ושוב הכפייה הדתית מרימה ראש

InDaHouse

New member
טיב טעם והחברה להגנת הטבע

שניהם זוג שטנים לא פחות מן החרדים. לפיכך כל מלחמה ביניהם משעשעת אותי עד דמעות ואינה מעוררת בי כל רצון לפעול באופן אינטנסיבי מיוחד נגד אחת מהן. את החרדים, אגב, אני מכבד יותר. סולם הערכים שלהם הוא מוסרי ואינו מבוסס רווח, לפחות לא במידה של טיב טעם והחברה לרצח הטבע. עכשיו ברצינות, איזו חברה שמגנה על הטבע תשתף פעולה עם חנות שמוכרת בעלי חיים שהושמדו במחנות ריכוז?

Wing Chan

New member
סולם ערכים מוסרי??

כן, צודק, כי לפרסם כרוזים שאומרים שישלמו כסף למי שידקור הומו זה מאוד מוסרי. כי לנצל אנשים ממעמד כלכלי נמוך כדי לעשות על גביהם רווח בדומה לקפיטליסטים ממוצעים זה גם מאוד מוסרי. אה וכמובן להתנגד ליהודים מחו"ל ולא לתת להם אזרחות בטענה שהם לא יהודים באמת (ואז מה אם בחו"ל ירקו עליהם וקראו להם יהודים מסריחים, זה פרט שולי) זה גם מאוד מוסרי ושוויוני. החברה להגנת הטבע, לידיעתך, מעולם לא חרטה על דגלה את הצמחונות. ממש אין קשר בין השניים. בטבע, אם טרחת לבדוק, יש גם אכילת חיות. ולא חביבי, הטבע לא נגמר בקיצונים כמוך שחושבים שהוא רק פרות ותרנגולות.

razre

New member
תגובה

אני מסכים עם מה שאמרת על החברה להגנת הטבע. מלבד זאת - חרדים אכן עושים דברים לא מוסריים ולא הוגנים, שלעתים אף מסכנים את מדינת ישראל. בסך הכל אני מסכים עם מה שאמרת. אבל הדיון הזה לא ממש במקום, משום שהחברה להגנת הטבע היא גוף ציבורי, ואילו החרדים הם קבוצה אתנית מסוימת, שיש בה הרבה פרטים שונים ומשונים. אם החברה להגנת הטבע עושה דבר כלשהו, היא עושה זאת כגוף אחד. ואילו, אם חרדים מסוימים עם איי קיו של בטטה, קוראים לדקור הומואים, הם לא עושים זאת כמייצגים את החרדים (גם אם הם רוצים שזה מה שנחשוב). אותו דבר, אגב, נכון לגבי הערבים. יש הכללה של הערבים או הפלשתינאים לעתים, כאשר ישנם פיגועים. המפגעים הללו והמפגעים החרדים צריכים לתת את הדין על מעשיהם, אבל צריך להשתדל להיזהר בהכללות. ודבר אחרון - הפעם לInDaHouse - צריך להבדיל בין חרדים לדתיים, כי בכלליות, הדתיים כקבוצה הם קבוצה, שניתן לומר, שהיא מוסרית. החרדים הם קבוצה קטנה בתוך קבוצת הדתיים, והיא יותר שנויה במחלוקת.

למעלה