ושוב.. להוליסטיים..

ושוב.. להוליסטיים..

מה אפשר לספר על הסטרפטוקוקוס? כל שנה, פק"ל הוא מגיע. מתיישב לי בגרון וכנראה שאין ברירה.. צריך אנטיביוטיקה. אפילו בדיקור אתמול הבנתי שיש דברים שאי אפשר להלחם בהם...

שחר פז עינת... וכי מדוע תבחרי...?

הסכמה היא סוד חכמי הלב... לפי דברייך, את מסכימה עם מה שאמר לך אותו מטפל, "כי יש דברים שאי אפשר להילחם בהם"... הביטי אחות יקרה, בבני ברק, ישנו בניין ענק, הנקרא- "בית רפואה-מעייני הישועה". מדוע בית רפואה ולא בית חולים? פעם ענה על כך איש חכם מאד באומרו כי, ברגע שאדם מחזיק בכיסו/בארנקו- כרטיס קופת חולים, מן הסתם הוא מסכים להיות חולה ולהשתמש בו, פשוט רק כי הוא שם. אחרת למה הוא שם? עכשיו, תבחני בתוכך מה קרה שם באותו תאריך, החוזר כל שנה ומעיק, ומרשה לחיידק זה או אחר להיכנס פנימה ולהחליש אותך? ויותר חשוב לבחון, מדוע את מרשה לו? ריפוי כל דבר מתחיל בחשיבה פנימה, מדוע אנחנו מזמינים לחיינו חוליים אלה או אחרים? ואם חשקה נפשך ברפואה לחולייך, כל שעלייך לעשות הוא לפתוח את הדלת, ולסלק את החולי ממך. זכרי, גם אלה שמתפרצים לדלת פתוחה מסולקים איך שהו, כל עוד תבחרי לארח את החולי בדרך קבע בזמנים שקבעת מראש, האורח ישוב ויתדפק על דלתך את יכולה, ומותר לך לבחור לא לארחו אצלך. בתחרי כמה זמן את רוצה אותו בבית מקדשך שלך, חמש דקות, שעה, יממה, חודש, בחרי והחליטי שעד לזמן זה הוא יוצא החוצה ולא חוזר שוב. אשמח לשמוע על החלטה נחושה. מאחלת בריאות, אור ואהבה בת חן נמהסטה...

בוקר אור גם לך

אני קצת יותר ריאלית בגישה שלי ממה שאת מציעה לי לעשות, ולמרות שאני מאמינה גדולה ב"רשות נתונה" ו"יש סיבה לכל דבר" קשה לי להאמין שאפשר להגיד לחיידק זיהומי קישתא. אני קצת יותר מתעניינת בסיבות ובמשמעויות. כזו אני. הטיפול אצלי נעשה בפיקים ורק אחרי שהובהרו המשמעויות. תודה בכל אופן.

