ושוב הגיעה שבת אחרי שבוע קצר

ושוב הגיעה שבת אחרי שבוע קצר

גמר טוב לכולם. איך עבר הצום
מה אכלתם לסעודה המפסקת ומה למוצאי הצום
אנחנו היינו אצל ההורים של החצי לסעודה המפסקת וחזרנו אח"כ הביתה, ובמוצאי הצום אכלנו מרק נוקידס ומוקפצים שנשארו משבת.
עכשיו ממשיכים עם הפנים קדימה לשבת פרשת האזינו ולסוכות והפעם מכיוון שאני אהיה כאן רק במוצ"ש ולא בערב החג השרשור הוא כפול גם לשבת וגם לסוכות. כרגיל אתם יודעים מה יש לנו אבל, הפעם יש חידוש נחמד: חוטהשני פנתה אלי עם בקשה לכתוב בפורום המלצות לספרים לכבוד שבת, אז אני מזמינה אותה לכתוב לנו כאן את ההמלצה הראשונה שלה, ושמחה על היוזמה המאד מאד מבורכת.

פרשת השבוע פרשת האזינו וחג הסוכות.

כל דברי התורה לפרשה ולחג הכל הכל לכאן, ובהזדמנות הזו
רבה רבה ליואל על דברי התורה שלו, חבל שאתה מפסיק לכתוב ואני אשמח לדעת למה והאם זה משהו שקשור אלי כמנהלת.

חוטהשני

New member
בהחלט חבל שיואל מפסיק לכתוב פה... אני בהחלט נהנתי מדברי התורה שנמצאים פה בפורום.

מה אוכלים בשבת ומה אוכלים בחג

אז אצלינו יהיה השבת:
לערב:
סלט גזר עם אגוזי מלך ושמיר.
קישואים עם מיונית ושמיר.
סלט תפו"א.
עוף מתובל.
אורז צהוב.
פירות.
עוגת דבש קנויה.
לצהריים:
סלטים מהערב.
שניצלים.
תפו"א בתנור.
קינוחים מהערב.
בחג נאכל לערב את מה שישאר משבת ובצהריים יהיה בסטיל שזה קציצות טריפוליטאיות וסלטים.

לכבוד שבת ולכבוד החג שני שירים

השיר הראשון מתאים לפרשת השבוע פרשת האזינו, ובגלל השם שלה חשבתי על שיר מקסים מקסים של בעז שרעבי שנקרא חייך וחיי ושוב כמו בשבוע שעבר המילים שלו מדברות בעד עצמן.
השיר השני הוא פיוט ספרדי לסוכות שנקרא סוכה ולולב לעם סגולה. המילים מאד מאד יפות, ויש לו כמה לחנים. אני מכירה את הלחן המרוקאי, ולא אני לא מרוקאית אני אשכנזיה, אבל את הלחן הזה למדתי בשדה אליהו והוא מאד מאד יפה בעיני.

איחולים לשבת שלום ולחג שמח

אז אני מאחלת לכולנו שבת שלום וחג שמח, חג סוכות זה החג היחידי שהתורה אומרת עליו "ושמחת בחגך והיית אך שמח" כך שזו ממש מצווה.

למעלה