ושאלת התם של השבוע -

ח אור

New member
ושאלת התם של השבוע -

מי ניקרא משורר - ? אדם שכותב שירים- כל שירים- גם אם הוא כתב רק שנים? אז כמה? רק אם זה עיסוק מסיבי? משלוח יד? ואם שיריו רעים, על סף המאד רדודים - יקרא משורר? אולי רק מי שהוציא לפחות ספר? ואם מישהוא כותב מעולה והמון למגירה<? אולי זה רק מי שקורא לעצמו כך? בדקתי במילון - אדם שאומנותו כתיבת שירים.- נו.... אז אם מישהוא גם מצייר? נניח בעיקר מצייר, וכתב כמה שירים. נו הבנתם את השאלה :)

aiziq

New member
שאלה קשה

משורר הוא מי שקורא לעצמו משורר - ואני ואתה יכולים רק לקבל או לדחות. באופן אישי, אני כותב שירים - לא חושב על עצמי כמשורר. איציק.

קסנדרה*

New member
לדעתי משורר הוא מי ש...

עיקר עיסוקו הוא כתיבת שירים, לא כתחביב אלא כמקצוע עיקרי וראשי. אבל אני מכירה כמה משוררים שעיקר פרנסתם אינה מכתיבת שירה, אבל עיקר עיסוקים הוא שירה, העברת סדנאות, הרצאות לימוד - הכל בתחום השירה - בעיני הם משוררים. קסנדרה

ח אור

New member
איזה יופי של קשת התיחסויות שונה

שהמחבר בינהן הוא העירפול של הנושא:) תודה - וממתין לעוד:)

ח אור

New member
ושימו לב שאף אחד לא התיחס לרמת

הניכתב :) (אולי איציק בעקיפין באומרו לקבל או לדחות).

טאסנים

New member
רגע, איך אפשר להתייחס לרמת

הנכתב, אותו שיר אחדים יהללו ואחרים יפסלו.

ח אור

New member
נכון טנסים - ועם זאת יש דעה

כללית מקובלת - וקריטריונים מסוימים שאנשים העלו על כתב - אין שחור לבן וודאי! אבל נניח את זה זה דיון אחר לחלוטין - בואי נניח שמישהוא כותב ועוסק בכך כאומנותו העיקרית - ועם זאת יבולו שדוף לדעת כל! ואפילו מפרפר בין שירה ללא שירה - האם הוא משורר?:)

קסנדרה*

New member
לגבי הקבלה או אי הקבלה

כשאני הגבתי, הייתי כבר מעבר לקבלה, כי, אם לא הייתה קבלה, פלוני לא היה מוכר ולא נקרא משורר, ונחשב עיסוקו כתחביב. לדוגמא: בוקובסקי כתב הרבה שנים, כתב, השתכר, הלך מכות ועבד בדואר. מרבית שעות היום הוא כתב והשתכר - היות ושיריו נדחו ולא פורסמו, הוא נחשב שיכור - כי הוא היה מוכר בכל הפאבים. לימים, כאשר הייתה הכרה בשירתו , הוא עדיין השתכר במרבית שעות היום, אבל לצד זה הפך מוכר ושיריו "התקבלו" (זה במרכאות כי עד היום הוא משורר שנוי במחלוקת, בתרבות האמריקאית). ואז הוא נכנס לרשימת המשוררים, לאגודת המשוררים. גם בארץ, לא כל מי שהוציא ספר ביכורים, נחשב משורר, המבקרים צריכים "לקבל" אותו, אפילו לא אנחנו הקוראים. אז אני אחזור לדעתי , אני רואה במשורר, מי שעיקר עיסוקו בשירה, כתיבה, עריכה וכיו' בתחום השירה וכל הוויתו שירה. וכמובן לאחר שקיבלו אותו המבקרים והבראנג'ה שמכתיבה לנו מי יהיו גיבורי התרבות - כי בלעדיהם כל חובב שהוציא ספר שירה יכנה עצמו משורר ויופיע בבלומפילד עם 10,000 מריעים. קסנדרה

לדעתי... (זהירות - תשובה ארוכה!)

כמו בהגדרה כל שהיא - ההגדרה היא שימת גדר - מבחינה בין מה שבתוך הגדר ומה שמעבר לה. כלומר - מה שבתוך הגדר צריך לענות על מאפיינים מסויימים, השונים במהות, לפחות אחת בסיסית, ממה שבחוץ. לפני שנים רבות הייתי בהרצאה של פרופ' ישעיהו לייבוביץ והוא דיבר אז על "העם הפלשתינאי" (בימים שהיו מי שהתכחשו להגדרתו כעם). הוא אמר אז שצריכים להתקיים שני דברים - שהעם הפלשתינאי מרגיש שהוא עם, וששאר העמים מכירים בו ככזה, בעל ייחוד ומאפיינים משלו. ולענייננו - משורר הוא מי שתופס את עצמו ככזה - יכול להעיד על עצמו: "אני משורר", משמע - אני מתבטא באמצעות השירה, זו השפה ואלה הכלים שבהם אני אומר מה שאני רוצה לאמר "לעולם". אבל - לא דיי בכך - צריך שגם הסביבה תדע שהאדם הזה משורר. הוא עוסק בשירה. הוא כותב. אפשר לקרוא את השירים שלו ולבקר אותם, להתייחס אליהם. פעם שוחחתי עם מישהו, שהוא מרצה וצייר וכותב... שאלתי אותו "מה אתה מכל אלה?" אמר באופן חד משמעי - "צייר". שאלתי "איך אתה יודע שאתה צייר?" אמר... טוב אני לא אחזור על זה - כל מה שהגדרתי לגבי משורר. שלכם,

למעלה