ושב אני עם הבעיות שלנו

*שיר

New member
ושב אני עם הבעיות שלנו ../images/Emo7.gif

והפעם מדובר בבעייה קשה מאוד, שגם מאוד קשה לי לספר עליה
מדובר בשני זוגות של חברים שבאו לחתונה אך לא הביאו מתנה עד עצם היום הזה. שני הזוגות במצב כלכלי סביר, לכן זו לא הסיבה. הזוג הראשון בא לחתונה, התנצל ששכח את המתנה בבית ומאז לא שמענו מהם (להזכירכם - החתונה היתה לפני למעלה מחודש). בראש השנה התקשרנו להגיד שנה טובה, ומאז הם לא חזרו אלינו.
הזוג השני, שהבעל הוא אחד מחבריו הטובים יותר של בעלי (או ככה חשבנו), היה במילואים בזמן החתונה שלנו, ולכן אשתו באה לבדה ללא מתנה. היא אמרה שכשבעלה יחזור מהמילואים הם יביאו לנו מתנה. ושוב, מיותר לציין, שמאז חודש לא קיבלנו דבר (הבעל חזר הביתה מיד אחרי החתונה). היה לנו מאוד קשה להחליט מה עושים עם העניין. בשיחות הטלפון לא הזכרנו דבר (כמובן), ובסוף גם הזמנו אותם אלינו בשבת אחה"צ. בינינו לבין עצמנו עשינו התערבות קטנה האם הם יבואו בידיים ריקות או לא, ו... נחשו מה? כמובן שהם באו בלי כלום. זה לא שהמתנה חשובה לנו ואנחנו תאבי בצע ורודפי מתנות,אבל איכשהו כל העניין נראה לנו קצת מעליב - חברים טובים שלא מביאים מתנה לחתונה?!
חשוב להבין גם שאלה חברים ששורצים אצלנו המון, כולל קייטרינג צמוד (כלומר, אני מבשלת והם בולסים). בעלי מבואס כליל מהעניין ואני לא יודעת מה לעשות. מצד אחד, הם חברים שלו, ואני לא רוצה להתערב בעניין, מצד שני, זה נראה לי ממש לא יפה. מה עושים?! מה דעתכן?! זה מעליב? זה קורה לכולם?

dorlim

New member
קודם כל קחי ../images/Emo24.gif גדול

לדעתי זה קצת מעליב. אבל מאחר ואני לא מכירה אותם אני לא יכולה לדעת אם הם באמת שכחו, או .... ואם האפשרות הראשונה נכונה, אני בטוחה שהם ימצאו דרך לפצות אתכם. לצערי אין לי המלצות או רעיונות, sorry לימור

צוקה

New member
../images/Emo4.gif אוי שיר, את מתארת פה בעיה

חמורה מאוד, לפי דעתי זו בעיה שקיימת בכל חתונה, אבל לאו דווקא מהחברים, אלא מכיוונים יותר צפויים כמו חברים רחוקים של ההורים ומשפחה מאוד מאוד רחוקה (שאת אפילו לא מכירה). אני יכולה להבין את האכזבה הרבה שלכם מהם, אני גם ממש לא יודעת כיצד הייתי אני נוהגת בסיטואציה כזו, כידוע טרם התחתנתי. בכל אופן, כבר שמעתי על כל מיני מקרים שבהם אורחים לא הביאו דבר, גם לא מתנות, ופשוט נכנסו לאירוע כאילו כלום. לפי דעתי, אם כבר יצרתם איתם קשר לאחר החתונה ולא הוזכר עניין המתנה/צ´ק עליכם לחשוב טוב טוב לגבי מהות היחסים עם אותם חברים. אם הם באמת חברים אמיתיים שלכם, ולהתחיל מסכת התחמקויות, עד שיבינו שאין לכם רצון בקשר איתם, או שתועלה השאלה הבלתי נמנעת לגבי התשורה באירוע שלכם. לא נראה לי שיש לכם כ"כ הרבה ברירות, מה שכן ממש לא מקובל לא להביא כלום לחתונה ואח"כ לצפות להשאר חברים כ"כ טובים ועוד להגיע לביתכם ולבלוס בלי סוף. מקווה שעזרתי.
צ´וקה

dorlim

New member
אולי...

