ושאלת השבוע

ושאלת השבוע ../images/Emo35.gif../images/Emo27.gif../images/Emo70.gif

גולשים יקרים, מדי שבוע נעלה את אחת משאלות המאמר לדיון בפורום. אתם מוזמנים לתת את התשובה שלכם לשאלה, ארוכה או קצרה, רצינית או מצחיקה, מניסיון אמיתי או מחוות דעת - הכל הולך. בסיומו של הדיון שיתפתח נעדכן את המאמר
ושאלת השבוע - היכן עובר הגבול בין טעות קטסטרופלית לטעות שאפשר לחיות איתה
האם רוב הטעויות בחיינו הם כאלו שניתן לשרוד איתן
דיון פורה

I am a freak

New member
זה כל-כך תלוי בבן אדם.

טעויות גדולות- כמו פליטות פה והפרה של אמון של בני אדם בך [מקרים קיצוניים], אלא בדרך כלל טעויות שאף אחד לא יכול לחיות איתן, כי הן גוררות לאחריהן השלכות מכאיבות ומצערות. אבל, במקרים אחרים- טעות שתיחשב אצלי כפאטלית שלא תיעשה- תיחשב אצל אדם אחר כטעות שולית, או שבכלל תיחשב כדבר שקרה- שייתכן שיקרה שוב- ושלא צריכים לעשות מזה עיניין גדול, אם בכלל. לדעתי, האדם צריך לחיות באמונה שעם כל טעות אפשר לחיות ולשרוד. אחרת, רגעי המשבר בחיים יהיו רבים. כשאתה חי בתוך ידיעה שתוכל רק להתפתח מהטעויות שלך- וששום דבר לא יגמור אותך- אתה לומד, משכיל- ומשדל להמשיך הלאה, כמה שרק ניתן. מקווה שעניתי על השאלה
הפריק.

לדעתי ../images/Emo4.gif

טעות קטסטרופלית היא טעות הגורמת לנזק בלתי הפיך (כמו תאונת דרכים או גרימת אסון אחר). בכל מקרה אחר אפשר לחיות עם הטעות אם מתקיימים מספר תנאים: א. האדם שלגביו נעשתה הטעות מוכן לסלוח. ב. אתה עצמך מבין שאתה רק בן אדם ושכולם טועים. ג. שתלמד מטעויות ותשתדל לא לעשות את אותה הטעות פעם נוספת.אני מאמינה שניתן (וכך קורה, לא?) לשרוד את רוב הטעויות שאנו עושים בימי חיינו.

טעיות

טעות קטסטרופלית היא טעות שמביאה איתה נזק פיזי או נפשי רוב הטעויות הן טעויות שאפשר לחיות איתן

הטעות והסליחה

היי לדעתי הגבול שבין טעות קטסטרופלית לזו שאפשר לחיות איתה, תלוי במידת הסליחה שאני מוכן לסלוח לעצמי ! גם על במקרה של טעות הכי נוראית, אם אוכל לסלוח לעצמי אוכל להמשיך ולהתקדם עם החיים. אם אני לא אסלח לעצמי הטעות תרדוף אותי כל ימי בלי קשר למהות או סוג הטעות. רונית

פלגיה

New member
זה ממש לא ייאמן

כי נכנסתי לפה כדי לשאול האם יש בכל זאת "טעות גורלית" כזאת שאחריה כבר אי אפשר להתחרט, ולחזור למסלול הישר. אני עוד צריכה לחשוב על זה. עד עכשיו היה נראה לי שאם יש טעות אחת - אפשר לתקן, אבל קורה לפעמים שיש הצטברות של טעויות שביחד יוצרות קטסטרופה.

לדעתי...

עם כל טעות אפשר לחיות. להתמודד. להמשיך ולבחור. ההבדל בין טעות לטעות הוא בגודל המחיר (התוצאה) של אותה טעות. זאת אומרת... אם בחרת לשתות ולנהוג - ועשית תאונה, ובתאונה הרגת/פצעת מישהו... המחיר/התוצאה הרבה יותר קטלנית וההתמודדות עם טעות שכזו הרבה יותר קשה, מאשר אם בחרת לשקר שקר לבן לחבר (כמובן שאלה הן רק דוגמאות).
על הפורום החדש... שיהיה

טעות בעיני המתבונן

שלום לדעתי אם אכן עשינו "טעות" אז ברגע שזיהינו זאת, זה הופך מטעות ל "שיעור" - עוד שיעור בחיים שממנו אפשר רק לצמוח ולהתפתח. אנשים שלא מבינים או מזהים את "הטעות" , ברוב המקרים יחזרו עליה שוב ושוב בכל מיני וראיציות. אני ממליצה על טכניקה שלי ולמקורביי עוזרת. בכל יום להקדיש זמן בערב למעין סיכום יום. ואז אני מבצעים מעין ביקורת עצמית- איפה היינו בסדר היום, איפה תרמנו לאחרים, איפה פגענו, איפה נפגענו, מה יכולנו לעשות אחרת.... בלי כעס, בלי רגשי אשם ומצפון. ביקורת טעויות ונזקים ממקום של אהבה עצמית ואהבה לאחר, מתוך שאיפה לשפר ולקדם את עצמנו לתוך האהבה והשלווה ולהמינע מחזרה על טעויות ולהרגיש שהבנו את השיעור. בהצלחה. הדר פרנקו

לא עם כל טעות אפשר להמשיך הלאה.

