ושאלה קשה על הבוקר-האם אנחנו יודעים

אלה_ה

New member
ושאלה קשה על הבוקר-האם אנחנו יודעים

להעריך את בן זוגנו? או הרבה פעמים לוקחים אותו כמובן מאליו. את התכונות הטובות שוכחים וזוכרים רק את הרע? אולי הרבה פעמים אנחנו לומדים להעריך את מה שהיה לנו רק כשהוא איננו יותר? כשהוא הלך? אולי בגלל זה הרבה פעמים פרידה זמנית עוזרת כי מרחוק רואים דברים שלא רואים מקרוב?

אכן, שאלה קשה...

התשובה על שאלה זו אינה קלה כלל בהכללה, אין מספיק הערכה בין בני הזוג וכנראה שחוסר הערכה זה פוגם בזוגיות אבל בוודאי שאין זה נכון לכל הזוגות ובוודאי שאין זו הסיבה היחידה לבעיות הזוגיות וגם קיימים זוגות רבים שקיימת הערכה גבוהה ביניהם והזוגיות שלהם לא טובה.. ולמרות הכל, (שוב בהכללה) הערכה בין בני הזוג לא יכולה להזיק לזוגיות...

Ever ~After

New member
עזרה

קרה לכן שלילה אחד תמים לבן זוגכן לפתע לא הייתה זקפה? אני כמעט בטוחה שכן. הבעיה היא שזאת פעם ראשונה בחיים שזה קורה, והוא לוקח את המצב כל כך קשה. אני מנסה לדבר איתו אבל הוא לא נותן לי, זה כבר יותר מהאגו שלו. אני אפילו לא יודעת מה הוא לאזעזל מרגיש! היינו לפני שבוע באילת עם 4 זוגות, והוא פשוט בקושי התייחס איליי... היינו באילת שבוע ובשבוע הזה קיבלתי ממנו נשיקה אחת שהייתה בגלל שאני ביקשתי! אני לא יודעת מה קורה לו אבל הקשר שלנו הולך ומתדרדר! הוא לא מוכן לדבר איתי......הוא מאוד שקוע בעצמו, אני מתאפקת מאוד! ואני נותנת לו את כל הזמן שלו אבל אני מרגישה שאם אני לא ידבר לפחות פעם אחת שידע, אז אני אשתגע ואני אאבד אותו! אני לא יודעת מה לעשות....

אלה_ה

New member
האם מאותה פעם

לא ניסיתם שוב? אולי הכי פשוט לעשות "חוויה מתקנת"? או שניסיתם ושוב היתה בעיה? אם זו בעיה חוזרת, אולי היו סימנים נוספים לבעיה יותר עמוקה? אולי זה רק הסימפטום? נסי לחשוב טוב. הכל היה נהדר לפני? ואז זה קרה ומאז הכל מדרדר? או שהיו בעיות אחרות בזוגיות? אולי יש לו בעיות נוספות לאו דווקא שמקרינות לתחום המיני? בעיות בעבודה אפילו.. ואם כן אז אני חושבת שאת חייבת לדבר איתו. לא מייד אבל גם לא מאוחר מדי. כדי שהדברים לא ימשיכו להדרדר. למצוא את העיתוי הנכון ולשבת ולדבר בלי טינה ומרירות והכי חשוב-שלא יוכל לחשוב ואפילו ברמז כאילו את מדברת ברחמים. כי גבר יכול לסבול הרבה אבל לא רחמים. בעיקר לא בנושא כזה.

אלי.מ

New member
והיא שעמדה

לא ציינת את גילכם וכמה שנים אתם נשואים, ולנתון זה יש משקל רב. שחיקה בחיי הנישואין משברים,ואפילו שינויים פיזיולוגיים יכולים לגרום לבעיה. מאחר והוא נתון במשבר כלשהו וזה ברור מסיפורך לדעתי אסור לך לחכות רגע ואת חייבת לקבל ייעוץ מאיש מקצוע, כדי ללמוד איך לדבר עם בעלך ולדעת מה בעצם עובר עליו.הדיבורים ביניכם ללא עזרת איש מקצוע לא יועילו ואולי אפילו יזיקו. אני יכול לספר לך מנסיוני האישי שזה קרה לי לפני כמה שנים, ונכנסתי למשבר עמוק של חוסר בטחון עצמי.קרה מה שקרה ופיתחתי רומן עם מישהי צעירה ממני ב15 שנה והתברר לי שלא היתה לי בכלל בעיה פיזיולוגית אלא בעיה נפשית בקטע של השיגרה והשחיקה והבנתי שאני לא נמשך יותר לאשתי.

Ever ~After

New member
אלי

גילי הוא 26, והוא בן 32 אנחנו לא נשואים, רק מאורסים טריים.... הוא בן אדם עם ביטחון עצמי גבוה אך לא מתנשא מעל אחרים, הוא תמיד ידע להעריך את עצמו במידה נורמלית. אני בעצמי אשת מקצוע מהסוג הזה, אבל העיניין הוא שאדם שלישי יכול לראות את התמונה מהצד ואני לא....אבל אני בהחלט מתנגדת לאיש מקצוע, אני רוצה שהוא ידבר! איתי! וחוץ מזה- הוא יכעס אם אני אציע עזרה. אנחנו ביחד כבר 6 שנים, במשך 6 שנים, יום יום, דקה אחריי דקה, שניה אחר שניה, לא היה רגע אחד של שיגרתיות! ואני יודעת...הוא לא בן אדם שיגרתי בכלל ואני גם לא..תמיד יש לנו על מה לדבר, על מה לצחוק, אפילו השתיקה היא אינה שיגרה, הכל היה מצויין. היה יום אחד ששאלתי אותו מה קרה לו, והוא אמר שהוא לא רוצה לדבר עכשיו, במפנים נלחצתי מאוד אבל אמרתי לו שכשהוא ירצה לדבר הוא יודע שאני אקשיב.. האם עשיתי נכון? תודה אלי שלכם

Ever ~After

New member
אלה.

לא ניסינו מאז שוב, כי הוא לא מוכן לכלום... גם אמרתי שהיינו באילת ונשיקה אחת הייתה בינינו שעינוי פתוחות ומסתכלות לצדדים..בלי מגע ובלי חיבוק... הקשר בינינו לפני? אנחנו מאורסים.. אני מודעת לכך שאין לו שום בעיה, זאת הפעם הראשונה שזה קורה לו, מזה שנים של ניסיון. חשוב לציין שהוא לא לקח שום חומר כימי, שלא נותן זיקפה. בעיות בעבודה אין לו בכלל, מצבו הכלכלי, ומצבו עם הבוס ויחסיי האדם הוא נהדר...וזה מה שבאמת לא ברור לי! איליי הוא קר, אל העולם הוא מחייך... תודה רבה לך, אלה שלכם.

למעלה