תרימו אליהם טלפון, ןתזמינו אותם לראות את הסרט של החתונה/ לראות את התמונות מהחתונה וכו´. מכאן הדרך לדבר על החתונה עצמה היא קצרה. אפשר לדבר על כמה עלתה לכם החתונה, כמה מתוך זה כיסיתם וכד´, כל זאת, בתקווה שהם ייזכרו לבד שהם שכחו לתת לכם את המתנה. אם הם יגידו משהו כמו "אוי, עוד לא נתנו לכם את הצ´ק" תפתרו אותם ב "לא נורא, בפעם הבאה שנתראה", או ב"אין בעיה, כשתוכלו, תיתנו" (מעין קונטרה שכזו...) בקיצור, עצתי לכם היא לדבר איתם על החתונה באופן כללי, בתקווה שזה יוביל לנושא, ואולי, מי יודע... בהצלחה דורון

*שיר

New member
../images/Emo45.gif רעיון מעולה שנוסה חלקית...

אחד מהזוגות כאמור הזמנו בשבת אחה"צ באמתלת "תמונות מהחתונה". בדיוק היו בבית עוד מתנות שקיבלנו (מזוגות שלא היו). כשהבחורה ראתה את המתנות היא פלטה בשקט בשקט "אוי, גם אנחנו חייבים לכם מתנה" ובזאת הסתיים הדיון. נושא הכסף או המתנות לא עלה שוב. לגבי הזוג השני, זו באמת אופציה שאנחנו מתלבטים בה. האם להתקשר ולהזמין אותם לראות תמונות או שאולי זה שקוף מדי?! (ודווקא יש להם כמה תמונות טובות מהחתונה).

מיה :)

New member
כן, תזמיני, וזה כבר נותן לך פתח...

אולי הם ירצו שתפתחו להם את התמונות שלהם (כמו שקרה אצלנו...) אתם יכולים לומר שאתם צריכים לבדוק, כי פיתוח נוסף אצל הצלם עולה מאד יקר (מה שבאמת נכון) ושהרבה אורחים ביקשו פיתוח נוסף, וזו הוצאה גדולה מידי. זה יכול להביא אותכם לדבר על כסף...

שירי71

New member
תגידי היא אמרה "חייבים"???

איך שהוא זה צורם לי לשמוע את המילה הזו בכל הקשור ל-להביא מתנה לחתונה. זה לא חוב. זה משהו שאמור להיות כייף לעשות אותו, כלומר אם הם חברים על אמת המילה חייבים לא לייבת לדעתי להיות משולבת במשפט. יכלו לומר: כן אנחנו עוד לא הבאנו/עוד לא מצאנו/עוד לא התארגננו. אבל חייבים עושה תחושה לא נעימה ואולי מסביר הכל. אני מתחילה להסכים עם כל אלה שאומרים לך לשקול את המשך יחסייך עימם. בכל מקרה, תהיי חזקה כי זה לא נעים מעבר לקטע של המתנה, פשוט לגלות שהם חשים ככה.

שמופית

New member
בתור אחת שלא מסוגלת

אפילו להגיע לבית בפעם הראשונה בלי מתנה למארחת (גנים פולניים שירשתי מאמי), אני נעלבת בשבילכם. זה בהחלט מצב לא נעים ואני לא חושבת שזה מקובל, למרות שעוד לא התחתנתי ועוד לא עברתי את זה על בשרי. לפי דעתי את ובעלך צריכים לשבת ולחשוב - "יחסינו לאן" עם החברים האלה. אם הם חברים ממש ממש קרובים, אולי אפשר איכשהו להעלות את הנושא ולדבר עליו. סה"כ לא להביא מתנה לחתונה זה קצת מביע זילזול, לא
אם הם חברים של בעלך, דברי איתו על הנושא, אבל אל תביעי עמדה - פשוט תני לו להגיע לעמדה לבד... אל תהיי זו שתפריד בינו לבין החברים שלו

