ושוב אמסטפית תקפה ילד

lilithmm

New member
ושוב אמסטפית תקפה ילד

ואני שוב שואלת מתי זה יגמר? למה נותנים לכל טמבל להחזיק כאלה כלבים? הרי ברור לכולנו שרוב האנשים (אני מאוד לא רוצה להכליל) שמחזיקים אמסטפים עושים את זה בשביל השוויץ. בשביל הפוזה. בשביל הקטע. מגדלים את הכלב שיהיה אגרסיבי. שיהיה החזק ביותר. שיעורר אימה בשכונה. שישלוט על האזור. הרי כולנו מכירים את הסיפורים האלה. רק לפני ימים ספורים פגשתי בחור צעיר, כבן 20. הוא סיפר לי על הנסיון שלו עם אמסטפים. המלצתי לו לאמץ כלב בוגר ומחונך. כלב רגוע וטוב שחברתי הטובה מגדלת במסירות אחרי שנזרק מהבית. אבל הוא התעקש על גור בשביל "לעצב את האופי שלו". איזה קישקוש. נדהמתי מהסיפורים על ארבעת האמסטפים הקודמים שלו. היתה לו אמסטפית שהוא גידל בקיבוץ מחוץ לבית. היא רדפה אחרי כלבים אחרים (כנראה שהוזנחה, קבלה רק אוכל ומים כטיפול), וכשהשכנים התלוננו ובקשו למסור אותה "אז נאלצנו למסור אותה". אח"כ היו לו עוד שני גורים שהוא גידל עד גיל חצי שנה ומסר כי הוא לא הסתדר איתם. הם "עשו לי נזקים". אח"כ הכלבים הללו יוצאים פגועי נפש. ואני שומעת אותו ומתאפקת לא להטיח בו את מחשבותי הכנות עליו ועל מעשיו. גם רוטווילרים, כלבים טובים ועדינים עד מאוד, כלבי משפחה מעולים. ראו עדות של רונן זרצקי שמגדל רוטוילרים 15 שנה בפטנט. הוא בעצם אומר שרוטווילרים נהיים מסוכנים כאשר הם מקבלים טיפול שגוי. בגלל היות הכלבים הללו מיוחדים, אני שואלת את עצמי שוב ושוב, איך החוק מאפשר לכל טמבל מצוי לגדל כזה כלב. ושוב: הכלבים הללו יוצאים פגועים מכל הכיוונים בגלל שלרוב האנשים בארץ אין שמץ של מושג איך לטפל בכזה כלב. הם מטפלים בכלבים הללו כמו שמטפלים בתמגוצ´י. אני קוראת לאפשר גידול כלב כזה ברשיון מיוחד בלבד, אחרי רעיון אישי וממושך עם המאמץ/קונה אפשרי, אחרי שהפגין ידע רב בגידול וטיפול כלבים מסוגים הללו, וביקור בית לבדיקת התנאים שיוכל לתת לכלב, התחייבות לשלוח את הכלב לאילוף אצל מאלף מורשה, ומעקב כל תקופה כלשהיא. אסור לתת למתבגרים בפרט ולאנשים בכלל לאמץ כאלה כלבים כמו שקונים המבורגר במקדונלדס. הכלבים הללו נזרקים אח"כ מהבית כמו אבן בלתי רצוייה! לא פחות ולא יותר. במקרה האקטואלי אני רואה את בעלי הכלבה האשמים היחידים. איזה אדם שפוי יתן לכלבת אמסטף להיות חופשייה ללא השגחה עם הגורים שלה?? כאשר יש אפשרות שמישהו יתקרב לגורים של כלבה ואליה??? ובכלל כלבה מגזע אמסטף בעלת מנשך עוצמתי כ"כ?? מצ"ב קישור לכתבה

לילךLilach

New member
הכלבה האומללה ממש לא אשמה

הסיפור הוא שהילד הטיפש קפץ מעל גדר , נכנס לחצר שבה היו הכלבה והכלב והגורים והחליט שהוא הולך לשחק עם הגורים , ברור , כל כלבה וכל חתולה עם גורים היתה תוקפת במצב כזה. והכי נורא שבגלל הילד האידיוט הזה הרגו את הכלבה ללא עוול בכפה. הנה קישור לכל הסיפור ב YNET

