ושוב התלבטות נדל"ן...

JewelStone88

New member
ושוב התלבטות נדל"ן...

כרגע עומדות מבחינתנו שתי דירות על הפרק.
אחת בראשון באיזור לא רע בכלל במרחק 20 דקות הליכה מההורים שלנו, השנייה בנס ציונה מרחק 5 דקות נסיעה מההורים ברחוב פחות מוצלח.
שתיהן בבניינים משנות ה-70, שתיהן באיזור ה100 מ"ר.
בראשון מדובר ב3.5 חדרים סבירים אך מטבח (מהמם) וסלון ענקיים, מוארת מאוד, 3 כיווני אוויר.
המקלחת קטנה ודורשת שיפוץ, גם השירותים דורשים שיפוץ ואין שירותים כפולים. הייתי רוצה גם להחליף 2 מתוך 3 החלונות הגדולים בדירה.
הבניין מוזנח מאוד ומדובר בקומה 2 בלי מעלית על עמודים, 2 דיירים בקומה.

בנס ציונה מדובר ב5 חדרים די מרווחים, מטבח יחסית קטן וסלון לא מאוד גדול. הדירה שמורה מאוד, משופצת, 2 כיווני אוויר, קצת פחות מוארת.
קומה 3 ואחרונה בלי מעלית, 4 דיירים בקומה, התיקרות נמוכות יחסית. הבניין משופץ ולא על עמודים.
יש שירותים כפולים למרות שאת אחד מהם צריך לשפץ, אבל בסה"כ זאת דירה של להכנס ולגור.

שני הבניינים עומדים בקריטריונים לתמ"א 38 אבל אי אפשר לסמוך על אם ומתי זה יקרה.
שתי הדירות עולות אותו הדבר.

זוג צעיר שמתחיל את חייו ומתלבט, תובנות?

שקדייה

New member
איך 100 מ"ר היא 5 חדרים מרווחים?!?!

בתור זוג צעיר הייתי הולכת על הדירה של ה-100 מ"ר עם 3.5 חדרים מרווחים שכל שאר הפרמטרים שלה נשמעים יותר טובים.
במידה הצורך תמיד יהיה ניתן להפוך אותה בהמשך לדירת 4 חדרים.
אבל אני מניחה שעם גודל החדרים ההתחלתי בה, אפשר לגדל 2 ילדים בחדר עד שהגדול הולך לכיתה א' לפחות, וגם יותר ... (כך היה אצלנו והיה נהדר).
ב-100 מ"ר שמחולקת ל-5 חדרים, לאף אחד אין מקום באמת, והחללים הציבוריים גם הם חונקים.

מרחק הליכה ברגל מההורים, עם ילדים קטנים זה פרייסלס!

JewelStone88

New member
תודה
ה3.5 חדרים לא מרווחים

הסלון והמטבח גדולים מאוד אבל זה כנראה בא על חשבון החדרים. החדר שינה של ההורים היה חנוק מבחינת מקום (מצד שני היה בו ארון, ומיטה ו-2 שידות ועוד שידת טואלט) וכמו שאמרתי היא תדרוש שיפוץ של כמה עשרות אלפי שקלים...

ה-5 חדרים היא טיפונת יותר מ100 אבל כן איכשהו הם די מרווחים.

Meirav Flum

New member
אני הייתי הולכת על הבניין המתוחזק יותר

בבניינים כאלו תמיד יש הפתעות (כמו שאנחנו גילינו אחרי שקנינו ושיפצנו את הדירה שלנו). את רוצה דירה בבניין עם ועד בית פעיל ודיירים שמשתפים פעולה על מנת שלמור עליו. לקומה אחרונה יש יתרונות וחסרונות. היתרון- בבניינים ישנים הכל מהדהד, עליה רועשת במדרגות, התרוצצויות בדירה מעל, גרירת רהיטים. למי שרגיש זה יכול להוציא מהכלים. בקומה אחרונה אין לך את כל זה על הראש. יתרון נוסף הוא באפשרויות בניה שהאיזור מאפשר. גם אם הגג משותף תוכלו להגיש בקשה לבנית קומה נוספת בהמשך אם לא תגיע תמא ותצטרכו מקום נוסף (נראה לי יותר זול מלמכור ולקנות מחדש).
חיסרון- דליפות. אם ועד הבית אחראי ופעיל הם בודאי דואגים לאטום בזמן. אם לא את צריכה לרדוף ולדאוג שזה יבוצע על מנת לחסוך מדירת נזקי נזילות בחורף.
נשמע שגם השרותים הכפולים הם יתרון אדיר. אנחנו חיפשנו רבות דירה בה השרותים מופרדים מהמקלחת וממש מברכים על זה בבקרים.
לגבי המטבח הקטן- אנחנו ויתרנו על חצי חדר לטובת מטבח יותר גדול תוך חשיבה שאם נצטרך בהמשך זו לא בעיה להרים קיר גבס ולסגור חזרה את החדר.
מצרפת תמונה של המטבח שלנו.

קליספרה

New member
אני הייתי הולכת על נס ציונה

פשוט כי היא עיר שטוב לגור בה
מטופחת, מושקעת, חינוך מעולה - למרות שהקרבה להורים זה ייתרון גדול בראשון, אם הם הורים מהסוג העוזר

JewelStone88

New member
באופן כללי זה נכון אבל...

