ושוב היא כאן: שבת המלכה!!!

ושוב היא כאן: שבת המלכה!!!

אז כבר הקדמתם אותי ופתחתם שרשור איחולים לשבת לא באופן רשמי אז עכשיו הוא נפתח רשמית.

פרשת השבוע פרשת יתרו

קבלת ה
ולפני כן בואו של יתרו לבקר את משה והעיצה שלו למשה למנות שרים לשפיטה. אם יש לכם וורט יפה על אחד מהנושאים האלה הכל הכל לכאן.

קר בחוץ והאוכל בהתאם

אנחנו נוסעים השבת לחולון לאמא שלי אז לא מבשלים אבל, הבנתי ממנה שהיא מכינה מרק עוף עם קציצות הודו בפנים ופלפלים ממולאים לערב ובישלה גם סלק ומן הסתם תהיה גם טחינה כי אצלה זה must לשבת. מעבר לזה לא יודעת מה היא מתכננת.
מה אצלכם מכינים לשבת הקררררה הזו?

חוטהשני

New member
דווקא חמין לא הכנו... כי נשתמש בחמין שהכנתי לפני שבועיים ובקושי נאכל - ישר הקפאתי את מה שנשאר...
(בעלי גדל בבית שחיו רק על אוכל מהמקפיא..הזוי...)
החמין שעשיתי היה חמין עוף עם תירס... (התירס יצא נהדר...)

שיר לכבוד שבת

אני מודה שהפעם אני לא ממש שלמה עם בחירת השיר ותכף תבינו גם למה. בחרתי בשיר שמספר על קבלת התורה ונקרא התורה והאומות של אברהם פריד כי בעיני הוא מתאים לשבת הזו של קבלת התורה אבל, כשראיתי מה עשו לו ביוטיוב לא ממש אהבתי את זה אז אני מקווה שאתם בניגוד אלי כן תאהבו את השיר והנה המילים שלו. תיהנו.

חוטהשני

New member
אמנם לא שיר דתי... אבל אפשר לומר שהוא כן כזה
כד הקמח של נעמי שמר...

באו אלי לספריה תלמידים מכיתה י' שצריכים לעשות ציור/כרזה לפי פסוק בתנ"ך (תאמינו לי שבחינת הבגרות בתנ"ך בחילוני כל כך קלה שזה באמת מרגיז שאין הכרה שהבגרות במגזר הדתי והחרדי פשוט קשה...)
הבנתי שזה לפי ספר מלאכים - הסיפור הניסים של אליהו...
למרות שמזמן לא קראתי את הפסוקים זכרתי בערך את הסיפור...
בין לבין הם אמרו מלים 'כד הקמח לא תכלה...' ואני התחלתי לזמזמם לי בראש את השיר... ובאמת המילים הראשונות הם 'אני זוכר בספר מלכים...'

אז עצרתי אותם ואמרתי שיש לסיפור שיר מולחן - הם כלל לא שמעו על השיר (הם גם צעירים מהשיר
) ומצאתי אותו כמובן ביו-טיוב (אחד האיורים במצגת נתן להם רעיון לאיור...) מצאתי גם ציור של הסיפור (צייר איטלקי) ואף הדפסתי להם את מילות השיר

לכבוד שבת

עד שחוטהשני תגיע עם ההמלצה שלה אני אמליץ לכם על הסידרה של חיים ולדר "אנשים מספרים על עצמם". לנו בבית יש את כל הארבעה ואני מתכננת לקנות בעזרת ה' את החמישי שיצא לא מזמן ואנחנו מאד מאד אוהבים אותם.

חוטהשני

New member
השבוע לא יצא לי לקרוא משהו חדש אבל יש לי המלצה חמה לספר של קובי אריאלי - רומן בכתובים.

הוא ספר סיפורים שכתוב בצורה יפה - אבל מה שמייחד בה שהוא לקח סיפורים/רעיונות מהמקרא והוביל אותם למציאות שלנו בצורה יפה ומהנה.
אני בהתחלה קראתי את הסיפורים הראשונים בלי להבין את הפואינטה הזאת...וכשקלטתי את הרעיון חזרתי לסיפורים והתמוגגתי מהרעיון..
למשל -הסיפור הראשון עפרוני - לא חייב להיות גוי שגר באזור חברון אלא איש חברת קדישא מהר המנוחות בירושלים שמתנהג בצורה לא ישרה ועוד...

ספר בהחלט יפה.

למעלה