ושוב - ביטוח בריאות

nogali

New member
ושוב - ביטוח בריאות

מסתבר שצריך יותר להעסיק יותר משני אנשים בכדי להיכנס לביטוח כללי דרך העבודה. היות ובעלי יהיה הנציג היחידי אז אנחנו מחפשים ביטוח בריאות טוב שהעבודה שלו תממן. הם הציעו דיוויד שילד , אבל ראיתי שכל הפורום מסתייג מהם אז קודם כל : למה? וב. איזה כדאי?

טל ר

New member
באיזו מדינה?

לגבי David Shield, שמעתי הרבה אנשים שהתלוננו עליהם. טל.

iris mom of two

New member
איזה כדאי

זה תלוי בצרכים ובדרישות כמו במדינה אליה נוסעים. האם לבחור רופא בעצמכם ללא צורך בהפנייה שווה לכם לשלם יותר חודשית? בכל מדינה יש ביטוח שונה, ואפילו אותה חברה יכולה להיות מצוינת במדינה אחת ונוראית במדינה השכנה. אישית אני לא שמעתי על דייויד שילדס עד שהתחלתי לקרוא פה בפורום אז לא אדע להמליץ. לרובינו אין בחירה של חברת ביטוח אלא מה שהמעסיק קובע. הנה אתרים של שתיים מהחברות הגדולות בארה"ב (תצטרכו להיכנס לאתרים ולהחליט בעצמכם מה עדיף). כשהצטרכתי לבטח את עצמי עשיתי חיפוש בגוגל על פי : Health insurance והמדינה שבה הצטרכתי את הביטוח (היות ובמקרה שלי זה היה לזמן קצר ורק על מנת שחס וחלילה לא יקרה דבר, השתמשתי בבטוח הזול ביותר - לא מומלץ לטווח ארוך).

nogali

New member
תודה טל ואיריס.

הביטוח המבוקש הוא באטלנטה. אני אעשה חיפוש באתרים המומלצים. אני מחפשת ביטוח טוב כי יש לי שלושה ילדים קטנים ואחת מהן נוטה לסיכונים (האף שלה כבר לא זוכר את צורתו המקורית מרוב מפגשים עם הקרקע, הדשא, ענפי העץ הנמוכים ועוד מפגשים מעין כך ...) .

טל ר

New member
אינני מכיר ביטוחים בג'ורג'יה

אבל בעבור אלו שכן מכירים: האם את מחפשת HMO או PPO?

nogali

New member
טוב. גיליתי בבילון מה זה HMO אבל

מה זה PPO? אשמח לתשובתך . תודה

טל ר

New member
ההבדלים

דבר ראשון, כן, אלו בהחלט קללות, אולם כולנו נאלצים לחיות איתן. HMO הוא ביטוח רפואי בו לכל מבוטח צריך להיות Primary Care Provider, או PCP - כלומר רופא משפחה. רופא זה מרכז את כל הטיפול במבוטח, ופרט למקרי חרום, עלייך לעבור אצל הרופא שלך בעבור כל בעיה, והוא שיחליט אם להפנות אותך לרופא מומחה. PPO הוא ביטוח רפואי בו המבוטח עצמו בוחר ברופאים שיטפלו בו, והוא חופשי לפנות לרופא מומחה כרצונו. בשתי השיטות ישנן Networks, כלומר רופאים "של הביטוח". כאשר הולכים לרופא מחוץ ל-Network, בד"כ ההשתתפות העצמית תגדל. הוצאותייך הרפואיות מתחלקות לקטגוריות שונות: - פרמיה - הסכום שאת משלמת כל חודש. בד"כ גבוה יותר ב-PPO מאשר ב-HMO. - Deductible - סכום קבוע של השתתפות עצמית שנתית. עד שלא הגעת להוצאה שנתית זו, הביטוח לא יכסה אגורה מהוצאותייך. בד"כ גבוה יותר ב-PPO מאשר ב-HMO. - Copay - סכום קבוע או אחוזי (מעלות הטיפול/תרופה), אותו את מכסה מתוך ההוצאה הרפואית (לאחר שהגעת ל-Deductible שלך). את השאר מכסה הביטוח. ה-Copay משתנה לפי סוג הטיפול, הרופא או התרופה. אלו הפרמטרים שעלייך להשוות. טל.

nogali

New member
קודם כל - תודה על ההסבר הבהיר.

עכשיו זה מובן זה כמו מכבי מול הכללית של פעם נכון? אז אם אני משאירה את הביטוח הרפואי בארץ כדאי לי לקחת ביטוח בסיסי ובמקרה של חס וחלילה פשוט לנסוע לארץ? זה יכסה אותי בשנתיים הראשונות לפחות , נכון?

odedee

New member
אהבתי את ההשוואה מכבי-כללית...

