ושוב חוזר הניגון

ושוב חוזר הניגון

קסנדרה, פתאום אני מבינה את התסכול שהבעת בעניין התגובות. ישבתי על שיר של מישהו בפורום סופרים צעירים, כתבתי תיקונים, הוספתי קצת, הורדתי קצת... פתאום מישהי שהשיר לא בכלל לא שלה כתבה לי תגובה עצבנית ששואלת איך אני מעיזה לשכתב את השיר, ולחשוב שאני בכלל יודעת מה המשמעות אליה התכוון הכותב. אני חושבת שהבנתי את המשמעות, כי שיר טוב מעביר משמעות, וגם, השינויים הם בגדר הצעות. התגובה שלה נורא עצבנה אותי... והזדהיתי איתך...

קסנדרה*

New member
תה צמחים יקרה אסביר עוד משהו

ראשית, תודה שהזדהית. אני רוצה להוסיף עוד משהו. אנחנו בעבר ערכנו דיון גם בנושא שכתוב, שזה נושא אחר ועומד בפני עצמו. אני באופן אישי נגד שכתוב. לא מפני שכל היצירות מושלמות ואין צורך לשכתב אותן אלא מפני שאפשר להציע מה כדאי לעשות, מה להחליף אבל רק להציע ולא לשכתב. מלאכת השכתוב חייבת להיעשות אך ורק ע"י הכותב עצמו. רק הוא יכול לשכתב את יצירתו מבלי לשנות את מה שהיה מלכתחילה הרעיון. אז אני יכולה במקרה זה להציע לך גם. לא לשכתב אלא רק להביע דעה ולהציע. וגם אם יסכימו וגם אם יבקשו תסבירי למה לא רצוי שאת תשכתבי אלא הם בעצמם. אני שמחה שאת קוראת את הדיונים, נוטלת בהם חלק ומסיקה את מסקנותייך
שבוע טוב קסנדרה

אז גם אני אסביר

מה שעשיתי היה לכתוב הערות, ובגלל שהיו הרבה, וכדי שהוא ידע למה אני מתכוונת, כתבתי את השיר עם השיפורים שלי, שיבין בערך את הכיוון. הכותב, אגב, הסכים לקבל הערות, והודה לי על כך...

למעלה