אפשר להתמודד עם החיידק הזה../images/Emo13.gif

שלום עינת, סטרפטקוקוס הוא חיידק שבכוחו לפגוע בכדוריות דם אדומות, הוא בדרך כלל גורם לדלקות זיהומיות בגרון, בדרכי הנשימה ובעיות שיניים, ובמקרים קיצוניים הוא פוגע בתפקודי הלב. ישנם סוגים רבים למשפחה זו של חיידקים, לרובם אנו חשופים ללא הדבקה, ודוקא אלא הסובלים מחולשה במערכת הנשימה (על כל הבטיה) חשופים יותר לפגיעה מחיידק זה. לדעתי, ובהתייחס למכלול הבעיות הרפואיות שהעלת בהמהלך התקופה שבה אני קורא את הודעותייך, מערכת הנשימה שלך על כל תיפקודיה חלשה מאוד, והיא חושפת אותך, לתחלואים שלא די לטפל רק בסימפטומים שלהם. לדעתי, טיפול ממוקד ורציני בחיזוק הריאות, והבאתך למודעות עצמית בהקשר הזה, יפתרו לך בין היתר גם את רגישותך לאותו חיידק, כמו את הרגשת הלאות התמידית שבה את שרוייה. כמו שאת בטח יודעת ומכירה יש אין ספור של דרכי טיפול אלטרנטביות , ומה שנשאר לך זה לבחור את הדרך המתאימה לך ביותר. לדעתי שיאצו או כל טיפול מנואלי במגע יוכל לתרום לך רבות, כי חלק בפגיעה במערכת הנשימה כוללת גם את השרירים התומכים באותה מערכת, והזרמה של דם וצי´ באיזור החזה ישקמו את מערכת הנשימה ויזרזו את החלמתך. כמובן שלא אוכל להכנס לעיקר גורם הבעיה , כי לצורך הענין יש צורך באיבחון מעמיק ורציני יותר. אגב פעילות אירובית כלשהי הכוללת סיבולת לב ריאה על בסיס קבוע היא תנאי הכרחי להבראתך, ואם אינך עוסקת בפעילות שכזו ממליץ להתחיל בה וכמובן בשלבים. אשמח לענות לך בשאלות נוספות. מקווה שתרגישי טוב :) תומר הר חורב - מטפל בשיאצו

השמטתי פרט חשוב מאוד../images/Emo10.gif

החיידק פוגע גם בעור, ומיותר לציין עד כמה זה קשור לחולשה במערכת הנשימה,,, יום נעים :) תומר

צדקה יעל כשאמרה שהיית חסר ../images/Emo13.gif

תראה, אני אשכרה מבולבלת. כל הניתוחים הוירטואלים מתביעים על בעיה בריאות. גם אני מעידה ממקור אישי שזה הדבר שהכי מפריע, שלא לדבר על מה שהדליק את הנורות לפני קצת יותר מחצי שנה.. א-ב-ל המטפ]ל שלי אומר שהמערכת הכי חלשה אצלי היא דווקא מערכת הקיבה. אני לא מבינה בזה מספיק כדי לעשות הקשרים ולגלות שבעצם הקיבה והריאות אחת הן, אבל דווקא מי שמטפל בי אומר שזו לא הבעיה. אני לא יודעת עד כמה נכון ונבון יהיה לשלב שיאצו עם דיקור, כי על הדיקור אין לי כוונה לוותר בתקופה הקרובה. זה הוכיח את עצמו עם העייפות, ואני נותנת צ´אנס להוכחות. לגבי האירובי, הכי מצחיק (???) הוא שכמו שאמרתי, הבעיה התגלתה תוך כדי פעילות אירובית על האליפטי במכון הכושר ודווקא כשקבעתי פגישה להרשמה למכון מחדש, ביום ראשון הקרוב, הסטרפטוקוק התפרץ ואין סיכוי בעולם לעשות פעילות גופנית בשבוע-10 ימים הקרובים....

