ושאלות בקשר לאוכל

12345621

New member
ושאלות בקשר לאוכל

אם אני אוכל סלט פירות אז הוא מורכב מפרות האדמה והעץ, האם אני צריך לקחת כל פרי בנפרד ולברך עליו כפי שאני רגיל לעשות או לא? אם אני אוכל דנונה עם פירות או גלידה עם פירות, חוץ מלברך שהכל, אני גם צריך לברך בנפרד על הפירות. עד עכשיו הייתי מברך רק שהכל ואוכל את הדנונה או הגלידה. ושאלה גם לגבי גזר ותפוח מרוסקים רוטב מיץ תפוזים, איך אני מברך על זה? עד עכשיו הייתי מנסה להפריד ביניהם ולברך על פרי העץ ופרי האדמה לחוד, האם זה נכון לעשות את זה? ובקשר לסלט ירקות אני אוכל עם לחם ומברך המוציא לחם מן הארץ, והברכה הזו פוטרת אותי מלברך על כל משהו שהכל כמו שתיה או שוקולד או דגים, או עוף כמובן שלא באותה הארוחה עם השוקולד. כך אני פטור גם במיני מזונות, כי המוציא כולל גם אותם. אך ידוע לי מאדם חרדי שגר לא רחוק ממני שהמוציא לא פותר אותי מלברך פרי האדמה והעץ. אז אם אני אוכל סלט ירקות שמעורב מפירות עץ ואדמה, אז איך אני מברך על זה? עד עכשיו הייתי רגיל לברך על כל ירק בנפרד, ושכן דתי שהוא גם שכן שלי אמר שאני צריך לברך עליהם ברכה כללית של פרי האדמה, ואני הייתי רגיל להפריד בינהם ולברך על כל אחד לחוד עד ששאלתי אותו. על מה מברכים קודם על פרי העץ או על פרי האדמה?

קרוקדיל

New member
תשובה חלקית מאוד וללא מקורות

כשאתה אוכל סלט אתה באמת צריך להפריד ולברך על כל דבר בנפרד אלא אם כן זה סלט ירקות שיש בו צימוקים או שקדים לדוגמא שבאים רק כדי לתת טעם לסלט אתה לא צריך לברך עליהם בדנונה אתה מברך רק שהכל בגזר ותפוח גם תלוי מה העיקר הגזר בא להוסיף לתפוח או התפוח לגזר והלחם כמובן פוטר את כל מה ששיך לסעודה (חוץ ממנה אחרונה שלדעת רוב הפוסקים צריך לברך עליה בנפרד) כללו של דבר העיקר פוטר בברכתו את הטפל והטפל אינו פוטר את העיקר בזמן שיש שני עיקרים מברכים על שניהם מקווה שעזרתי :)

למעלה