ושוב זקוקה לעזרתכן....

vashti72

New member
ושוב זקוקה לעזרתכן....../images/Emo3.gif

בגלל הבלגן שהיה עם בדיקת מי השפיר (נזילת מים... והתכווצויות) בעלי נכנס מאד ללחץ מכל הסיפור של הלידה. הוא אמר שזו החלטה שלי (ולי כבר ברור לגמרי איזו לידה אני רוצה!) אבל שהוא ירגיש הרבה יותר נוח בבית חולים. חשוב לי שזה יבוא עם ברכתו ולא רק עם הסכמתו אז בקשותי... 1. יש לכן רעיונות מה ירגיע אותו (כבר דיברנו עם מישהי על לידות בית שהסבירה לו מקסים את הכל והוא עדיין דואג) 2. האם יש זוג (חשוב לי גם הבעל) אם אפשר מאזור י-ם שעבר לידת בית שיהיה מוכן להפגש איתנו? יש לי הרגשה לדבר עם גבר אחר יכול לעזור לו...

אשכר ש

New member
אני לא כ"כ מעודכנת מה היה בבדיקה

יכולה לשתף? בכל מקרה אני לא חושבת שיש מקום להשוואה בין בדיקת מי שפיר ללידה טבעית בבית. בדיקת מי שפיר היא בדיקה פולשנית/חודרנית ולחלוטין לא טבעית למהלך ההריון- לא פלא שהגוף מגיב בהתכווצויות. לעומת זאת לידה טבעית היא הדבר הנכון לגוף, את לא עושה כאן משהו שזר לגוף והוא צריך להתמודד איתו, להפך, בלידה טבעית את עושה את המקסימום כדי שהגוף שלך (ובעצם את) יעבור את הלידה בצורה הכי טובה שהוא יכול. אולי תעזור ההשוואה הבאה: אני מניחה שהוא לא מתפלא שכשיולדת מקבלת זירוז ואח"כ אפידורל הלידה נוטה להסתבך. ניתן להסיק שהלידה הסתבכה עקב ההתערבויות הלא טבעיות הללו (כמובן שמדובר כאן על הריון תקין שלא דרש התערבות). אותו דבר בבדיקת מי השפיר, היו סיבוכים כיוון שבוצע משהו לא טבעי בגוף. מכיוון שבלידת בית את לא מתכוונת לעשות משהו לא טבעי- אין סיבה שיהיו סיבוכים

vashti72

New member
היה מפחיד...

חוץ מהתכווצויות חזקות מאד היה לי טפטוף של מים במשך כמה ימים כך שהרופא שלח אותי למעין "אשפוז בית" משך שבוע. היום פעם ראשונה שאני יבשה לגמרי (נגמלתי
) הוא דווקא מאד מבין את הקטע של הזירוזים והאפידורל, וגם מאד מבין את הדברים הטובים בלידת בית. אני חושבת שזה המשיך לו את האפשרות שמשהו רע יכול לקרות (הוא די הדחיק את זה ...) ואז ברציונל שלו להיות במקום שמיד ניתן לטפל. אני מבינה אותו קצת כי הרי אני הייתי שם לפני חודש...

POOH*

New member
אנחנו לא מאזור י"ם...

רק שעה נסיעה אבל בכביש 6. ונראה לי שבן זוגי ישמח לנסות לעזור.. אצלנו גם היו הרבה התלבטויות ובסוף הייתה לידה נפלאה וזה עוד אחרי לידה טראומתית ראשונה. POOH

היי ושתי../images/Emo24.gif

האם עשיתם סיורים בבתי חולים באיזור מגוריכם? אנחנו עשינו השבוע סיור בתל השומר (כזכור..) וקבענו כבר גם לליס ולמאיר (נראה אם באמת נעשה את כולם בסוף, לא יודעת). אבל עצם הסיור בבית החולים וההמחשה של מה זה ללדת בבית חולים צעד צעד הם דברים מאוד חשובים בדרך להחלטה שלמה לדעתי. אפשר לראות מצד אחד שהשד אינו נורא כל כך, ומצד שני גם להתעמת עם החסרונות ולעשות שיקול ממקום יותר מיודע וקרוב. אני חושבת שכדי לקבל החלטה ששלמים איתה צריך לדעת את הפרטים הקונקרטיים של כל האופציות שעומדות בפניכם, כדי שזה לא יישאר ברמת הססמאות ("בי"ח מרגיש יותר בטוח בגלל נימוק ה'מה יקרה עם'", לעומת, "לידת בית זה יותר נכון בגלל שזה 'טבעי'"). ואני חושבת שזה גם חשוב למקרה ששניכם ממש כבר מחליטים על לידת בית לדעת בכל זאת מה צפוי בבי"ח, אם קורה שברגע האחרון לא תהיה אפשרות כזו (נניח מצג עכוז או משהו כזה). ולדעת, שבכל מקרה, מה שלא תחליטו, זו תהיה החוויה הכי בריאה ונכונה שאפשרית בנסיבות העניין. אני חושבת, שגם אם אני אחליט בסוף על לידת בית, זה לא יהיה כי ללדת בבית חולים נראה לי משהו נורא כל כך, אלא בגלל שאני אעדיף ללדת בבית. אני לא רוצה לפתח יותר מדי פחדים ולצייר לעצמי את בית החולים כמקום דמוני מדי, כי לעולם אי אפשר לדעת מה יקרה, וחשוב לשמור את האופציה ללידה טובה גם בבית חולים, אם לשם העניינים יתגלגלו...

vashti72

New member
יפה אמרת!

כבר קצת ביררתי איפה הדולה שלי ממליצה על לידה מבחינת בתי חולים פה בירושלים. איזה מקום יתן לי כמה שיותר חופש ללדת בדרך הכי טובה לי. אצלנו עוד מוקדם קצת לסיורים... למרות שחצי מהמיילדות שדיברתי איתן היום כבר תפוסות (או משום מה נוסעות לי בתאריך). אני יוצאת אבל אני אכתוב לך אחר כך משהו במסר לגבי מה ששלחת לי לפני יומיים - לגבי ההתלבטות שלך...

mise

New member
גם אנחנו לא מירושלים.

אבל אתם מוזמנים בכיף.

vashti72

New member
תודה מתוקה ../images/Emo140.gif

בדיוק כתבתי לפו שבעלי במבחנים וברגע שהוא יסיים אז נסייר בארץ...

למעלה