אנסה להבהיר../images/Emo22.gif

היי עינת, אנסה בכמה משפטים לפשט לך את הקשר העיקרי בין מערכת העיכול למערכת הנשימה ועל אחריותן באיזון המערכת האנרגטית שבגוף. האנרגיה הזורמת בגוף (בתוך אותה מערכת סגורה הנקראת מרדיאנים) שואבת את כוחה משלושה מקורות עיקריים : אנרגיה מולדת הנמצאת בכליות, מאיכות וכמות האוויר שאנו נושמים, ומאיכות וכמות המזון שאנו צורכים. לא ארחיב על האנרגיה המולדת, רק אציין שאיכותה וצבירותה אינם משתנים בצורה משמעותית, היא רק הולכת ומתבזבת, אי אפשר לחדש אותה, היא מגבה את השניים הנותרים בזמן חסר, וכל שנשאר זה לדאוג לנהוג בה בתבונה ובמשורה. לגבי השניים הנותרים להבדיל מהמולדת יש בידינו להשפיע עליהם בצורה מאוד משמעותית. איכות האוויר והמזון ואיכות תנועתם בגוף, בתוספת האנרגיה המולדת, הם למעשה המרכיבים העיקריים של אנרגית הצי´, מעידים על איכותו ומתוך כך על בריאותנו הכללית. גם אם האוויר יהיה איכותי ביותר, אם המזון או המערכת שאמורה לדאוג לזרימתו של המזון אינה תקינים, כל מערכת זרימת האנרגיה משתבשת, ופוגעת ביחסי הגומלין בין שלושת מקורות האנרגיה. אותו הדבר נכון גם ההפך. גם אם המזון והמערכת שדואגת למזון תקינים, והאוויר אינו איכותי ואין זרימה טובה - שוב נמצא חוסר איזון במערכת האנרגטית. כל מערכת באה על חשבון האחרת וזאת בתוך גיבוי ורצון טבעי לשמור על איזון. אם נוהגים באורח חיים לא מתאים למבנה הגוף והאישיות - הגוף כולו נחלש ומסוגל פחות לשמור על חדירתם של פתוגנים הן פיזיים והן נפשיים. דעתי, ועל פניו,( בערבון מוגבל הנגזר מחוסר בדיקה רצינית ) - שני המערכות האלה חלשות אצלך, וכל יום שעובר מכלה בך את האנרגיה המולדת וחבל על כל טיפה שלה. אני סומך על שיקול דעתו של המטפל שלך שאבחנתו מסתמכת מעבר לרושם וירטואלי, ואכן מערכת העיכול שלך יותר חלשה ממערכת הנשימה שגם היא בחולשה חמורה. כנראה שלאורך יותר מדי זמן את נוהגת באורח חיים שאינו מתאים לאופייך ובכך הגעת לאותו מצב. דיקור הולך טוב מאוד עם שיאצו, ובמקרים מסויימים שיאצו לפני דיקור מיעלאת תוצאות הדיקור בצורה משמעותית. כל מקרה לגופו. זה על קצה המזלג והצורה מאוד כללית. מקווה שעזרתי :) תרגישי טוב ((:) תומר

עינת (שים לב תומר)

הסטרפטוקוק כדלקת גרון אינו נורא כל כך - זו דלקת שעוברת תון 2-3 ימים אלא מה?? הגוף קולט שהגיע חיידק ומייצר נוגדנים להלחם בו האנטיגנים (אנטנות הזיהוי) של הסטרפטוקוק דומים לאלו של הפרקים, מסתמי הלב והכליות. לאחר שדלקת הגרון עברה חלפה, הם עלולים לתקוף באחד או יותר מהמוקדים הללו. זה גורם למחלה שנקראת: RF או Reumatic Feaver - היא מתפרצת כשבועיים שלושה אחרי דלקת הגרון ומהווה אחת הסיבות השכיחות יותר לדלקות פרקים, החלפת מסתמים והשתלת כליות בצעירים זו מחלה אוטואימונית - מחלה בה הגוף תוקף את עצמו. אין לרפואה הרגילה תשובות למחלות כאלו מלבד טיפול בסימפטומים (בדרך כלל עם סטירואידים) אז... עינת, במה מטפלים? מחזקים את מערכת החיסון שלא תאפשר את המחלה הראשונית, עובדים על פתיחות ותקשורת של כעסים (שלא יהיה צורך בדלקת הגרון) אם קיבלת הרבה טיפולים אנטיביוטיים ייתכן מאוד שחולשת מערכת החיסון קשורה לחולשת מערכת העיכול (שווה בדיקת מעבדה לקנדידה) השיטה? כל מטפל יציע כאן את מרכולתו
אני ממליצה לך למצוא מטפל/ת אמין/ה שמשלבים יותר מדרך אחת בריאות שלמה, נאוה