תצטרכי לבדוק היטב את המשמעויות השונות של לסמוך על ביטוח בארץ ותשלום לביטוח אמריקאי "בסיסי": - יש כל מיני ביטוחים "בסיסיים". אינני מתמצא בפרטי העלויות והשירותים שלהם, אבל יש לקחת בחשבון שאם למשל (חס וחלילה) מישהו שובר רגל, הוא לא יכול לטוס לארץ בלי לקבל פה טיפול... ואפילו טיפול למקרה יחסית שגרתי כזה יכול לעלות אלפי דולרים אם אין כיסוי ביטוחי הולם. רוצה לאמר, במקרה "חס וחלילה" ייתכן שתצטרכו לשלם פה סכום ניכר אפילו אם תנסו לדחות את רוב הטיפול כך שיתבצע בישראל. - מצד שני, צריך לקחת בחשבון גם מה נותן הביטוח במקרה של אירועים פחות קשים, כגון סתם ביקור רופא (במיוחד אם יש ילדים שמבקרים כל שבוע אצל הרופא). ביקור אצל רופא מקצועי יכול בקלות לעלות מאה דולר. אם הביטוח לא מכסה, זה יכול להיות ענין יקר. - אם תמשיכו לשלם ביטוח לאומי בארץ הנכם מצהירים כי הנכם תושבי ישראל השוהים בחו"ל באופן זמני. מס הכנסה בישראל עשוי להתלות בהצהרה זו כהוכחה לכך שמרכז חייכם נשאר בישראל ולפיכך עליכם לשלם מס הכנסה לישראל בתור תושבי ישראל. לסיום, לא ברור עד מתי יהיה אפשרי לנקוט בגישה שאת מציעה. ראשי הביטוח הלאומי כבר הביעו בעבר מורת רוח על הגישה של ישראלים בחו"ל שלפיה הם ישלמו סכום מינימלי לביטוח לאומי, להבטחת זכויותיהם בארץ, ויגיעו לטיפול בישראל במקרה של קטסטרופה. ברור ששום חברת ביטוח רגילה לא תסכים לעסקה כזו - פרמיה מינימלית ונשיאה בעלויות של טיפולים קטסטרופליים... יתכן (כפי שנרמז) שהתקנות בענין ימשיכו להשתנות באופן שיקשה על ישראלים לנצל כך את הביטוח הלאומי. בסופו של דבר תצטרכו כמובן לשקול את החסכון מול הסיכון.

nogali

New member
אולי אני מפגינה בורות - בעצם בטח ..

אבל נראה לי שכל הקטע של מס ההכנסה הוא בסך הכל 15% תוספת למס שמשלמים בארה"ב ומזה מפחיתים את הוצאות המגורים והרכב . אז הנזק הוא אכן נזק - אבל לא נוראי. אני צודקת ?

כמובן הכל תלוי בכמה מרוויחים

ולא כל ההוצאות מוכרות, אגב באופן עקרוני, רוב האנשים שאני מכירה כאן לא היו מסוגלים לחיות כאן לו היו צריכים לשלם "רק 15% תוספת" למס הכנסה בישראל...

טל ר

New member
וכמובן לא לשכוח

ביטוח בריאות וביטוח לאומי (סה"כ כ-10%) שיתוספו על זה. גם לזכור - אם (נניח) משלמים 35% מס בארה"ב, אז 15% נוספים למס הכנסה בישראל הם 23% מתוך הנטו (לאחר המיסים האמריקאים). טל.

odedee

New member
לא, את טועה.

ניקח כדוגמה אדם שמשתכר $10,000 בחודש. בארה"ב משלמים על הכנסה כזו מס של נניח 40% (כ-5% סושיאל סקיוריטי, 25% פדרלי, 8% סטייט טקס). מבחינת מס הכנסה בישראל התשלום ל-social security לא מוכר, לכן רואים אדם כזה כמי ששילם מס של 33% (המספר המדויק תלוי ב-state, ויש כאלה שבכלל אין בהן מס ולכן זה רק 25% פדרלי). בישראל עולים למדרגת מס של 50% כבר משכר חודשי של כ-20,000 ש"ח. מס הכנסה בישראל על שכר חודשי של $10,000 או 45,000 ש"ח יוצא בערך 20,000 ש"ח... כלומר אחוז המס הוא כ-40%. לכן השלמת המס היא תוספת שבין 7% ל-15% מהברוטו. הבעיה היא שבעבר במקרים שמס הכנסה גבה מס ישראלי על הכנסות מעבודה בחו"ל גם הביטוח הלאומי תבע את חלקו. מאחר שאין תשלום מעסיק לביטוח הלאומי, הביטוח הלאומי דורש נתח של עוד 15% (ולא 10% שמשלם עובד בישראל שהמעסיק שלו מפריש 5%). כלומר, תוספת התשלום יכולה להגיע ל-22% עד 30% מהברוטו. במדינות שבהן אין state tax זה אומר שתשלום המס פשוט מוכפל, וגדל ב-100% ויותר. הבעיה היא שכל האחוזים האלה מחושבים לפי הברוטו ולא לפי המס בלבד... הדוגמה הזו היא כאמור לשכר של 10,000$. אם עושים חישוב דומה למשכורות נמוכות יותר התוצאה עוד יותר גרועה, כי מדרגות המס בישראל ממריאות מהר מאד ל-50%. מי שמשתכר $5,000 יכול לגלות שישראל תדרוש ממנו הרבה יותר מס ממה שכבר שילם בארה"ב.