shanty.G

New member
והנה דוגמא נוספת

לעוול הנגרם לכלבים הללו ולנזק הנגרם לאנשים בעקבות זאת: חשד: כלב האמסטף שימש כנשק בריב משפחות (כתבה מ-Ynet) אם ניתן היה ליישם את רעיון הרשיונות המצב היה מצויין ובא לציון גואל. (למה רק לגזעים מסויימים?) הבעיה היא כי היום כל דיכפין יכול לרכוש/"להשיג" כלב אמסטף או פיטבול ומבין המגדלים ישנם רבים שאינם בדיוק בעלי כוונות תמימות, או לחילופין- אינם יודעים איך לאלף את הכלב ומה פוטנציאל הנזק שהוא יכול לגרום- באם לא יטופל כהלכה. נכון, לא כל אחד צריך לגדל אמסטף, אבל באותה נשימה אפשר להגיד זאת על כל כלב. לכל כלב פוטנציאל תקיפה אם ישימו אותו במצבים מסויימים. למשל- כלב המאומן לתקיפה; כלבה עם גורים; כלבה עם גורים המאומנת לתקיפה בשעה שפלשו לה לטריטוריה. כל כלבה היתה תוקפת במצב כזה. אותו נער חרץ את גורל הכלבה. אבל הוא גם יזכור את זה כל חייו. לא שזה ישנה לו. ליבי נתון אל הגורים שנותרו ונלקחו להסגר, ולאמסטף הזכר שלא נכתב מה עלה בגורלו.

lilithmm

New member
למה רק כלבים מסויימים

הילד לא ידע שהכלבה עלול הלתקוף אותו. לכן אני בכל זאת מאשימה את הבעלים שהיו צריכים לשמור עליה טוב יותר. ושוב, הבעייה אצל האמסטפים/פיטבולים ורוטווילרים נעוצה בכך שהכלב הוא רב עוצמה ולכן כל ביס קטן יכול לעשות נזק גדול. פינצ´רים/טריירים נשכנים הרבה יותר מאמסטפים/רוטווילרים רק שהנשיכה שלהם לא גורמת לכזה נזק. עוד בעייה עם גזעי הכלבים הללו היא שהם יוצאים ממש בקלות משיווי משקל נפשי ולכן במיוחד יש לשים דגש על גזעי הכלבים הללו. לא כל כלבה היתה תוקפת במצב כזה. אני לקחתי לכמה כלבות את הגורים ללא כל בעייה אך האשמה נעוצה בבעלי הכלבה בלבד. צריך לדעת איך להתקרב לכלב ולשפוט ע"פ התגובה אם אפשר לגעת בגורים. במקרה זה הושארה הכלבה ללא השגחה ופה הפסול, מה שכן, אני בטוחה שגם במקרה זה היו סימנים מקדימים ושוב הכל לפי דברי באשמת הבעלים.

האפי לי

New member
הבעלים לא חשב שיפרצו לו לבית...

והכי גועל נפש שאפילו בכתבה הם מספרים איך כל אחד הטיח בכלבה כדורים ואחרי שהיא הבינה שהיא בצרות והתרחקה הרגו אותה יש לי הרבה דברים רעים להגיד על השוטרים האלו אני מקווה שהבעלים יתבע את הילד האידיוט על פריצה לשטח פרטי והתגרות בכלבה שהביאה לאיבודה אני גם מקווה שהזכר יהיה במקום טוב ואם כבר אז כבר זוכרים את הפיטבול שתקף באילת ועבר להיות כלב צבאי בבסיס חיל אויר? תנחשו מה? אין לי מושג מי יודע ומי לא אבל מסתבר שכלבים של חיל האויר וחיל הים הם "כלבי שרשרת" קשורים ברצועה שמחוברת לשרשרת סביב גדר הבסיס ומבלים את ימיהם בריצה/ישיבה/רביצה סביב אותה גדר.. מותר לעשות כזה דבר? נשמע אכזרי..

adva g

New member
זוהי כתבה מקוממת,

YNET הציגו את הסיפור בצורה מאוד מקוממת לדעתי: את הכלבים התוקפים הציגו באור שלילי כאילו עשו משהו חריג (כלומר כאילו לא צפוי שכלבה תתקוף את מי שמתקרב לגוריה), ואת הילד הציגו כתמים שבסך הכל רצה ללטף את הגורים. בהחלט ילד טיפש. לדעתי צריך לחנך מגיל ילדים ליחס נכון עם בעלי חיים (למשל- לא להתקרב לגורים של חתולים ושל כלבים שאתה לא מכיר!). מעניין מה יהיה עכשיו עם הגורים המסכנים...

למעלה