*שיר

New member
בעלי הוא זה שהעלה את הנושא

אני אפילו קצת שכחתי מזה, אבל אותו זה מטריד נורא. כמו שאמרת, זה גרם לו לחשוב המון על עניין "יחסינו לאן", אבל אנחנו מסתובבים במעגלים. בוודאי שאני לא אעמוד בינו לבין חבריו. אני אהיה האחרונה שאפריד ביניהם. אני אומרת לו שייעשה מה שטוב לו ושמה שהוא יחליט אני אתמוך בו (איזה אשה טובה). הבעיה היא, שהוא לא יודע מה לעשות עם זה. רק בדבר אחד נהייתי קלאפטע - הודעתי לו חגיגית שעד שהם לא מביאים מתנה אני לא עושה להם יותר ארוחות ערב
יש גבול לכל תעלול.

שמופית

New member
צודקת באלף אחוז ../images/Emo70.gif

אין שום סיבה שבעולם שתתמכו בהם (מבחינה תזונתית
) כל עוד הם לא מפגינים רגישות מינימלית כלפיכם
ואגב, אני מניחה שאם זה מטריד אותו, הוא לא יעבור על זה לסדר היום והיחסים או שידעכו לאיטם או שההדורים ייושרו, החבר´ה יגלו איכפתיות ויביאו מתנה

מיה :)

New member
אאוץ´... לנו היתה בעיה דומה...

אחת הדודות היותר קרובות של בעלי הגיעה עם כל משפחתה, סה"כ 8 איש (כולל חברה של הבן) ונתנו לא פחות ולא יותר... 700 ש"ח ניסינו "להתחכם" איתם: הזמננו אותם לראות את הסרט והתמונות, קצת קיטרנו שלא ממש יצאנו ברווח, כי היו אנשים שאפילו לא כיסו את המנה, ואפילו שמנו את רשימת המתנות על השולחן. את חושבת שמשהו עזר? נדה. החלטנו פשוט להתעלם מהעניין כי ראינו שאין הבנה! לא נורא, הרשימה שמורה אצלנו... לכל אחד יש ארוע

*שיר

New member
כן, גם זה קרה לנו, אבל זה סיפור אחר

שאפשר לצחוק עליו
אחד מקרובי משפחתי ידוע בקמצנותו הרבה. לכל החתונות האחרונות שהיו במשפחה הוא בא עם שלושת ילדיו ועם מתנה מינימלית ביותר (שהיתה נחשבת קמצנית אפילו אם היה בא לבדו...). היות וידעתי את זה מראש, אמרתי לבעלי שזו תהיה המתנה האחרונה שנפתח, כי כל הברכות והמתנות היפותץ שקיבלנו מאוד ריגשו אותנו וכבר לא עמדנו בעומס הנפשי הזה - כל מיני דודים וחברים שבמצב לא מי יודע מה הביאו לנו מתנות ע-נ-קי-ו-ת וכתבו ברכות מרגשות נורא. בקיצור, אכן השארנו את זה לסוף וזו היתה האתנחתא קומית שלנו
פתחנו את המתנה שלו (שהיתה אפילו ללא ברכה) ונקרענו מצחוק
עד היום כשאנחנו רוצים לצחוק אנחנו מתחילים לדבר על המתנה ההיא... בקיצור, אז אצלו היה צפוי, אבל כשזה בא מצד חברים טובים, זה עניין ממש מעליב.

