ושוב... התייעצות

• פותח הנושא sky*
  • פורסם בתאריך

sky*

New member
ושוב... התייעצות ../images/Emo9.gif

מקווה שאני לא מגזימה עם כל ההתלבטויות שלי, די התבייתתי על הפורום בזמן האחרון, כל כך נעים לדבר עם אנשים שמבינים על מה אני מדברת ועם מה אני מתמודדת... אז ככה, יש התקדמות עצומה מבחינת הבנות, גם כשיש ירידה, היא בדרך כלל מתונה ולא כל כך קיצונית כמו שהיה בעבר. הבעיה עכשיו היא עם העו"ס שמעליי. יכול מאוד להיות שאני מגזימה או שאני לא קוראת את המצב נכון, אבל ההתמודדות איתה ממש מתישה אותי. מצד אחד, אני מרגישה שממש לא איכפת לה מהבנות או מהאוירה בדירה או ממני וממה שאני מתמודדת איתו. מצד שני מאוד חשוב לה שהבנות יאהבו אותה ואף פעם היא לא תגיע למצב של להיות "הרעה". והכי מעצבן זה שהיא מפחדת פחד מוות מהממונים עליה, עושה כל מה שהם אומרים לה באופן עיוור גם אם זה לא מתאים. כשאני מביעה את דעתי בנושא היא ממש גורמת לי להרגיש לא נעים. היא מתחילה להתגונן ולתת את ההסברים שכנראה היא עצמה קיבלה אותם קודם ממי שמעליה וכשאני לא משתכנעת היא מתחילה להשליך הכל עליי. למה אני לא סומכת עליה וכנראה שיש בינינו בעיית אמון ואיך אני יכולה לבצע משהו שאני לא שלמה איתו. אני לא אומרת שאני טלית שכולה תכלת, אבל אני כל הזמן נמצאת עם היד על הדופק בכל הנוגע לתיפקוד שלי, אני מתייעצת, חושבת מנסה להבין ואם אני רואה טעות אצלי אני מנסה לתקן. היא, לעומת זאת, נמצאת במצב כזה שהיא מרגישה שהיא תמיד צודקת ועכשיו כשהבנות למדו לכבד אותי אני מרגישה שהיא מתחילה להרגיש חוסר ביטחון לידי. שחס וחלילה אני לא אצא הטובה והיא הרעה. היא פשוט מתחרה איתי ולדעתי זה אפילו לא במודע אצלה. עכשיו היא משחקת איתי משחקים של סמכות, מדברת איתי כמו שהיא מדברת עם הנערות וכל הזמן מנסה לנתח אותי וכל דבר שאומרים לה היא מחזירה הכל אליי ועוד אומרת שאני לא מוכנה לקחת את האחריות על עצמי. בקיצור היא באמת מצליחה להוציא אותי מדעתי. מילא שהיא ככה איתי, היא כזאת גם עם הבנות. עד עכשיו חשבתי שהן סתם מגזימות ומחפשות מישהו שיהיה אפשר לכעוס עליו. עכשיו הבנתי בדיוק למה הן מתכוונות והבנתי גם שרוב הבלאגן שהיה עד עכשיו היה בגלל הגישה הזאת שלה. אין לה טיפת אמון במי שמולה וזה משהו שקולטים גם אם היא לא אומרת את זה ישירות. רואים שלא איכפת לה מכלום, חשוב לה שיגידו כמה שהיא טובה וחמודה וששום דבר לא יסתור את מה שאמרו לה מלמעלה גם אם זה הדבר הכי דבילי שיש. לי אישית מאוד קשה להבין אותה ואת ההתנהגות הזאת, מצידי שתתנהג איתי איך שהיא רוצה כי אולי זה יהיה לי מאוד קשה אבל אני אוכל לעמוד בזה, אני לא אחת הנערות שמגיעות לעבור כאן תקופת שיקום. הבעיה היא שהיא עושה נזק לבנות. היא יוצרת אצלן אנטי כלפי הדירה, כל הזמן מתרכזת בכללים של הדירה והולכת איתן עם הראש בקיר. איזה מין דמות מטפל זה? בקיצור, השאלה היא האם נתקלתם במהלך העבודה שלכם עם אדם כזה ואיך יצא לכם להתמודד עם מצבים כאלה. אני מאמינה שזה לא מקרה אבוד ושיש דרך לפתור את כל זה, פשוט עדיין לא מצאתי אותה
תודה על ההקשבה וגם על הייעוץ
sky

מרלו1

New member
נשמע ממש מתסכל!

