בזוגיות זו הכרה מלאה בזוגיות ועד אז אין בעיני כל בעיה מוסרית להנות מההטבות, עדיין רבים הנושאים בהם לא מכירים בנו כזוג (האפטרופסות למעשה אינה ניתנת משום שמדובר בזוג, היא יכולה להינתן לכל אדם שאת בוחרת....) כאן למשל, לא מסמנים רק נשוי/גרוש.... בכל שאלון כתוב: מה המצב האישי? והם נותנים תשובות: רווק, נשוי, גרוש, במערכת יחסים..... ובמערכת יחסים - מקבלים את כל הזכויות וגם את החובות.... ככה זה בגולה - מי באה?

כן אבל

נראה לי שזו קצת שאלת קיטבג לבוא ולשאול את השאלות האלה. דעתי זהה לשלך, ובכל זאת בא לי להגיד כו- אחתק, למה לא להנות מהנחה הגונה בארנונה?... מעניין אותי מה רוב האמהות כאן עשו בפועל.

הדילמה אמנם עקרונית,

אך אני מצאתי שהמציאות היא בדרך כלל שמכתיבה פתרונות פרקטיים. כשיכולתי להרשות זאת לעצמי, ביקשתי ממס-הכנסה שיבטלו לי את נקודות הזכות הניתנות לאםחדהורית. לא הסברתי למה, והם גם לא שאלו. השנה, כשהתנאים השתנו, לא חידשתי את הבקשה, והנקודות יינתנו לי אוטומטית, גם בלי הכרזה פעילה. נכון לעכשיו, אני עוד יכולה לעמוד בפרץ ולא להזדקק לתביעה אקטיבית לקבל זכויות כאםחדהורית. זה נראה לי ממש נורא לעשות כן. אבל אין לי ספק שאם תנאי הכלכליים יורעו עוד יותר, אגיע גם לשם. ואפשר בהחלט למצוא לכך גם הצדקה: יש הטבות המגיעות לנו (בהיותנו משלמי מיסים), כפי שהן מגיעות לכל זוג אחר במדינה. המדינה לא מוכנה לתת לנו את ההטבות האלה. היא מכנה אותנו חד-הוריים.לא זוג. אז אנו נוטלים לנו את ההטבה באמתלה אחרת. זה מסריח, אבל מגיע לנו! השאלה על הצלבת המידע ע"י השלטונות כבר אינה עקרונית, אלא פרקטית. אני מניחה שהמדינה לא תוכל לטעון נגדנו שאנו נוטלים זכויות של חדהורים ולכן לא זכאים להיחשב כזוג, משום שהיא זו שתחבה אותנו לרובריקה הזו ולא אנו בחרנו בה.

למעלה