הילית*

New member
זה לא קורה לכולם.... ../images/Emo61.gif

אבל.. אני חושבת שסיפרתי פה בעבר על חברה שהיתה לי שלא היתה מביאה מתנות לחתונה כי זה היה נראה לה מטומטם... חברה שלנו נעלבה שלא קיבלה ממנה מתנה והיא שאלה אותה בעדינות, בצורה שישתמע כאילו אולי אבד הצ´ק...ואז היא קיררה איתה קצת את היחסים והפלא ופלא אחרי 3 שבועות היא מצאה צ´ק בתיבת הדואר אין לי מה ליעץ לך... לא הייתי אומרת לך לפנות אליהם אבל לדעתי זה באמת מעליב. ולכן, יש לכם כמה אפשרויות-
לקרר את היחסים (אולי זה ירמוז להם משהו)
להגיד להם משהו בצחוק (אין לי רעיון... אבל בטח מישהו בפורום יחשוב על זה)
לותר.. מעליב אמנם שלא קיבלתם מתנה. אבל עיזבו, לדעתי זה בושה להם... ודרך אגב, אצלנו לאחר ספירת הצ´קים (ורישומם...) גילינו שחסרים מתנות... ולא ידענו מה לעשות. 3 מתנות היו של אנשים מהעבודה שלי- הם תמיד נותנים מתנות יפות ול- 3 האלו ממש לא מתאים לא לתת. לאחר שחזרתי לעבודה אמרתי לאחת מהם שאני לא יודעת מה לעשות אבל משלושתם כנראה איבדתי את המתנות. מה הסתבר שאחת מהן שמה את שלושת המעטפות ביחד במקום לא נכון (בגן האמנים שיש 2 כספות מסתבר...) ובסופו של דבר מצאנו את הצ´קים לאחר כשבוע בכספת הזאת. וגם היו 2 זוגות ששכחו לשים את המעטפה ואחרי כמה ימים נזכרו והתנצלו ואז שלחו לנו.

אולי זה מה שקרה לנו... שני זוגות של

חברים שאלו בפירוש איפה לשים את הצ´קים, אבל בפתיחת הכספת - נדה. אז ההורים מטפלים בעיניין - אומרים שמודאגים, כי זוכרים ששמו צ´ק, אבל הצ´ק לא נמצא, אז אולי אפשר לבטל את הצ´ק (שיבינו לבד שהם צריכים להביא חדש...) לגבי העיניין שלך שיר, אין לי רעיונות לצערי. יש גם כאלה אנשים חצופים. מה שכן, צריך ללמוד מזה ולדעת שאי אפשר לסמוך עליהם, ולנסות ולקרר את היחסים. למה לבזבז זמן יקר על אנשים כאלה?

אוי זה באמת ממש מעליב

לי לא קרה דבר כזה בחתונה,וקשה לי לחשוב מה הייתי עושה במצב כזה... בכל מקרה לדעתי כדאי לקרר קצת את היחסים , ואולי הם ינסו להבין מה קרה, אם הם לא יבינו , או ירצו שלא להבין, זה כבר משהו אחר...

רחלי1

New member
יש-לי, יש-לי, יש-לי ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

שירשיר, אולי תלכו על המשפט התמים ונודף הכנות הבא?: "נורא לא נעים לנו, אבל נראה לי שאיבדנו את הצ´ק שלכם בתוך כל ניירות העטיפה והבלאגן...כדאי להתקשר לבנק ולבטל אותו מהר, למקרה שהוא התגלגל לאן שהוא". לפי התסריט האופטימי שלי, ולאחר שבני הזוג השכחניים יחליפו צבעים, הם יתעשתו ויבטיחו "לבטל" את הצ´ק (שהיה, או שלא היה...) ולרשום בו במקום (או אחר כך...) אחד חדש. מאפיונרי מספיק?
מעודן במידה?
דפוק למהדרין?
- תחשבי על זה בכל זאת

ויש לי, יש לי, גם כן משהו.....

מה דעתכם, אם הם באמת חברים טובים לשאול אותם ישר ולעניין מה הססיפור של המתנה. בנימוס ובתקיפות להגיד להם שהם חברים מאוד טובים. שאולי אם הם לא היו חשובים לכם כל כך הייתם יכולים לשמור את זה בבטן. היות שהחברות חשובה ואתם מרגישים פגועים הייתם רוצים לדעת אם יש איזושהי סיבה למה לא קיבלתם מתנה לחתונה. אם יש סיבה - אולי תשמעו אותה. אם הם יפגעו אז שילכו ולא יחזרו...ומה עוד להכין להם ארוחות(אויש איך אני שונאת נצלנים...) ואם הם באמת באמת חברים טובים הם אולי ירגישו לא בנוח אבל תקבלו תשובה ומשם תוכלו להמשיך את החברות למקום בו היא שייכת.

למעלה