ושוב הנושא של הטרדה מינית - שחור לבן

ושוב הנושא של הטרדה מינית - שחור לבן

והפעם בדמות עמנואל רוזן.

מצד אחד, אני הכי נוטה להאמין למתלוננות, ושיעוף לכל הרוחות.

מצד שני, נדמה שמשפט חברתי כבר עשו לו. המהירות הזו בה אנשים ממהרים לשפוט, בלי שיבדקו, לאו דווקא המקרה הזה, אלא בכלל. - כמו התמונה של הבחורה, כביכול, שצולמה במהלך צפירת יום השואה, שהיא בודקת את הטלפון הנייד ולא עומדת בצפירה, כאילו זילות החילונים ביום זה.

מצד שלישי, אם כל כך הרבה נשים מתלוננות, כנראה שיש דבר מה בגו ואכן צריך לטפל בו בכל חומרת הדין.

מצד רביעי, מעצבן אותי העליהום ההפוך, על הנשים. "למה לקח לכם זמן לדווח על כך", "לא כל חיזור נחשב להטרדה", "כנראה שלא אמרתן 'לא' מספיק באסרטיביות", וכל מיני כאלה.

יש סרט שנקרא "הניצוד", סרט שבדי. מצוין. קשה לצפייה, אבל אחד הטובים שראיתי בשנה האחרונה. הוא מספר סיפור של עובד בגן ילדים, שאחת מהילדות אמרה שהוא הטריד אותה מינית, כאשר זה לא נכון, והיא למעשה קישרה בדמיונה שני מצבים. (תמונה שחבר של אח שלה הראה לה, והעובדה שאותו גנן סירב לקבל מתנה ממנה, כי הוא חשב שמתאים יותר שתיתן אותה לאחד מחבריה).
במשפט שהיא אמרה, היא הרסה את חייו לחלוטין.

ממליצה לראות מאוד, נותן נקודת מבט קצת שונה על דברים.

innocence

New member
הטרדה מינית, כמונח כולל זה הרבה אפור

אבל בלשון החוק יש הרבה מאוד איזורים ברורים מאוד, שאין יותר מדי דברים שאפשר לא להבין בהםץ
למשל, שבוס לא יכול לצאת עם מישהי שעובדת תחתיו (למשל, מזכירה ומנהל וכו...) בגלל החשש שמה הסיבה שהן יסכימו ליחסים אינטימיים (מיניים או לא) היא בשל הפחד מפיטורין או שאר סנקציות.
החוקים במדינה מאוד ברורים בנושאים האלו, למשל.
מה גם שהטרדה מינית על פי חוק נחשבת ככזו באופן רשמי ברגע שהמוטרד ביקש להפסיק, או אמר שזה מטריד אותו. אם המטריד ממשיך, הוא עושה זאת "על אחריותו" שכן זו עבירה פלילית וראוי שיתלוננו עליו.

משפט שדה נפוץ מאוד בימינו בשל האינטרנט, ועם זאת, אי לא מסוגלת שלא להעריך נשים שהצליחו לשבור קשר שתיקה שכזה.

למרות שהדעה שלי לא פופולרית אני בכל זאת

אומר אותה.
אין ספק שהטרדה מינית ולא משנה מה עוצמתה(הטרדה פיזית או מילולית), היא תופעה פסולה ודוחה.
יחד עם זאת נערך לבנאדם משפט שדה כבר לא מעט זמן ואילו במישור המשפטי לא מתנהל כלום. ולמה לא מתנהל כלום- כי אין תלונה.
אם אנו כמדינה רוצים שהמדינה שלנו תהיה מדינת חוק, אנו לא יכולים להתעלם מכך שאין תלונה כלפי רוזן.
בתהליך רגיל, הקורבן מתלונן, נערך משפט והנאשם הופך לאשם או זכאי. במצב שקורה כרגע אין תלונה ועקב כך נוצר משפט שדה.

שיהיה ברור- אני תומך גדול בלכרות לעברייני מין את ה***. כל שאני טוען זה שהמצב שכרגע נמצא רוזן איננו תקין משפטית למדינה שומרת חוק.

כמה נקודות.......

