ושוב איתכם

• פותח הנושא vella
  • פורסם בתאריך

vella

New member
ושוב איתכם

שבת שלום לאחר תקופה ארוכה שלא היה לי מחשב אני חוזרת.... העובדת הזרה הגיעה לפני שבועץ כולנו בתהליך של הסתגלות.היא נחתה הישר אלינו מנפאל.דוברת אנגלית בלבד. בעלי מנסה לדבר איתה אנגלית אך ההצלחה היא מעטה.היא מאד משתדלת.נקוה שהוא יסתגל אליה והם יצליחו לתקשר יחדיו. מה שמטריד יותר זה המצב הבריאותי שלו.הוא סובל מתת לחץ דם ומהזעת יתר.הוא סובל מאד. כרגע החליפו לו את הטיפול הרפואי לבעיית לחץ הדם וכבר יש שיפור.לגי הזעת היתר לא כל כך מצליחים. הכדורים הגורמים להזעה הם האקסלון והציפרמיל ,כך כתוב בנייר המלווה לתרופה. את האקסלון הוא לוקח יחד עם האביקסה,מינון של ששה מ"ג. אינני יודעת במה אפשר להחליף את האקסלון.במידה ויש למישהו מידע אשמח לשמוע.לציפרמיל ימצא תחליף.אני מקוה שכך הוא יצליח להתפטר מהבעיה המטרידה מאד של ההזעה. על עצמי אין לי כרגע מה לחדש.קשה.. ולה

נילי41

New member
../images/Emo20.gif ברוכה השבה ולה יקרה

עם העובדת הזרה החדשה. תראי שכולכם תסתגלו מהר אליה והיא אליכם ואת תתחילי ליהנות מהמצב. יהיה לך יותר זמן חופשי כי את הטיפול בבעלך וגם בבית תעשה העובדת הזרה. תוכלי לצאת מהבית, להתאוורר, לפגוש חברות, לעשות קניות, כל דבר שעושה לך טוב, לצאת בערבים אם זו אופציה וכו'. את תהיי ה'מרוויחה' העיקרית מהעובדת הזרה. כמובן שבעלך יתקשר אליה ויהיה תלוי בה ובטיפול שלה בו, כמו שעד עכשיו הוא היה תלוי בך בכל דבר, אבל את תמיד תהיי בתמונה ותפקחי על העניינים ובנוסף, יהיה לך זמן בשביל עצמך. כמו שאמרתי לאביבה חברתנו שגם היא קיבלה את העובד הזר שלה לפני שבוע, אני מקנאה בכן מצד אחד, ומצד שני אנחנו עדיין לא במצב הזה. כל זמן שיוד מבקר במרכז היום בכל יום, אין מצב שאני אקח עובדת זרה או אחשוב על אשפוז מוסדי, אבל השאלה תעלה ברגע שמרכז היום כבר לא יהיה פיתרון בשבילו, אז אצטרך לקבל החלטה חשובה... בכל אופן ולה, בקשר לתרופות, האקסלון 6 מ"ג זה המינון הכי גבוה של האקסלון. אם זה משפיע עליו לא טוב בגלל תופעות הלוואי, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל ואולי להוריד את האקסלון בכלל. בעלי לקח את האקסלון 6 מ"ג עד אשר הרופא המטפל החליט שהתרופה כבר לא עוצרת את ההתדרדרות שלו, כי הוא ירד מהר תוך תקופה קצרה, והרופא הפסיק לגמרי את האקסלון והוא נשאר רק עם ממוקס (התחליף לאיביקסה). עם הממוקס הוא מסתדר טוב, ללא תופעות לוואי. בשלב מסוים הרופא חשב שהממוקס לא נותן את התוצאות שהוא קיווה להן ובגלל המחיר הגבוה של התרופה הוא הציע לי להוריד את המינון לחצי. תוך יומיים בעלי יצא מאיזון לגמרי וקיבלנו תופעות קשות. אז מיד חזרנו למינון המלא של ממוקס והכל חזר לקדמותו. האיזון מאוד חשוב לחולה וכשמגיעים לאיזון עם תרופה מסוימת, לא כדאי לעשות ניסיונות ולהחליף או להוריד מינונים. כל שינוי הכי קטן משבש להם את האיזון וגורם לתופעות קשות. כמובן שבכל מה שקשור לתרופות יש לפעול רק בהתאם להמלצת הרופא המטפל... אני מקווה ולה שבימים הקרובים כבר תתחילי לחוש הקלה בעזרת העובדת הזרה ותמצאי כוחות נפש חדשים כדי להתמודד עם המצב הקשה שלך. שבת שלום יקירתי, שולחת לך חיבוק אמיץ וחם

ולה , טוב לשמוע ממך

ולה יקרה , אני שמחה שהעובדת כבר הגיעה אליכם. אני בטוחה שתוך זמן קצר היא תשתלב בבית ותוכלי לאזור כוחות ולטפל גם בעצמך.נילי כבר כתבה הכל, אין צורך לחזור על כך. אני מאחלת לך שגם בעיות רפואיות שלו יבואו לפתרון. בעלי לוקח ממוריט ואביקסה וגם סיפרלקס ואני לא רואה אצלו תופעות לוואי , רק שהוא ישן יחסית הרבה. שיהיה שבוע טוב ומחזקת אותך לקראת התקופה החדשה שהיא גם "קלה" וגם "קשה". קשה , כי עוד מישהו זר בבית וצריך להתרגל , אך אני מקווה ש"קל" יהיה לך שיהיה על מישהו לסמוך בבית ויהיה לך זמן לצאת לפעילויות שישמחו אותך , זמן לחברות , לילדים ולנכדים. שולחת לך המון חיבוקים ובתקווה לשמוע שהמצב טוב יותר , טובה

למעלה