ושוב איתכם

ושוב איתכם

שלשום עשינו "ישיבה חשובה", כל האחים עם העובדת הסוציאלית. בלי אמא. הסידור בינינו הוא שכל אחד לוקח את אמא לסופשבוע בתורנות: בשאר הזמן היא נמצאת אצלי. היא כל הזמן מבקשת שנניח לה, שניתן לה לשוב הבייתה, להיות לבד. היא חוזרת על המנטרה הזאת כל הזמן. האחים שלי קיבלו החלטה שצריך לתת לה לחזור הביתה. אני חושב שההחלטה הזאת הרת אסון, אבל בלי ה"גיבוי" שלהם אני לא יכול להחזיק אותה אצלי בבית. אני מרגיש שלתת לה להיות לבד בבית זה כמעט כמו להרוג אותה - חד וחלק. התאונה היא רק שאלה של זמן. אומרים שהאלצהיימר היא מחלה משפחתית: סובלים ממנה כל המשפחה, לאו דוקא החולה. אז נכון שלהשאיר את אמא בבית פותר את הבעיה המשפחתית: לא נראה אותה יותר - לא תהיה בעיה. אבל אני לא יכול לטאטא את אמא אל מתחת לשטיח. מה אני עושה?

ענתי44

New member
שלום מאסטרו הורה../images/Emo24.gif

מה אמרה העובדת הסוציאלית? האם היא חשבה כמו האחים שלך ואמא או כמוך? האלצהיימר היא אכן מחלה משפחתית וכל בני המשפחה המורחבת " נגועים" בה אם כי בדרך כלל יש בן משפחה אחד ש"נגוע" בה יותר- המטפל העיקרי. הווה אומר אתה!. אתה לא לבד יש לך אישה וילדים. תחשוב כיצד זה משפיע גם עליהם. תדבר עם אישתך מה היא חושבת, האם היא בעד אמא או חושבת כמוך. כל אלא חשובים כדי שתוכל לקבל את ההחלטה הנכונה. אולי תקשיב לכולם ואז תחליט אבל רק לאחר שהקשבת באמת לכל הנוגעים לאמא, כולל הצוות המיקצועי. אבל להקשיב לא לשמוע! נכון מה שאתה אומר אמא לבדה בבית זה פתרון לכל המשפחה אבל מתכון בטוח לאסון. ולא אתה לא יכול לטאטא את אמא אל מתחת לשטיח. אז לאחר שהקשבת ל-כ-ו-ל-ם!!!! וחשבת על מה שאמרו אתה צריך לקבל החלטה. אם אשתך חושבת כמוך ומוכנה להקרבה אז כמובן להשאיר את אמא אצלכם, אבל לדאוג שיהיה לכם יותר עזרה. כלומר אם אין לה סידור והיא רק בבית אז לדאוג לשלב אותה בפעילות במרכז יום, לדאוג שתהייה עזרה בניקוי הבית ולשכור אישה המתמחה בטיפול קשישים שתשחרר אתכם לכמה שעות או בסוף שבוע. יקר מי כמוני יודע. אז פשוט לומר לאחים שלך שאו שיבואו אליך לטפל באמא או שיממנו עזרה. אפשר גם לבדוק אם לאמא יש חסכונות שאפשר להוציא על כך. איך אחותי היקרה אומרת " זה הזמן לבזבז את הכסף שאמא ואבא חסכו בעמל". אבל גם יש דרך נוספת. וכאן עמית היקר אני כמי שחושבת כמוך מבינה שלא תאהב אבל לפחות רק תקשיב. אם כולם , כולל העו"ס ואשתך, חושבים שאמא צריכה לחזור הביתה, אז אתה מחזיר אותה לתקופת נסיון, שבו אתה מכניס הביתה עובדת זרה או כל תחליף אחר כדי שאמא לא תשאר לבד אפילו 5 דקות- כי די בהם לצרה צרורה! ואז אתה מגיע הכי הרבה שתוכל לאמא ומבקש גם מהאחים לבוא אליה ועוקב איך זה מתפקד. אם אמא מטופלת כהלכה שלמה ובטוחה והעיקר מרוצה אז יופי ואם לא אז או שאתה מחזיר אותה אליך או שאתה והאחים שלך מנסים את האופציה שאתה ואני לא אוהבים, בית אבות. אתה עומד בפני תקופה קשה וליבי ליבי איתך במאבקך הצודק ועם אמא, לכן עיצה אחרונה אל תחליט מהיום למחר. תקשיב לאחרים, תתן לעצמך כמה ימים כדי לעכל את הדברים, תבדוק אפשרויות ואז אחרי כמה ימים כשתניח חנושא אתה פתאום תדע מה הדבר הכי נכון והכי ראוי לעשות. בהצלחה

כאן אישתו

אני רוצה להרחיב. המצב הדמנטי של חמותי ממש התחלתי ומאז שהיא איתנו היא השתפרה! היא לגמרי צלולה ועצמאית ואנחנו כן משאירים אותה לבד בשעות היום, מספר פעמים בשבוע ואין עם זה בעיה. הנקודה כרגע, לפי דעתי לפחות, היא שיש לה נטיה להזניח את עצמה ולאמלל את עצמה - דברים אלה מטופלים בחיים איתנו. המעבר חזרה לבית שלה הוא חזרה לעצמאות - לא תהיה פיליפינית, יש שם פעילות של המשפחה במהלך היום אבל בערב ובלילה היא תהיה לבד. הבעיה העיקרית היא שעמית, למרות היותו הנושא העיקרי בנטל, לא מחליט לבד. יש מי שטוענים שאנחנו מאמללים אותה ושאין שום סיבה להמשיך בהסדר הקיים. איך משכנעים את המקטרגים, ובעיקר את חמותי שהסידור הזה הוא העדיף?

