ושוב אנחנו אבלים

schlomitsmile

Member
מנהל
ושוב אנחנו אבלים ערב יום הזכרון ../images/Emo16.gif אני נזכרת במחנך שלי מכתה ו'-ח', שכתפו רעדה כשהרדיו שר את שיר החובש. אח"כ סיפר לנו שהיה חובש קרבי במלחמת יוה"כ. יותר לא סיפר. וגם בחברתי מילדות, שאיבדה את אביה באותה מלחמה איומה. מאז הייתי לאם, יום הזכרון הוא בשבילי תמצית הפחדים הכי איומים שלי, שכל השנה אני כמעט מצליחה להדחיק. ומה אומר לכם היום הזה?

batzush

New member
מה זה אומר בשבילי שאם כמה שחרא לי כאן עם כל השטויות שיש , שאם כל האפליות שיש בין דתים לחילונים לחרדים לערבים לדרוזים לאתיופים לרוסים ולכל מה שזז. עם כל הכפיה והכפיה שכנגד , עם כל השחיתויות , עם כל הקומבינות והמיסים ויוקר המחיה. אני אמשיך לעשות מילואים עד שאפול מהרגליים וכך גם כל החברים שלי מהסיבה הפשוטה שכאן זו המדינה שלנו , אין לנו מקום אחר , ואין מקום אחר שמשתווה ביופיו , אנחנו חייבים לשמור עליה ולתת הכל בשביל לשמור עליה , לתת הכל בשביל שהילדים שלנו יוכלו להסתובב חופשי כאן בלי פחד. אנחנו חייבים לעשות את זה בשביל כל אותם הרוגים שנהרגו בשביל אותה מטרה בדיוק. יהי זכרם של הנופלים ברוך. גילוי נאות -- אני בא ממשפחה שכולה ואני חבר שכול.

ferdinand

New member
פפפפפפ אנחה גדולה. יום מזורגג היום הזה. ברוך השם, אני לא שייך ל-"משפחת השכול" לא באופן פרטי. לא איבדתי בכל "מערכות" לא בן משפחה, לא קרוב, לא חבר. טפו. טפו. וזה כל כך נוגע היום הזה. למה כוסאמק?! סליחה - לא רוצה להיות פורמלי, לא ממלכתי, לא פטריותי, לא קורקטי. היום הזה כואב. ברוך השם שזה רק היום הזה בשנה, ולא כל השנה. רוצה להיות ציני מרוחק, רוצה להתרחק מכל הקלישאות שנדבקות כמו סופרגלו ליום הזה ולא יכול. בתור ילד, בתור חייל, בתור אבא, בתור קטין בתור בוגר. איך שלא מסתכלים על זה היום הזה כואב. כן - הוא משחק על כל הפחדים הכי גרועים. כשאחי הגדול נולד, אמרו, והתכוונו לזה, שעד שהוא יגיע ל-"גיל צבא" כבר לא תהיינה מלחמות. הוא הספיק לגמור טירונות פחות או יותר ואז פרצה מלחמת ששת הימים. היום כבר לא אומרים דברים כאלו. זה נראה אולי רחוק, אבל לבנים שלי אני מאחל שיהיו ג'ובניקים. תערובת כזאתי של ציניות ושל תמימות שיכולה לכאסח דרקון! כמה שמנסה להתרחק, סיפורים של היום הזה תוקפים מכל הצדדים. סיפורי הקרב, הנפילות האובדנים. וכל סיפור כזה - זה כמו לוטו, זה הייתי יכול אני, בנסיבות כאלו ואחרות. מכאן או חלילה מכאן. ואין מפלט. "מגש הכסף" "תדע כל אם (למה לא אב?) עבריה" והלוואי שידענו, הלוואי שהיינו ממצים את כל האפשרויות. והלוואי שלא נדע עוד מלחמה, ולא נדע עוד צער. והלוואי שתקוימנה הבטחות

למעלה