ספציפית הרחוב שהדירה נמצאת בה מדובר בבנייני שיכון שמאכלסים אותה ברובם עולים חדשים ומעמד ביניים ומטה
האיזור בראשון טוב ממנו בהרבה מהבחינה הזאת.

אמרתי התלבטות לא פשוטה?

הייתי הולכת על השכונה היותר טובה

ועל הבניין היותר מתוחזק - ועד פעיל וכו'. גם יש יותר סיכוי לתמ"א ככה (אם כי תכלס הסיכוי כה נמוך...)

מה שכן, אם הכיון הוא 3 ילדים ומשכנאת גדולה להרבה שנים, הייתי בהחלט הייתי הולכת על דירה חמישה חדרים צפופה שמאפשרת פרטיות לכל ילד ולא 3.5 מרווחת.

JewelStone88

New member
אבל הבניין היותר מתוחזק הוא בשכונה

הפחות טובה...

ולא הבנתי למה אם המשכנתא היא להרבה שנים לקחת את ה5 חדרים. לא כולם לוקחים משכנתא ל15-20 שנה? המטרה היא להשתדרג בעוד 6 שנים ולא להשאר תקופה ארוכה מידי באף אחת מהן.

אם יש כוונה לשדרוג תוך 6 שנים

ברור שמספר החדרים לא ממש רלוונטי.

אנחנו לקחנו משכנתא גדולה, עם החזר די גבוה לממוצע של 25 שנה בידיעה שסביר שלא נוכל לשדרג בשנים הקרובות (שדרוג מעבר לעלויות שלו כשלעצמו גם בהכרח מביא לעליה בהחזר החודשי) ומבחינתי היה לי חשוב שיהיו בה מקסימום החדרים האפשריים בתקציב.

אפשרות אחרת ששקלנו היתה לקנות דירה יותר קטנה, בשכונה פחות טובה ובלי מעלית עם משכנתא קטנה יותר ולפחות שנים ואז ברור שהיינו לוקחים בחשבון שדרוג (אבל אנחנו אנשים די כבדים וידענו שלעבור את הסיוט מורט העצבים של רכישת דירה לא בא לנו לעשות בשנים הקרובות
)

אם הכוונה היא לשדרג בעוד 6 שנים,

למה לא לקנות מלכתחילה דירה קטנה יותר? אני לא יודעת מה מצבך המשפחתי, אבל אפשר בהחלט להסתדר עם שני ילדים בדירת 3 חדרים מרווחת, לקחת משכנתא קטנה יותר ולפריסה קצרה יותר, לשלם פחות ריביות לבנק, ולהתקדם הלאה כשמתחיל להיות צפוף. זה בדיוק מה שאנחנו עשינו עכשיו (רק ברחובות).

בתור נס ציונית במקור, אני חושבת שאני יודעת לאיזו שכונה את מתכוונת. לא הייתי ממהרת לגור שם, אפילו אם הדירה נראית כמו "מציאה". לדעתי, עדיף ללכת על הדירה בקרבת ההורים בראשל"צ, או לחפש דירה קטנה במרכז העיר נס ציונה או בצפון רחובות (שם המחירים נוחים יותר מאשר בנס ציונה והאזור מצוין לילדים).

לגבי אורך חיי המשכנתא, ממליצה להתייעץ בפורום "משכנתאות ויעוץ מחזור" ולקרוא על ההבדלים בין אורכי הלוואה שונים. לא חייבים לקחת את כל המשכנתא ל 15-20 שנה.

JewelStone88

New member
אבא אומר...

שדירת 3 חדרים נהיית קטנה מהר מאוד ושעלויות המעבר עושות את זה לא כדאי.

גם אני שמעתי את זה מאנשים

אבל זה הכסף שלי ואני מעדיפה לשלם כמה שפחות ממנו לבנק. אם לקנות דירת 3 חדרים אומר לקחת משכנתא קטנה יותר לתקופה קצרה יותר, אני מוכנה להתעסק עם ההוצאות הנלוות בעוד 6 שנים. לנו התאים לקנות את המינימום האפשרי לטווח הקצר, כי לא ראינו טעם לתכנן לטווח רחוק מאוד. ואם את/בן זוגך תקבלו הצעת עבודה אטרקטיבית באזור אחר בארץ וממילא תצטרכו למכור את הדירה? אז תגידו "חבל שקנינו דירה גדולה ממה שהיינו באמת צריכים".

ו"מהר מאוד" זה עניין של תכנון (אלא אם כן יש לכם נטיה משפחתית לתאומים/שלישיות
)

הייתי הולכת על הדירה בראשון, מכמה סיבות

הסיבה הראשונה- מרחק הליכה מההורים זה דבר מעולה ושימושי
הסיבה השניה- ציינת שהסלון והמטבח יפים בעינייך ונשמע שאת מתלהבת מהדירה
סיבה שלישית- בנס ציונה הדירה היא בקומה שלישית בלי מעלית- נשמע לי סיוט!!! (אבל כל אחד והטעם שלו- אני חושבת שהרבה יותר קשה למכור דירה בקומה 3 בלי מעלית...)
לשפץ שירותים לא נשמע לי סיפור גדול והחסרון הממשי היחידי הוא שהבניין מוזנח מאוד- אבל אולי תוכלו לשנות את זה כשתיכנסו לדירה.
בהצלחה

למעלה