הטרדה מינית -המשמעות שזה נעשה במסגרת העבודה ,כשהיא כפופה לו ,ובהחלט יכול להיות מצב שכל אחת מהן ראתה ,שהוא נוהג ככה עם כולן והעולם שותק,וזה כאילו סוג של נורמה.
להיות הראשונה שאומרת ....
להיות זו שתאבד את מקום העבודה....
להיות זו שיפנו אליה אצבע מאשימה .

הדברים לא פשוטים .

לפני כ 20 עמדתי במצב כזה
דוחה -זה לא מילה
הטרדה יומיומית דקה דקה
בתוך מלון,ליד האורחים,ליד חברי הנהלה ומשהוא שאם אפרוש אותו פה אגרום לזעזוע קשה .

להתלונן ?
מנהל משאבי אנוש דה אז ,היה ביינו קשר אישי שרק התחיל והיה דיסקרטי - הייתה פה בעיתיות שהוא יטפל בעניין
מנכל המלון ? נקבע שיחה לאחר שמיליון פעם אמר "אני מעדיף שאם יש לך בעייה תדברי עם המנהל הישיר שלך " (דההה)
לפני השיחה......נגררתי פיסית !! על ידי האדיוט עם איום שהוא יזיי..... אותי אם אפתח את הפה.

דיברתי.לכי בגיל 28 ותחזרי על המילים המאוד בוטות שהוא אמר לך ,כי מנכל המלון שאת מאוד מעריכה ואוהבת רוצה להבין במה מדובר.

הוא הוזהר.........
ועברנו לשלב ההתעללות.......
משמרות כפולות (אין עובדים )
נידוי חברתי
קללות,טלפונים אין סופיים,יריקה על הרצפה כל פעם שאני עוברת..............
איומים לא מסווים

היו מנהלים אחרים ש"בדקו " עם מה שהם עושים זה נחשב הטרדה מינית (ואת כל ה"נסיונות " ביצעו עלי )
וכמובן הואשמתי שאני ממציאה הכול כי ,אני ...עובדת גרועה.......

הייתי עובדת מצטיינת
שהוטרדה ,שהתנכלו לה שעברה גיהנום
אז ..מין הסתם איבדתי פיקוס.

אז להתלונן ?
לא כזה פשוט .

אגב...........
בסופו של דבר קיבלתי עובד מצטיין שנתי של המלון
כולם הבינו היטב שזו החותמת של ,אמרתי אמת ואכן הוטרדתי .

וזה רק זרזיף ממה שהיה שם.

כמה שנים אחרי ,מי שהיה סמנכל המלון -מונה למנכל ,וביום הראשון ,הוא ירד למטה ופיטר אותו ואמר לו "חיכיתי לרגע הזה ,אתה הולך הבייתה בגלל מגוון סיבות והראשונה שבהן זה מה שעשית לרונית "

בתקופה של ההטרדה המסיבית ,הפסקתי לאכול,לא הייתי מסוגלת
ירדתי כמעט 10 קילו בחודש
היחידה שהייתה שם עבורי הייתה מישהיא שהיא חברה עד היום
רוב האנשים האחרים -השתלבו במחול שדים המטורף

בשלב מסוים -הועברתי למלון אחר ברשת ,ושם המנכל לאחר כמה שיחות איתי,הבין ,ונהג כבן אדם
כולל נקיטת עמדת -לראשונה מול האדיוט.

ללכת למשטרה ?
הייתי בת 28,גרתי בדיור מלון,לא הייתה לי אלטרנטיבה אחרת והוא גם דאג לאיים שהוא ידאג שבשום מלון בעיר לא יקבלו אותי
באותו רגע ,כשאת בתוך מחול שדים ,ואת לבד בתוך זה -כל איום נשמע לך ממשי

נלחמתי אז -למרות שהציעו לי לוותר
ניצחתי -בדרך שאני בחרתי

ועדין ,למרות שעברתי אי אלו דברים חיים ,זו הייתה אחת "החוויות " הכי משפילות ,דוחות,גרועות,שעברתי.
אז גם כיום .....הדברים לא ממש שחור ולבן.

אני רוצה להגיב על זה

אבל זה לא פשוט.

בהמשך אני אביא לינק למשהו שרץ בפייסבוק, שכולל הסברים למה נשים לא מתלוננות על הטרדות.

למעלה