נטרופטית יקרה,

לא ניסיתי להציע את מרכולתי, כמו שלא בחרתי להרחיב בנושא הסטרפטקוקוס. כל שהצעתי היה להוסיף לדיקור שעינת כבר עוברת טיפול מניע במגע כמו שיאצו - לחיזוק מערכת הנשימה. אם יש לך בעניין הזה איזו שהיא השגה מקצועית אשמח אם תתיחסי אליה בצורה עניינית. במילים אחרות נאוה, האם לדעתך טיפולי שיאצו מיותרים במקרה של עינת ? ולידיעתך, אחד מתוצאות שיפור זרימת הצי´ הוא חיזוק המערכת החיסונית. סוף שבוע נעים :) תומר הר חורב

תומר, פספסת - ב ג ד ו ל ../images/Emo140.gif

אני מתנצלת על שחשת מותקף מדבריי ומבטיחה להיות יותר ברורה בעתיד להלן הבהרה: חס וחלילה מלהמעיט בערך הרפואה הסינית הסבתי את תשומת ליבך בגלל שדיברת על הסטרפטוקוק ופירטת את פגיעותיו זה נשמע כאילו הסטרפטוקוק הוא חיידק נוראי, כמו שכולם חושבים חשבתי שחשוב לציין שהבעיה האמיתית עם הסטרפטוקוק היא תגובת הגוף אליו ולזה רציתי שתשים לב. יש לי נטייה לכתוב הרבה ואני מנסה לצמצם כי זה מקשה על הרבה אנשים. נראה שלא חסכתי במילים הנכונות
לגבי העובדה שכל מרפא מציע את מרכולתו - זוהי מציאות פשוטה והדברים לא כוונו אליך בכלל. מטרתה הייתה להמליץ לה לבחור בדרך משולבת - סינית, מערבית או חוצנית אפילו. נראה, שבמקרה כמו של עינת, פתרון נקודתי הוא לא העניין. היא צריכה טיפול כולל ולא התייחסות למערכת אחת. לכן גם חשוב שתטופל בגישה משלבת. נראה גם שיש משהו בתזונתה ובאורח חייה שצריך להשתנות על מנת שלא תהיה תלויה כל חייה בגורם חיצוני (מרפא) שיאזן אותה. הרפואה הסינית בהחלט יכולה להיות דרך, כי יש בה שילוב של אלמנטים: תזונה, טיפול פיזי בגוף (דיקור / שיאצו), שינוי אורח חיים. הגישה הבסיסית של הרפואה הסינית היא: איזון בין המערכות השונות (האלמנטים) ובכך היא תואמת את המלצתי ומתאימה אבל יש שיטות נוספות שיכולות להיות טובות לא פחות, ועבור אנשים מסוימים אפילו יותר לצערי, מעטים הם המרפאים שגישתם הוליסטית באמת. כל איש מקצוע, שומע בעיה ויודע מה הוא יכול להציע. עינת יכולה להיעזר ברפואה סינית, ברפלקסולוגיה, בהומאופתיה, בקינסיולוגיה, בתזונה ועוד... האמירה היא: תבחרי במה שתבחרי ובלבד שהגישה תהיה משולבת: פיזית (תזונה, טיפולי גוף) ואיזון רגשי ורוחני אגב, שמי נאוה (לא נטורופתית)

תודה נאווה על ההצעות והעצות

את "סגולותיו" של הסטרפטוקוק אני מכירה מלפני ולפנים, בסך הכל חיפשתי כאן תשובה למשמעות. בספר של לואיז היי היא מתייחסת לדלקות גרון כפועל יוצא של המנעות משחרור דעות ואמירות וחיפשתי דעות נוספות. לא התכוונתי לפתח כאן דיון על מצבי הבריאותי (דנו בזה כאן בעבר בהרחבה רבה
) בכל אופן, בנוגע להמלצות, להגיד שאת טועה ושאורח חיי מושלם? ממש לא. ברור לי שיש מקום לשינויים, אבל אני לא בנויה לשינויים האלה כרגע.. ולא, אל תנסי/ו לשכנע אותי שיפה שעה אחת קודם, אני יודעת את זה, אבל באופי שלי אני שינויים נעשים בפיקים, שלא להתייחס לעובדה שאני מעדיפה לחטוף דלקת גרון או התקררות פעם בחודש מאשר להשתעבד לתזונה.. זו אני. תודה בכל אופן.

