ושוב התמונות תדברנה

ושוב התמונות תדברנה

מחר חוזרת לשיגרה, לא ראיתי גן מעל חודש, לא ראיתי את אמא בדיוק עשרה ימים מצאתי דרך להשאיר אותה קרוב ללכת איתה לכל מקום ענדתי את הקטנצ'יק הזה קרוב קרוב... זה ילך אתי לכל מקום, זה היה עליה בערך מאז שאני זוכרת את עצמי...

יש המון חפצים שישארו מאחור

כי אי אפשר להכיל חיים של מישהו אחר על כל חפציו, ואני כל הזמן מחפשת בבית ההוא רק את הפרטים הקטנים שיזכירו לי או אותה או את ילדותי... אמא אהבה פרחים מלאכותים ואני שונאת... פתאום מצאתי במטבח אגרטל כחול קטן עם 3 עלים טבעיים...חי עם שורשים היא שילבה את הקטנצ'יק הזה עם זר סיגליות מלאכותי, הסיגליות עפו ולקחתי אלי הביתה בזהירות את הקטנצ'יק הזה לטפח ולגדל, עשה לי טוב לקחת משהו חי משם.... על הדרך לקחתי גם צלחת יפיפיה שאהבתי.

זה פוטוס. הוא קל לגידול, דאגי שיהיו לו מים

והרבה אור. זה הכל. מדי פעם החליפי לו ת'מים ואם יתחשק לה, תוכלי לשתול אותו בעציץ והוא יצמח לתפארת זכרה של אמא. צלחת נהדרת ותליון נפלא.

כן חדת אני מכירה את הבחור

הוא חמוד ונח, הצבתי אותו לצד אחיו שבתמונה שהוא נצר מעציץ שהשארתי לאקס ולקחתי לעצמי רק 2 עלים הוא כבר זולג מהמזנון לאורך 4 שנים

Sודית

New member
יש לי גם את אותו צמח

והוא אפילו תלוי אותו דבר, גם על פינת ויטרינה. מחר אצלם ואביא.....קרוב משפחה שלו.....

Sודית

New member
הנה הצמח על הויטרינה, כמו אצלך בדיוק

ומחברת המתכונים שלה...

על שגיאות העברית היוצאות מן הכלל שלה תורת (טורט) שוקולד

"חומרים לכרמה"...

krema
יעני חומרים לציפוי, לקרם הספלינג שלה בעברית היה נדיר דיברה עברית של אבשלום קוך אבל לכתוב הצליחה תמיד עם מקסימום שגיאות

והיה גם חנוכה באמצע

ונועה לא ויתרה על הנרות אז הדלקנו בכל יום בחנוכיה שאמא קנתה לי... מתכוונת לקחת משם את החנוכיה שבה הדלקנו כילדים בבית ובשנה הבאה להדליק שתיים. זהו נגמרה ההפקרות מחר קמים מוקדם אז לילה טוב עולם.

דליה נס

New member
לופה, התמונה נהדרת

ואת מרגשת אותי בפשטות שובת ה לב שבה את מתארת רגשות הרשי לי להקדיש לך צלום שלי שאני מאד את התום שבו

Sודית

New member
כמה זה מרגש ונוגע, פנו.....השרשרת עלייך

קרובה ללב.....כל הזמן איתך, זה נותן הרגשה טובה. והצמח שלקחת......שימרי עליו טוב, זו ממש מזכרת חיה. אחרי שאימי נפטרה ורוקנו את הבית, כל אחד/ת מאיתנו לקח איזשהו דבר מאמא שדיבר אליו הכי הרבה, שהזכיר לו אותה. בין היתר לקחתי לי צמחים.....היה לה גג מלא קקטוסים למיניהם. היום יש לי כאן איזה 3 קקטוסים ממנה שצומחים וצומחים וזה עושה לי טוב. כל פעם שאני משקה אני רואה מול עיני את הגג של אמא .....זכרונות.....

כן לצמחים יש חיים משל עצמם

והם מזכרת נהדרת מדהים שהקקטוסים של אמך ממשיכים כל כך הרבה שנים אחריה... בעצם בגינה אצל אמא יש קקטוס ענק שאבא שתל ואבא כבר איננו 33 שנה מה אני מתפלאה. (יאללה מפסיקה לדבר מתוך שינה אני בכלל לא כאן..
)

maxima

New member
פנו, המזכרות הקטנות האלה נותנות המון

אני שומרת שנים רבות ממחטות בד של אימי כן פעם היו משתמשים במימחטות בד יפות שהיו מבשמים אותן וכשהשתמשו בהן הפיצו ריח נעים

Sודית

New member
והנה הקקטוסים של אימי

כל פעם שאני משקה אותם, אני לרגע חושבת ונזכרת מהיכן הם הגיעו לכאן.....וזה מרגש אותי.

באמת מרגש

והם באמת שייכים למשפחת הקקטוסים? הם נראים בשרנים ביותר אבל לא חשבתי שאלה קקטוסים, מעניין מה תגיד האדמורי"ת חדת לעניני חי וצומח

פנפן....

חתיכות קטנות של היסטוריה משפחתית כל אותם הדברים הקטנים מקבלים משמעות אחרת לאחר 120 קבלי ממני חיבוק של הבנה ואת ברכת המשך החיים

למעלה