ושוב... חומר מקשר...

• פותח הנושא ordv
  • פורסם בתאריך

ordv

New member
ושוב... חומר מקשר...../images/Emo150.gif

אני רוצה לצבוע ארון פורמייקה. עוד בפורום של וואלה הציעו לי חומר מקשר שנקרא: "גלווקוט" בינתיים שאלתי על החומר הזה באייס ובהום סנטר, אבל בשתי החנויות לא יודעים במה מדובר. באתר של טמבור הציעו לי להשתמש בצבע שנקרא: "צביעה אחת ודי" (לא "שכבה אחת ודי") כחומר מקשר. אז מה אתם אומרים? איפה אפשר למצוא גלווקוט? ואולי כדאי להתפשר על מה שטמבור המליצו??? תודה על עזרתכם
, אורית

ayelet i

New member
כשאני צבעתי ארון פורמייקה...

השתמשתי בצבע מקשר שקניתי ב - Paint Magic - החומרים שלהם יקרים יותר בד"כ - אבל לטעמי שווה - במקרה שלי צבעתי את ארונות המטבח - שמתי שכבה אחת של חומר מקשר ועליה צבעתי - יצא נפלא ומחזיק מעמד יופי. ממליצה.

av_i_va

New member
זה החומר עליו המליץ עודד בזמנו

אני עובדת עם חומר אחר, של יעקובי. כרגע לא ניתן להשיגו בשוק ואני מאוד סובלת בגלל זה אבל - אבקש ממקס63 להכנס לפורום ולהגיב. הוא באמת מומחה. שבוע טוב ועבודה נעימה

infatuation

New member
אני צבעתי ארון פורמייקה ענקי...

קודןם צובעים שכבה אחת או שתיים עם צבע יסוד סופרקריל קוראים לו אני חושבת לבן ואח"כ צבעתי באקריליק... זה יוצא מאוד יפה וקל לשימוש!

av_i_va

New member
סופרקריל הוא צבע

סופרקריל הוא השם של צבעי האקריל של טמבור ולא יסוד או מקשר לפורמייקה. אם יש לך במקרה את האריזה של החומר בו השתמשת כיסוד, נשמח לדעת מהו תודה ושבוע טוב

מציצה8

New member
לגבי פורמייקה -

אני בדיוק משפצת ארון שמצופה בצד אחד בפורמייקה. הציעו לי כמה שיטות להוריד אותו - 1. עם נפט - מחדירים עם מברג מעט נפט ולאט לאט מרימים אותו. 2. עם מגהץ - מחממים את הפורמייקה ולאט לאט מרימים אותה עם מברג. 3. משייפים אותה (זה מה שאני עשיתי ויצא מצויין). 4. לצפות בפורמייקה חדשה. הכי פשוט. 5. יש צבע מיוחד ש"לוקח" אותה. אין לי מושג איך קוראים לו. רק לזכור לשייף לפני. בהצלחה!

Y A E LY

New member
מישו יודע פרטים על הצבע שלוקח אותה?

וחוץ מזה איך את משייפת אותה?!!?

מציצה8

New member
אמרו לי לשאול בכל חנות

DO IT YOURSELF בקשר לשיוף - פשוט משייפת אותה עם נייר שיוף. זו אכן עבודה קשה. אבל אני נהנית מכל רגע. בהצלחה!!

av_i_va

New member
את עושה לעצמך עבודה קשה

חבל כיום קיימים חומרים מעולים המשמשים כמקשר בין פורמייקה לצבע קיימים גם צבעים עם אפקטים.... איך אומרים??? "חבל"ז" חכו בסבלנות לבואו של מקס. תקבלו את כלהאינפורמציה הדרושה

max63

New member
לשרותכן ! ../images/Emo101.gif

הצביעה על פורמייקה בעייתית כי הצבע לא נדבק יותר מדי חזק. ראשית נסיר אבק ושומנים. אח"כ נשייף קלות עם נייר לטש עדין. יותר נוח אם מצמידים חתיכת נייר לטש לקוביית עץ בגודל נוח (נגיד 10 על 15 ?). עכשיו לצביעה (כמובן שהסרנו את אבק השיוף עם מברשת יבשה וגם אם מטלית מעט לחה). שמעתי פעם המלצה לשים יסוד שנקרא גלווקוט. זהו צבע יסוד למתכת מגולוונת (כמו עמודי חשמל). האם עוזר? אולי. לדעתי אפשר לצבוע ישירות בשתי שכבות של פוליאור (בסיס שמן, לא לדלל, לנקות בטרפנטין, יום בין שכבות). ההדבקות תהיה סבירה, כלומר ניתן יהיה להוריד עם מברג אבל אם לא יכסחו את הרהיט זה יהיה לא רע. שיהיה בהצלחה וליל מנוחה מחיפה...

max63

New member
קשה להשיג. אכן.