העוסי"ת שלך ממש לא מתפקדת כעוסי"ת, זה בטוח!!! אם היא מקלקלת לך את האווירה ולא יוצרת אמון עם הבנות אז היא לא ממש לא עושה את עבודתה, אז למה היא שם?!
אני חושבת שכדאי (וחובה) לדווח על כך לממונים כי לא רק שהיא לא מועילה, אלא גם מזיקה, וטובת הבנות צריכה להיות בעדיפות ראשונה!!!!!!!!! תנסי ליזום שיחה עם מישהו מההנהלה כי אחרת היא יכולה לגרום לנזק שכדאי מאוד להמנע ממנו. היא ממש מזכירה לי ת'מנהלת פנימיה שלי- חוסר אמון כלפי הצוות ומתייחסת למדריכות כמו לחניכות, אבל במקרה שלי העוסי"ת היא ממש "פסיכולוגית" שלי ותמיד עוזרת לי להתמודד. בהצלחה!

my sTar

New member
אייףף

באמת נשמע ממש מצב מעצבן ומתסכל, אם זה מעודד אותך גם אני סובלת מהעו"סית שלי [@#%#$^ !!! ]. לדבר איתה על זה יעזור? או שהיא מסוג האנשים שיותר מדי שומרים על הכבוד שלהם?? לדבר עם האחראי עליה[כן] יעזור? או שאת מפחדת שזו תהיה מין עקיפת סמכות כזאת שרק תפגע עוד יותר? אני באמת מאמינה שאפשר ללבן דברים אחד עם השני בעזרת דיבורים ואפשר להגיע כך לעמק השווה, סתם מעצבן לעבוד בצורה כזאת... כדאי לך לנסות לדבר איתה, בצורה עדינה כזאת ולא תוקפת. שיהיה המון בהצלחה, ספרי איך מתקדם

naar0

New member
מחשבות בעקבות השאלה...

קודם כל,שלום לכולם. התגעגעתי. מזמן לא הייתי כאן. אני מאוד טרודה במה שקורה במקום בו אני מדריכה והמשך העבודה שם נמצא בסימן שאלה גדול מה שגורם לי למתח, מועקה וה-מ-ו-ן מחשבות. (אולי אשתף בעתיד) בכל אופן השאלה הזאת נוגעת לי באופן אישי מאוד. ככה:במסגרת השרות הלאומי הדרכתי בשתי פנימיות וכיוון שהרגשתי שזה סוג המקום שהייתי רוצה להשאר ולעבוד בו בחרתי ללכת ללמוד עבודה סוציאלית, מתוך מחשבה להתמקצע ולהשתלב בעתיד בפנימיה בתור עוסי"ת.העוסי"ת שליוותה אותי בשנה השניה הייתה אמהית, אמפתית, מעריכה, מפרגנת ואוהבת (את החניכים ואותי...) וראיתי בה ממש מודל אני ממש יכולה להגיד שבזכות ההכרות שלי איתה , התקדמתי בדרך הזו. הענין הוא שכנראה אני עדיין (ואני אוטוטו מסיימת את הלימודים) לא מזדהה לחלוטין עם התפקיד ה"טיפולי" ועדיין בנשמתי "מדריכה". כאמור אני עובדת במקביל ללימודים בתור מדריכה במסגרת חוץ ביתית לילדים והעבודה במקביל בשני כובעים שונים כל כך מבלבלת. אני לא מפסיקה לשאול את עצמי מה בעצם אני באמת רוצה לעשות והשאלה לא מפסיקה להעסיק אותי. השאלה שלך נגעה בי, כי אני חוששת להתחיל לעבוד כעוסי"ת, עם כל כך הרבה אחריות ומרגישה שתמיד יהיה בי חלק שירצה להיות מדריכה, להיות במקום הלא סטרילי עם הילדים, במקום האמיתי, התמידי. מה שאני מנסה להגיד, שאולי העוסי"ת בדירה מקנאה בך, אולי אפילו לא בצורה מודעת, מה שגורם לה לנסות "להתחרות" בך מול הנערות. (מה שאני חוששת שיקרה לי...)אני מתארת לעצמי שהיא צעירה ולא מספיק מנוסה (אני צודקת?) וקשה לה לראות אותך מצליחה עם הבנות. בתור מדריכה בהווה, אני מרגישה כל כך עד כמה המקום של העוסי"ת בהדרכות ובכלל רגיש ויכול להשפיע כל כך בעבודה. תהיי חזקה! לי קשה לא לפתוח דברים שאני מרגישה, במיוחד כשההרגשות שאני חשה משפיעות באופן ישיר בעבודה עם הילדים. אולי שווה לנסות, בעדינות, לפתוח איתה את מה שאת מרגישה. יש לך מישהוא נוסף בעבודה שאת יכולה להתייעץ איתו? (אחראית על הדירה ברווחה?) או שאת עובדת מולה בלבד? זהו... נסחפתי..

