ושוב אני חייב לכם תודה ענקית

Dave1972

New member
ושוב אני חייב לכם תודה ענקית

(לא להציץ בתמונה לפני שאתם קוראים!)

זוכרים את האשכול מאתמול בו הכרזתי על כניעה חד-צדדית?
אז תמכם ועודדתם וייעצתם. וזה עבד.

היה עוד טריגר אחד. חזרתי מהעבודה ומדדתי את הסוכר שלי. אני חושב שזה הכי נמוך שמדדתי אי פעם - 94! (אלא אם כן מישהו זוכר משהו אחר).
וזה כשאני כבר מזמן לא מקפיד על דיאטה (לידיעת הקורא אבו-זקן).

לא יודע איך גירדתי את עצמי בסביבות 22:30 מהכסא (אם הייתי יושב על כורסת הטלויזיה לא הייתי מצליח לקום) ויצאתי.
בראש יצאתי לא משנה למה. העיקר לצאת. הליכה, ריצה. 3 ק"מ, 5 ק"מ. העיקר לצאת.
אז יצאתי. טוב, אם כבר שמתי את השעון ומד הדופק אני לא אסתפק בהליכה, נכון?
אז רצתי.
אבל רצתי לאט. בלי להסתכל בשעון על הקצב. רק על הדופק ורק מדי פעם, מוודא שאני לא עובר את ה-149 לדקה. מעדיף להישאר סביב ה-145.
רצתי גם במסלול אחר. קרוב יותר לבית. כזה שלא יגרום לי ללכת הרבה ברגל בשביל לחזור הביתה אם אחליט להפסיק.
אבל לאחר 3 ק"מ ראיתי כי טוב וגמלה בליבי החלטה מטורפת - היום אני שובר שיא מרחק. היום אני מגיע ל-12 ק"מ. החלטתי.

תקשיבו, אני לא יודע איך עשיתי את זה. אבל במשך 1:35 שעות (שיא משך זמן ריצה רצופה) רצתי 13 ק"מ!!!
ולא נעים לי להגיד, אבל באמת לא היה לי קשה מדי (שונא כשאחרים אומרים את זה). הרגשתי שאני יכול לסיים חצי מרתון. אבל הרגעתי את עצמי - רצית 12 ק"מ? קיבלת 13. תסתפק בזה. אל תגזים.

דבר אחד שאני יודע שכן עזר לי - רצתי עם מוזיקה טובה. הורדתי אפליקציה של תחנות רדיו אינטרנט מקוונות. בחרתי בלוז מודרני. תשמעו... זה היה משהו מדהים! שעה וחצי של גיטרות בלוזיות וקולות שחורים מחוספסים (כן, אני יודע שאלברט כהן כנראה לא שחור אבל גם הוא נשמע ככה) שמזכירים את בי. בי. קינג הישן והטוב. מזמן לא נהניתי ממוזיקה ככה. כל כך הרבה יותר טוב מכל הזבל שמשמיעים היום.

אז שוב המון תודה. אני לא יודע אם זה יחזיק, אבל אני יודע שזה העלה לי את המוטיבציה. הוכחתי לעצמי שהבעיה היא לא בפיזיקה אלא ברוחניקה. במנטליקה. ברגע שאני יוצא, אני עושה. עכשיו צריך למצוא את הנוסחה הנכונה לצאת.

נשיקות ענק!
(מצרף הוכחה שלא תגידו שאני מבלף)

mrkorr

New member
אתה ממש תותח שעשית את זה

אני לא יודע איך קפצת מהגדרתך כבטטת כורסא לאצן חצי מרתון, אבל באמת כל הכבוד שעשית את זה.
אותי קצת מפחיד להגיע לנקודות הקיצון האלה.
אז יצאתי להליכה וריצה קצרה ואיטית של 2K.
חזרתי גם בתחושה טובה וגם הסוכר ירד ל-60.
אשרינו שזכינו לתמיכה מהאנשים הטובים כאן.
תודה לכם!

Dave1972

New member
כבוד! איזה כיף ששנינו עשינו את זה...