גלווקוט הוא צבע תעשייתי וקשה להשיגו. גם אז יגיע באריזה של 5 ליטר וזה המון. סופרקריל איננו יסוד לכלום. הוא צבע אקרילי לקירות ויורד ממש בקלות מפורמייקה. שכבה ודי הוא גם צבע דקורטיבי ולא מקשר אבל ידוע בזה שהוא חוסך שכבות. אני לא מכיר חומר מקשר יעיל של טמבור. אולי בחנות אומנות? אני חוזר להמלצתי הקודמת על פוליאור (יש 1000 גוונים). אגב, הסרת פורמייקה זו עבודה די קשה ודורשת עבודה עם מדלל חריף והרבה סבלנות. מצד שני זה הכי מבטיח. אני לא בטוח שהייתי נכנס לפרוייקט כזה. חלומות פז...

ordv

New member
או-קיי...תודה על התשובות...עוד משהו

לגבי טמבור, היועצת לא אמרה: "שכבה ודי" אלא "צביעה אחת ודי" יש הבדל? ונכון שאני לא הולכת עם מברגים בידיים, אבל זאת ספריה שתחזיק דברים (אולי חדים?) וגם שולחנון (שולחן קטן
) שיחזיק מיקרוגל. אז מה אתה אומר?

av_i_va

New member
אענה במקום../images/Emo140.gif

נקווה שמקס אכן יגיע בקרוב. בימים אלה הוא נמצא בשרות מילואים ולא בטוח שיראה את ההודעה הזו במהרה. בענייני צבע אין יועץ טוביותר ממקס. זה בדוק

max63

New member
לחיות עם פוליאור...

הצבע נקרא "שכבה אחת ודי" (אתר טמבור: http://www2.tambour.co.il/Products.asp) והוא צבע אקרילי המיועד לקירות. ובחזרה לענייננו, אין פתרון מושלם לפורמייקה. פוליאור הוא פתרון ביתי סביר בהחלט. צר לי שאני נשמע פרקטי ולא נלהב אבל זה באמת לא רע.

ordv

New member
רק שתדע.....

שאני שמחה לשמוע שהפתרון הוא פוליאור מפני שנשאר לי צבע מהארונית שצבעתי... אז....המון המון תודה על ההסברים והסבלנות ולגבי השם של הצבע, גם אני יודעת שקוראים לזה שכבה...ולא צביעה אחת ודי, אבל כנראה שהמוקדנית שלהם בילבלה גם אותי....(אבל אותך כנראה אי אפשר לבלבל...) אז המון המון תודה על העזרה
ועוד שאלונת קטנטונת: לגבי מברשות צביעה. קניתי מברשת ושצבעתי איתה יש לה נשירה בכל אופן עשיתי את הנדרש לפני השימוש בפעם הראשונה (אפילו ניסיתי לחפוף לה בשמפו נגד נשירה...
) אבל מה לעשות, סובלת מנשירה. יש המלצה למברשת טובה ללא נשירה??? ושוב תודה על כל העזרה ולמקס, שיהיו לך מילואים מהנים (יש דבר כזה?) וקצרים. אורית.

אבג

New member
צביעה על פורמיקה

צבעתי ארון קיר גדול לפני כ10 שנים וארונות מטבח לפני כ5 שנים שמצופים בפורמייקה. לפני הצביעה ניקיתי בחומר ניקוי פנטסטיק או דומה, שייפתי נייר זכוכית עדין (עבודה קלה ביותר), ניקיתי במטלית לחה וכמובן חיכיתי שייתיבש. צבעתי בפוליאור באמצעות רולר שנראה כמו ספוג עדין. 2 או 3 שכבות (לא זכור לי). התוצאה נהדרת עד היום. את הדלתות פירקתי וצבעתי במצב אופקי אבל זה בטח לא הכרחי.

אבג

New member
בנוסף

התוצאה של הצביעה ברולר אינה חלקה לגמרי אלא חספוס עדין מאוד שלטעמי עדיף.

max63

New member
שמפו למברשת??!

תודה יקירתי, המילואים חלפו, כמו כל עונת השנה, ויחזרו בעוד שנה שוב. מברשת לא חופפים אלא אם ממש ממש משועממים וגם אז לא מספרים על כך לאחרים. מברשת מתוצרת גרועה נוטה להשיר שערות. הטובות לא. הדרך להבחין ביניהם: בד"כ המחיר. אינדיקציה נוספת: העדיפי ידית עץ על-פני ידית פלסטיק. ולסיום: לפעמים אפשר לחיות עם הנשירה כאשר חוסכים הרבה על מברשת וזורקים אותה (במקום לנקות!) בסוף העבודה. לשיקולך...

למעלה