ושבו בנים לגבולם

נ א ל ה

New member
ושבו בנים לגבולם

מחר זה קורה. מחר תצא לפועל עסקת השבויים, וזו הזדמנות נוספת לחזק את ידי המשפחות ולהקיף אותן באהבה ותמיכה. הייתי מעוניינת להעלות דיון דווקא בשלב הזה, לפני שאודי ואלדד שוב איתנו. שלמה גולדווסר אמר כי "אם הבנים חוזרים בארונות, מי שהרג אותם לא צריך לצאת בשלום". השאלה הזו מביאה אותי לחשוב על היום שאחרי עסקת השבויים. האם העסקה הינה סוף המסע, או שמא תחילתו של מסע חדש? מה צריכה הממשלה לעשות ביום שאחרי העסקה?

שלדר

New member
גם אני מבקש לחזק ידי המשפחות לקראת מחר....

הלוואי ותהיה לנו הפתעה ולו חלקית... אני ממש מעריץ את המלחמה שנתנו המשפחות רגב וגולדווסר...מגיע להן סוף טוב, לו יהי!

חשוב להכין עצמנו לדיוני-היום שאחרי, אבל לחכות

אני בהחלט סבור שיש הרבה נושאים ותת-נושאים שחובה לדון בהם ולהסיק בהם מסקנות ביום שאחרי. אבל היום הזה עוד לא הגיע ! גם כי יקח זמן "לעכל" ולעבד" את תוצאות השבי והחזרתם מחר של אודי ואלדד - לבני-משפחות, לחברים, למי שנמצאים במעגלים השונים של המסייעים, התומכים והלוקחים ללב, לאזרחי-ישראל ובמיוחד לחיילי-צה"ל כולם, ולמי שהסמכות והכוח בידם להוליך מהלכים או 'לתקוע' אותם ! מהגדרת הקבוצות שצריכות לדעתי "לעכל ולעבד" את השנתיים האחרונות (ואת תוצאות החטיפות הקודמות לאלו של גלעד שליט ושל אודי ואלדד), ניתן ללמוד גם על מישורי הדיון וסוגי-הנושאים לדיונים האלה. ועוד דבר חשוב: גלעד שליט גם מחר-מחרתיים ומי יודע כמה זמן עוד, יהיה עדיין בשבי ! אסור לראות את ענין השבויים "סגור" כל עוד הוא לא חזר ! לכן: אני לכשעצמי כבר מכין זמן לא מועט את סיכומי ומסקנותי מהשנתיים האחרונות, אבל מעדיף לחכות עם הניסוחים הברורים, ועם 'הוצאת' הדיון לבמות הציבוריות, מעבר למה שכבר נדון. לכן, אני ממליץ: חשוב שנכין עצמנו לדיון/ים הזה/האלה, וחשוב והוגן שנחכה עם הדיון הפומבי - שלא אתפלא אם יהיה נוקב ומכאיב - עד לאחר העיכול והעיבוד של התוצאות המיידיות של החזרתם לישראל של אהוד גולדווסר, אלדד רגב, וגלעד שליט ! סבלנות והתחשבות, בבקשה. ולא פחות מזה: חטיפות נוספות יהיו גם יהיו. צריך להתכונן עם מיטב הלקחים, כדי לא לחזור על שגיאות-עבר.

התגובה נדחקה כלפי מטה עם רווח גדול מעליה

בגלל מודעת-הפרסומת שמכסה את כל צד שמאל של 'חלון-התגובה', וכדי שאוכל לקרוא מה שכתבתי, "דחפתי" את השורות הכתובות כלפי מטה, ושכחתי להחזירן למעלה לפני לחיצת-העכבר על 'שלח'. לכן, מי שמעוניין לקרוא צריך לרדת בחלון-התגובה עד שימצא את הכתוב. אנא, מנהלי 'תפוז' - המודעה הזאת מפריעה מאד. איך מסלקים אותה מ'חלון-התגובה' (הציבו בה את סימן ה-X שלחיצה עליו יסירו את המודעה מהמסך, כמו במודעות-פרסומת אחרות).

'מסיבת עתונאים' בערןץ 1 בטלביזיה - יום ג 15.7

הערב, יום ג' 15.7.2008 מ-8:25 עד 21:00 שודרה בערוץ 1 של הטלביזיה התכנית מסיבת-עתונאים בהנליית מנשה רז, בהשתתפות כרמי גילון, בעבר ראש-השב"כ ושגריר ישראל בדנמרק, ישראל וויס, בעבר הרב הצבאי הראשי, וחיים אברהם, אביו של בני אברהם, משבויי הר-דב שחזרו לישראל אחרי שלוש שנים בארונות-מתים. אני מקווה שהתכנית הוקלטה ושניתן לצפות בה שוב באתר www.iba.org.il של רשות השידור, במדור של התכניות המוקלטות. נסו, כי התכנית היתה חשובה. וגם: הערב אחרי 'מבט', שוב בערוץ 1 - התכנית 'פוליטיקיה' בהנחיית עודד שחר הוקדשה לענין השבויים, עם חבריהם של אודי ואלדד לפלוגה, עם עירית קינן במאית הסרט הדוקומנטרי על קרנית גולדווסר - 'שבוייה', ועם דוברת משלחת-ישראל לאו"מ שקיבלה את קרנית בנסיעתה הראשונה לניו-יורק למען אודי ומאזנשארה חברה שלה, וגם עם ראש הישיבה בה למד אלדד רגב, ו-2 אלופי צה"ל במילואים (יפתח רון-טל ויוסי פלד) גם תכנית זאת ראוי שתוקלט ושאפשר יהיה לצפות בה שוב באינטרנט. לידיעתכם.

למעלה