ענתי44

New member
שלום אשתו../images/Emo140.gif

שלום לך אשתו וברוכה הבאה לפורום. את מעלה סוגייה כבדת משקל במיוחד. ואני לא בטוחה שיש תשובה. ראשית טוב לשמוע שמצבה של חמותך יחסית טוב, וזה באמת הזמן הטוב ביותר כדי להתכונן לעתיד הצפוי.למזלה יש לה לא רק צלילות הדעת אלא גם בן אוהב וכלה מיוחדת שדואגים לה. לדעתי אתם צריכים להקשיב לה. ואז לומר את דעתכם שאם תחזור לביתה אולי היא תהיה יותר עצמאית אבל תגרום לעמית דאגה רבה.אולי זה ידבר אליה. מה שאולי כדאי זה לצקת תוכן ופעילות לזמן שהיא נשארת לבדה כשאתם יוצאים. אם היא מתפקדת היטב אז פעילות חברתית או חוג של משהו שהיא אוהבת. כשאמא היתה בשלב הזה היא יצאה לטיולים עם המתנ"ס והיו לה חיי חברה סוערים משלי. והיה קשה לשכנע אותה להצטרף לפעילות, אבל כשהיא הצטרפה היא פרחה.ואז יהיה לה יותר עניין בחיים ותעסוקה היא תתרצה ותסכים להשאר. גם לי היה קשה לשכנע את בני משפחתי שעדיף לאמא בבית איתי.הם חששו שאני בת הזקונים המפונקת והנרפאת לא תעמוד במשימה ותהיה סכנה לאמא וגם בעיקר חששו לי. שאני אפסיק לחיות את חיי ואפגע. אבל לא ויתרתי. ואם אני צודקת בהתרשמות שלי מעמית הוא יצליח לשכנע אותם. אני מציעה אולי כינוס משפחתי נוסף בו עמית ידבר אל ליבם, וגם יגיד שהמצב כמו שהוא, לצערינו , לא ישאר תמיד וצריך להערך למה שיקרה כדי שלא יפול כרעם ביום בהיר. ומאחר ועמית נושא העול העיקרי הרי הם לא יתנגדו ל"טאטא" את אמא אל מתחת לשטיחו. יש לי הרגשה שאמא של עמית גם חוששת שהיא עול עליכם ואולי אם תבהירו לה שלא כך תרככו את ליבה. ואז ישארו השבתות שאמא אמורה להיות עם האח. בזמן הזה או שהאחים ישתכנעו ויתנו את חלקם או שתדאגו לסידור חלופי, כי אם כל הכבוד לטיפול באמא וצרכיה הרי צריך גם זמן לכם כזוג וכמשפחה. וגם זמן להעניק למשפחה שלך. אני חוששת שלא ממש הצלחתי לעזור ואת מלאכת השיכנוע אני משאירה לכם. כל מה שאני יכולה זה להחזיק לכם אצבעות שתצליחו לשכנע ושהכל יבוא על מקומו בשלום.

אמא בבית

שלום, לדעתי ועם הנסיון שאנחנו צברנו. א. לא תוכלו בשום אופן להחזיק את אמא לאורך זמן אצלכם בבית. מצבה ילך ויחמיר , (אם כי זה לוקח זמן). זה יסחוט אתכם נפשית ברמה שאינכם יכולים לתאר. ולבסוף אתם הילדים הטובים תהפכו להיות "רעים". ב. גם הפרופסור שהלכנו אליו המליץ שאבא יחזור לסביבתו הטבעית. ג. הצעתי - ושוב עדיף שאספר מנסיוני. לקח לנו הרבה זמן להחליט שזו שהדרך הטובה ביותר לאבא היא לחזור לביתו. לסביבה שהוא הכיר. לקחנו (בעמצעות חברת כח אדם שהיינו אתה בקשר) אשה ל- 12- שעות . מ 19:00 בערב עד 7:00 בבוקר. אישה זו גם עוזרת לאבא להתרחץ כל יום. קיבלנו את האשה באמצעות חברת כח אדם ,כך שהמחיר לא בשמים. אנחנו היינו מרוצים וגם אבא. ד. מצבו של אבא התדרדר מבחינת הזיכרון- (מצב ההבנה שלו נשאר תקין) אנחנו עכשיו בשלב שגם ביום אנחנו לוקחים אישה ל 12 שעות. כך שאנחנו רגועים לגמרי. אנחנו מתקשרים כל יום, והיות ואנחנו 4 אחים, כל יום מישהו מאיתנו מגיע אל אבא לשעה שעתיים. (יש ביננו תורנות יומית ידועה מראש). מקווה שקצת הועלתי.

קודם כל תודה.

מעבר לזה היתה איזו התפתחות מעניינת, שכשאני אראה לאן היא תוביל אני אכתוב עליה.

ענתי44

New member
../images/Emo50.gifבהצלחה!

מקווה לטוב ומחזיקה לכם אצבעות שההתפתחות המעניינת שחלה אצלכם תוביל לדרך המלך שתהייה מקובלת על כולם ואשר תהיה הדבר הטוב ביותר והבטוח ביותר לאמא. בהצלחה!!!!!!!!!!!!!!!!!!

למעלה