יש טעויות שתשננה את חיינו מקצה לקצה ועלינו ללמוד ולקבל את השינוי כפי שהוא. גם אם טעינו- עלינו לשאת בתוצאות. יש טעויות שניתן לתקן אבל גם זה יגרום לשינוי בעצמנו- שינוי התנהגותי, שינוי מחשבתי, שינוי חברתי. כל טעות היא "שיעור" שלומדים ממנו.

Yassi K

New member
טעויות קורות לכולם..כולם טועים

טעות גורלית זאת טעות קטסטרופלית. ששניתה משהו בחיים שלך. כל אחד יכול להתייחס לזה כמו שהוא רוצה.. בשבילי לריב עם חבר זאת טעות דיי גדולה.

לא דיברנו על גודל הטעות...

(או כמו שמישהו כאן כינה את זה - טעות = שיעור). וכן לריב עם חבר זה בהחלט יכול להוות שיעור ואפילו שיעור גדול... אבל ביננו ... אף אחד לא מת מזה... אלא אם כן, הטעות שנעשית מול החבר היא בשדה קרב, או בדברים שקשורים לחיים ומוות. אני חושבת.. שאין טעויות (שיעורים) שבלתי אפשרי לחיות אחריהם. אלא, כמובן, אם המדובר בבחירה של מוות.

bodas

New member
אני דווקא רוצה להקשות עליכם ../images/Emo13.gif

אתם אומרים ש"מוות" יכול להיתפס כטעות קטסטרופלית שאי אפשר לחיות איתה... אני שואל - האומנם?... האם כאשר מאבדים חבר טוב, קרוב משפחה, אפילו בן זוג או ילד - האם אי אפשר להמשיך עם החיים?... האם אי אפשר לנהל יותר חיים נורמליים, גם אם הם בצל הטרגדיה?...

אופס...

לא לזה התכוונתי בעניין של המוות. כלומר... החיים ממשיכים גם כשמאבדים אנשים. וכן, בהחלט אפשר לנהל חיים "נורמליים" בצל הטרגדיה (המרכאות @שוט כי יש לי בעיה עם המילה "נורמליים" והגדרתה). במוות הכוונה הייתה... שאם האדם שעשה את הטעות מת. כך שמחוסר ברירה... אין בידיו להמשיך את חייו...
ולהפך, אם האדם שעשה את הטעות... נשאר בחיים... וצריך לשלם את "מחיר" השיעור שרכש... הוא בהחלט יכול להמשיך את חייו ואף לצמוח וללמוד מכך. חוששני שדווקא משיעורים קשים אנחנו אפילו יכולים לצמוח וללמוד יותר... אבל כמובן שזו רק דעתי.

השאלה היא האם האובדן ניגרם

מטעות שלי או ממשהו אחר? כלומר, אם חברי נהרג בפעילות חבלנית, זו לא טעות שלי, הכאב גדול מנשוא (למרות השנים הרבות שעברו)ואני ממשיכה לחיות חיים מלאים עם הזיכרונות. אנני רוצה לחשוב בכלל על סיטואציה שאני אגרום למותו של אדם קרוב. לפעמים מגלים שהחיים חזקים מאיתנו וליפעמים לא....

התכוונתי להמשיך הלאה כאילו

לא קרתה הטעות או לא נעשתה הטעות. מתי באמת טעות זה משהו שקורה ומתי טעות זה משהו שנעה?

נחבא

New member
אריק זאבי התראיין לעיתון

בסוף השבוע ואמר שגם אחרי שהוא עושה טעויות קריטיות (בספורט) הוא קם מהר ויודע לסלוח לעצמו. אם לא היה יודע-לא היה ספורטאי,כדבריו. החסידות מלמדת אותנו שהדבר הכי גרוע בחטא אינו החטא עצמו אלא המרה השחורה שבאה בעקבותיו...

cccc111

New member
מה זה ניתן?

מה זה קטסטרופלי? עם טעויות ניתן לשרוד גם אם הטעות שלי גרמה לכך שאני אאבד יכולות חשובות. אבל אז זה גם תלוי בסביבה שלי.. אם היא מתאימה לי.. "מצב נוכחי".

ממ..טעות שאפשר לחיות איתה...

כל בן אדם עושה טעויות בחייו.. אם הן קטנות ואם הן חמורות יותר.. אני חושבת שטעות קטסטרופלית היא טעות שבה מזיקים למישהו אחר- אבל עדיין יש הבדל בין אדם שמתכוון להזיק לבין אדם שלא.. כאשר אדם מזיק במכוון, סביר להניח שזה מהפרעה נפשית, שלא תגרום לו להתחרט בכלל על המעשה אלא אם יקבל טיפול.. ויבין את גודל הנזק.. כמו אונס ורצח
כאשר אדם לא מתכוון להזיק כמו תאונת דרכים בזמן שיכרות- זו טעות קטסטרופלית..
אי אפשר לחיות עם טעות כזאת.. כל שאר הטעויות בחיים שמשפיעות כל אחד על עצמו.. אני חושבת שאפשר לחיות..
אם זה בחירת מקצוע לא נכונה..בחירת בן זוג לא מתאים.. וויכוח.. הבנתם את הכוונה
ס"כ טעות זו טעות.. וחייבים איכשהו בסוף לחיות איתה

SCraTCheD

New member
אממ

אין גבול, יש סוגים לכל טעות. זה תלוי, כמו המון דברים. כמו למשל מול מי בוצעה הטעות, מה היתה המטרה מהתחלה וכו', לדעתי טעות קטסטרופלית היא בד"כ הטעות שתבצע אחרי חשיבה רבה ביותר ולרוב תבוצע ע"י כפתור בדרך שנקראת "אל חזור". טעות שאפשר להתמודד או לחיות איתה היא טעות שנעשית בצורות אחרות והגיוון רחב.

למעלה