אבל, קודם כל לא מדובר על חצי מרתון. אולי חצי חצי מרתון.
מעבר לכך, כמו שאמרתי - לא תכננתי את זה בכלל. להיפך. תכננתי כמו שאמרו כאן, משהו בקטנה. לצאת בשביל לצאת.
אבל כבר אחרי 3 ק"מ של ריצה איטית, הרגשתי כל כך טובה שהחלטתי שאני יכול להתחייב על 12 ק"מ.
אחרי 13 ק"מ המשכתי לרוץ (30 מ' לפי השעון) וחשבתי להמשיך עד שלא אוכל יותר, אבל החלטתי שאינאף איז אינאף.
13 ק"מ זה לא מספר שראיתי אי פעם לפני כן וזה מספיק מכובד. והשרירים כבר שידרו שהם לא מכירים מרחקים כאלה והם לא רגילים לריצה רצופה מעבר לשעה ועשר דקות גג. אז עצרתי וחזרתי את ה-500 מ' הנוספים עד הבית, ברגל.
&nbsp
סה"כ אני די מאושר. לא היה לי קשה מדי והבלוז היה מדהים!
אולי זו נקודת יציאה מהדכאון הזה שנכנסתי אליו? מהפחד מכל יציאה החוצה. אתמול הוכחתי לעצמי שאין לי בעיה במוטוריקה. שאם אני רוצה, אני מסוגל. אולי אני אפסיק לפחד סוף סוף?
&nbsp
כל הכבוד על ההשפעה על הסוכר. מתי אתה מודד בדיוק אחרי ההליכה/ריצה?
רציתי למדוד אתמול אבל לא ידעתי מתי אני אמור לבדוק. מיד אחרי? חצי שעה אחרי? שעתיים אחרי?
60 זה מספרים שאני לא מכיר. זה לא נמוך מדי?

אבו זקן

New member
60?

הכי נמוך שאי פעם מדדתי היה 77, וגם זה היה לפני די הרבה זמן. וואו, אם הלריצה של 2 ק"מ היתה משפיעה עלי ככה הייתי ממש מרוצה...
&nbsp

mrkorr

New member
אל תשכחו שאני טייפ1 על אינסולין... 60 זה לא נדיר כל כך.

היה לי ערב קצת משוגע: ארוחת ערב קטנה במשרד + כיסוי אינסולין.
אח"כ א. ערב פחממתית בבית + כיסוי אינסולין.
אח"כ מדידה גבוהה + תיקון אינסולין.
בערך שעה וחצי - שעתיים אח"כ יציאה לסיבוב.
בדקתי כחצי שעה אחרי שחזרתי.

אגב, עם כיסוי אינסולין מופרז הגעתי בעבר ל-38 אם איני טועה, זה השיא, וזה לא נעים.
למרות שלא קרה לי כלום... הראש בהזיות, אתה מדבר לא לעניין, וזה מכניס פחד... ממש כמו התקף חרדה.

אבו זקן

New member
לא הבנתי את ההתייחסות אלי

בעניין שמירת הדיאטה שלך או אי שמירתה. בכל אופן, כל הכבוד על ההישג.

Dave1972

New member
ציטוט:

"ועכשיו ברצינות: נראה שאתה מתנדנד בין ימים/שבועות של אופוריה לבין תקופות של דכדוך ועייפות פיזית ומנטלית. אני לא יודע מה הדיאטה שלך כוללת (אני מתנצל אם פרסמת אותה, הזכרון שלי כבר לא מה שהיה פעם, ומספרים לי שאף פעם הוא לא היה משהו), אבל אם אתה על דל פחמימות קיצוני ייתכן שהגוף שלך מגיב לא טוב לדיאטה כזאת. כיודע, יש אנשים שהיא ממש קשה להם, והקושי מתבטא גם בעייפות פיזית בגלל מאגרי הגליקוגן המדולדלים, וגם מנטלית כי המוח מגיב לא טוב למחסור בגלוקוז אצל חלק מהאנשים. אם זה המצב אולי כדאי לך לשקול להעלות קצת את צריכת הפחמימות, במיוחד בשעתיים שלפני האימון המתוכנן. יש לזה גם אפקט ממריץ פסיכולוגית, כי אחרי שכבר אכלת את הארוחה שלפני האימון קשה יותר לוותר עליו בלי רגשי אשמה רציניים. אני לא יודע מה איתך אבל אצלי רגשי אשמה ופחד הם שני המוטיבטורים העיקריים."

אבו זקן

New member
אה, צודק

שכחתי. כנראה המוח לא מתפקד ביעילות תחת הדיאטה דלת הפחמימות שלי.

תומרונתם

New member
מנהל
זו ההוכחה הכי טובה שאתה בעניינים

הכי קשה זה לצאת מהבית.
לא, בעצם הכי קשה זה להתלבש כדי לצאת.
לא, בעצם הכי קשה זה לקום מהכסא...
&nbsp
כל הכבוד לך. באמת. אתה מוכיח לעצמך (ולכולנו...) שוב ושוב שבחרת בדרך הנכונה.
&nbsp
ו... 94!!!! שנקרא לטולקין?

למעלה