eSol

New member
אבל מזה מנקים אש"ל...

ע"פ חוות הדעת שאני קבלתי מרו"ח ישראלי, מההכנסה בארצות הברית ניתן להפחית הוצאות מגורים ואש"ל, לפני שמחשבים חבות המס בארץ. בדוגמה של עודדי לעיל: נניח הכנסה של $10,000, נוריד מזה $1500 מגורים (מוגבל בתקרה של $90 ליום, ודורש קבלה או חוזה), נוריד אש"ל 30X$52 = $1560 כלומר ההכנס החייבת במס היא רק $6940, או בערך 31,200 ש"ח, ומס של כ 15,000 ש"ח. זה יוצא פחות או יותר זהה לגובה המס הפדרלי (שוב בדוגמה שלעיל 33% מ 45,000) ולכן לכאורה אין חבות מס בישראל. הסתייגויות: (1) ככל שהשכר האמריקאי יותר גבןה (ובפרט גבוה מ 120K), יש חבות מס בארץ, אך היא קטנה למדי (2) לפי אותה חוו"ד גביית ביטחו לאומי וביטוח בריאות אינה תלוייה בגביית מס הכנסה, והקרטיריונים לתושבות מבחינת בט"ל הם אחרים לגמרי. בכל מקרה התשלום יהיה תשלום המינימום (3) כאמור בתשובה אחרת של עודדי למטה, זה הכל תיאוריה. חוקי המס החדשים טרם נבחנו בשטח, ועד אז לא ניתן לומר כיצד יפעל מס הכנסה

odedee

New member
אכן מנכים.

אינני יודע באיזה אופן בדיוק נעשה הניכוי כי לא עברתי תהליך כזה, והמספרים המדויקים כמובן משתנים חזק בין מדינות ואיזורים. לפי נסיון העבר של רואה החשבון שלי שיתוף המידע בין מחשבי מס הכנסה וביטוח לאומי מביא בהסתברות גבוהה לדרישת תשלום לביטוח לאומי במידה שמס הכנסה מקבל את ליטרת הבשר שלו. ולמעשה רוב ההפרש נובע מהביטוח הלאומי ולא ממס הכנסה עצמו.

טל ר

New member
מכבי מול הכללית זה קצת פשטני...

גם ב-HMO השרות הוא לא ברמת הכללית של פעם... PPO נותן לך שרות רפואי בנגישות גבוהה יותר, אך בתשלום גבוה יותר (גם חודשי קבוע וגם פר פרוצדורה). אכן, אם ביטוח לאומי יראה אותך כתושבת ישראל לעניין חוק ביטוח בריאות ממלכתי, מה שהצעת עשוי לעבוד. ביטוח ה-HMO הוא לא בהכרח כזה "בסיסי" - פעמים רבות הכיסוי שלו רחב יותר משל PPO. טל.

nogali

New member
וואהו, כמה תגובות . תודה.

זה לא שאני עשירה. אני רק רציתי לדעת כמה יעלה לי בתכל'ס לשמור את ביטוח הבריאות בארץ. אגב , האם מישהו ברר את הנושא עם מס הכנסה ?

Boston Guy

New member
לזה קוראים "שאלת קיטבג"...

"טירונים - 30 שניות הקפתם את המאהל בריצה!!!" "המפקד - לרוץ עם הקיטבג על הגב, או בלי??" אפעס, לא נראה לי שלאנשים כמונו, שכבר גרים תקופה בחו"ל, כדאי ללכת למס הכנסה הישראלי ולשאול אותם מה אנחנו חייבים להם לדעתם. מה לעדתך הם יגידו? כשנגיע לגשר, נצטרך לעבור אותו - ואז נעשה את זה מצויידים ברואה חשבון אחד או שניים (או עשרה), ובעו"ד מיוחד לענייני מס הכנסה.

למעלה