joyjoy

New member
naar0 קראתי את מה שכתבת

וממש התרגשתי האמת כי כתבת בהמון רגישות ופתיחות את הלבטים שלך אני רוצה להגיד לך שזה נפלא שאת כל כך מודעת לשאלות ולרגשות שלך וזה לדעתי לא בהכרח אומר שאת צריכה להטיל ספק בדרך שלך אלא להבין שזה חלק מהתהליך של לחבוש שני כובעים או להיות בשני מקומות במקביל, אישית אני מכירה מדריכה אחת במקום עבודתי שלמעשה היום היא חברה קרובה שלי שגם נמצאת באותו מקום בדיוק היא עושה הסבה לעבודה סוציאלית ובמקביל ממשיכה להדריך בפנימייה והיא כמדריכה גם היו לה ביקורות על העו"סית וגם מאד מאד אהבה את הקשר עם הילדים אבל בכל זאת כעו"סית יש כל כך הרבה דברים ותחומים ומקומות שאפשר לגעת ולהיות חלק מעולם הילדים שאינם נגישים למדריך. לכל הילדים בפנימייה שלי שמור מקום חזק ומלא רגש בליבם לעו"סית שלנו למרות שהם רואים אותה יומיים בשבוע ואותנו המון שעות והרבה יותר ימים, היא גם פחות עוסקת בעבודה הסיזיפית של משמעת יומיומית ולעיתים זה אפילו תורם לקשר שהוא אחר לגמרי, יש הרבה דברים שהיא שומעת ורואה שהילדים לא מראים לנו דווקא בגלל שהיא יותר מרוחקת. כך שבכל מקום ובכל כובע שתחבשי יהיו עולמות חדשים לגלות בעבודה עם ילדים. ולסיום אספר לך שאני מכירה עו"סית אחת שהגיעה לפנימייה עם רקע של מדריכה והיא העו"סית שכל המדריכים אוהבים, אפילו אלו שלא עובדים איתה בכלל אלא עובדים עם עו"סית אחרת, וזאת כי היא יודעת איך זה להיות מדריך וזה משהו שאי אפשר לקרוא בספרים [לא שיש כאלו ספרים בכלל
] וזה פשוט תורם כל כך לעבודה שלה עם הילדים וגם עם הצוות. זהו , שיהיה לך המון בהצלחה ואשמח לשמוע ממך עוד בפורום.

joyjoy

New member
היי sky

שוב אני אגיד שאת מוזמנת לבוא ולכתוב פה כמה שתרצי בשביל זה הבייבי הזה שלנו נולד-זאת הפינה בשבילנו ! בהקשר לשאלתך אני לא חושבת שתמצאי פה מישהו שלא נתקל בעבודתו או בכל מסגרת שהיא באנשים שמתוך חוסר הביטחון שלהם הם עובדים שעות נוספות על איך להקטין אנשים אחרים...רק מה שאותם אנשים לא מבינים שזה לא מה שיאדיר אותם או יפתור את בעיית הביטחון הדל שלהם. כתבת פה בעבר אני חושבת , שהיא צעירה וחסרת ניסיון ,מכאן שהיא כנראה מתמודדת בעצמה עם שאלות והתלבטויות ואולי באמת קשה לה לראות שאת משתלבת טוב כל כך עם הבנות ואת קרובה אליהן והיא יותר מרוחקת. היא תצטרך ללמוד ולהבין שלעולם יהיה הבדל בינך לבינה במידת הקירבה עם הבנות וטוב שכך כי למרחקים ולהבדלים האלו יש תפקיד. בסה"כ זה מעולה שאת מתקרבת ומסתדרת טוב יותר עם הבנות זה משרת את המטרה. והיא צריכה ללמוד להעריך את זה ולא לנסות לפגוע בזה כדי להתמודד עם הקושי שלה. אני קצת יותר פסימית לעומת האחרים שהגיבו לך ולא בטוחה ששיחה תשפר את המצב, דווקא בגלל שאין ביניכן קירבה מיוחדת שתביא לכך שהיא תקבל את דבריך ולא תקפוץ להתגונן ולהתקיף חזרה. לדעתי האישית, תצטרכי להתמודד איתה דבר דבר, ולעמוד על שלך ולעבוד על עצמך חזק חזק להתעלם מהתחרותיות שלה איתך, לא להתעצבן מזה ולא להתרגש מזה ולהזכיר לעצמך שזה נובע מחוסר הביטחון שלה בלבד . אם היא לא אמיתית עם הבנות, אם כמו שכתבת היא לא באמת מקשיבה להן אלא מעוניינת רק ב"פופולריות זולה" אז יש לך שתי אפשרויות - אם את חושבת שיש מי שיקשיב לך מעליה...נסי לפנות ולבקש עזרה בהתמודדות איתה. לדעתי זאת האפשרות הפחות מועדפת כי לא בטוח שיש מי שיבין את זה "למעלה ", הרי כתבת בעצמך שהממונים עליה נותנים הוראות שהן בעייתיות וזה חלק מהבעיה שהיא לא מוכנה להתעמת איתם אז אולי נוח להם עם מישהי כמוה ולא ירצו להחליף אותה, ואז בעקבות הפנייה שלך אליהם היחסים עימה יחריפו וזה עלול לפגוע עוד יותר במצב. האפשרות השנייה היא לקבל את זה שהיא עדיין חסרת ביטחון בתפקיד ולנסות לא להתעצבן ולא להתרגש ולהמשיך עם הבנות כמו שהיית עד כה, אמיתית, קשובה, ומקצועית, ולעמוד על שלך כשהיא מנסה להפיל הכל עליך אבל בלי להתעצבן מזה ולהתערער מזה. בהצלחה ותחזרי לעדכן

למעלה