ושוב אני עם ההשוואות...

Fairywitch

New member
ושוב אני עם ההשוואות...../images/Emo58.gif

הסוף של הספרים לא שמח במיוחד. כל אחד חוזר לעולמו לנצח, וויל וליירה לעולם לא יתראו עוד
האם זה מזכיר לכם סופים אחרים של אגדות/מיתוסים וכו'? ספרו לנו על זה

SNTD

New member
את האמת שלא ממש....

כלומר, זה מזכיר הרבה מקרים שבהם אחד האהובים מת, אבל זה לא כמו ויל וליירה שיש להם את האפשרות להיות ביחד אבל הם בחרו שלא להיות ביחד על מנת לעשות עולמות אחרים טובים יותר - זו הרואיות :) אחד הדברים שאני הכי אוהב בספר זה הסוף המקורי הזה, עצם זה שלא נתקלתי בעוד מצב כזה גרם לי להעריץ את פולמן עוד יותר על המקוריות

"תמונת הסוף" מזכירה לי מאד

את סצנת הסיום של המטריקס. עצוב, מוזר ואולי קצת לא ברור... (לפחות לי.... |פרצוף~של~דיסלקט|)

Fairywitch

New member
../images/Emo45.gifגם לי.

כשפתחתי את הדיון הזה- מטריקס היה אחד הדברים שחשבתי עליהם

reminding

if i'm not wrong, the ending scene in the Matrix was with the old soothsayer, seating on a bench in lovely park on a city. and like Lyra - she is talking with someone, this "someone" - i'm not sure but I think it was the architect.... hope i answer u're question.... sorry about the language, i'm in school now

Fairywitch

New member
לי זה מזכיר, כמובן- את משה רבנו../images/Emo70.gif

כן, ההוא שכבר השוויתי להארי פוטר... גם הוא גיבור שהציל את המצב, אבל לא זכה להנות מזה בעצמו
דברים לב,נב: כִּי מִנֶּגֶד, תִּרְאֶה אֶת-הָאָרֶץ; וְשָׁמָּה, לֹא תָבוֹא--אֶל-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר-אֲנִי נֹתֵן לִבְנֵי יִשְׂרָאֵל.

האבק

New member
את אובססיבית למשה, הא?

איכשהו יש לי הרגשה שכל דוגמא שאני אתן את תצליחי להשוות למשה
אבל דווקא הייתי משווה את משה ללורד עזריאל: עזריאל אולי יותר "רשע" ממשה, אבל גם לו הייתה אידיאולוגיה כלשהי שהוא לחם בעדה - אך הוא לא הצליח לראות אותה מתגשמת, למרות שהצליח להוביל אלפים רבים להאמין באותה "רפובליקת השמיים" בה האמין.

Fairywitch

New member
../images/Emo3.gifלא אובססיבית-

אבל חקרתי את הסיפור, אז קל לי להתחבר אליו. וכל דוגמא אצליח להשוות כי זה בדיוק העניין- לכל הגיבורים יש לפחות כמה וכמה דברים משותפים.

למעלה