עינת

אני לא מכירה את ההתכתבות מהעבר מהשאלה ששאלת לא הבנתי שזו כוונתך... הגרון קשור להבעה: משהו שיש לך צורך לומר, כעסים מודחקים, פחדים שאת מתקשה להביעם, יצירתיות שאינה באה לידי ביטוי וכדומה כאב קשור לכעס, כך גם חום ועל אחת כמה וכמה, דלקת אני מניחה מדברייך שיש בך כעס פנימי שכבר מעלה מוגלה ושדברים רבים מעוררים אותו. זהו כנראה כעס על משהו עקרוני, עמוק ושורשיו כנראה בילדות או בתקופה שקדמה להופעת הדלקות החוזרות. התקררות, לעומת זאת, במיוחד כזאת שקשורה באף נוזל ובעיניים דומעות היא בכי שלא בכית... הגוף בוכה בשבילך, משחרר לפחות משהו מהכאב... אני ממליצה בחום שתשימי לב מה קורה לפני שיש התפרצות, ושתעזרי באיש מקצוע, על כל מקרה שהזיכרונות והארועים שקשורים קשים לך... לידיעתך, אני בדעה שבריאות מושגת בדרך כלל בתהליכי שינוי, אני נגד השתעבדות... להפך, אני בעד בחירה חופשית במה שעובד עבורך שינויים ממילא, עדיף שלא יהיו דראסטיים מדי, שינויים ממילא הם תהליך ששואף ל... ולכן, לוקחים זמן ויש להם הרבה עליות וירידות עוד אני מאמינה, שאסור לשכנע אנשים לבצע שינוי הוא צריך לנבוע מבפנים מקווה שהפעם עניתי למה שאת באמת רוצה לדעת / להבין ומאחלת לך הצלחה, בריאות, והנאה מחייך - בכל דרך בה תבחרי לחיות אותם בברכה, נאוה

עינת

תומר הרחיב את הנושא לגבי מהו סטרפקוקוס. חשוב לי לציין מס´ דברים לפני מתן תשובתי. א. האם עשית משטח גרון? האם את יודעת בודאות כי יש לך חיידק ולא סתם כאב גרון. סיפור קצרצר - שבועיים אחרי לידתי התחיל לי כאב גרון חזק מחשש להדביק את בני הלכתי לרופא
שלאחר בדיקה קבע נחרצות שיש לי סטפטקוקוס ועלי לקחת אנטיביוטיקה ( ועוד העז להסביר לי שעקב האנטיביוטיקה עלי לפסיק להניק - תינוק בן שבועיים!!!) - ביקשתי לעשות משטח גרון והסברתי לו שאני לא לוקחת כלום עד לתוצאות - ברור לך שהתוצאות שהגיעו היו שליליות.. ב. האם את נוטלת אנטיביוטיקה- אם כן המלצתי היא להמשיכה עד לסיומה למרות הטבה או נסיונות משלימים לטפל בבעיה. ג. לא הבנתי את המשפט "אפילו בדיקור אתמול הבנתי שיש דברים שאי אפשר להלחם בהם... " כיוון שאחד מההצלחות הגדולות בדיקור זה כאבי גרון וחיזוק מע´ חיסון.. . בסין העתיקה המטפל היה מגיע לכפר כל חילוף עונה ומטפל בכל אנשי הכפר ומקבל תשלום רק בסוף העונה - רק מהאנשים שנשארו בריאים... הדיקור מטרתו למנוע חיידקים ושאר חולרות שתוקפות את הגוף בעת חולשת מע´ החיסון וכן ישנם נק´ ספציפיות להקל מיידית על כאב הגרון . לשם הקלה כרגע על המצב הייתי ממליצה לך ללגרד חצי בצל ולהניח בצלוחית עם כף דבש למשך לילה ( מומלץ לשים את החצי השני על יד מיטתך כך אדי הבצל ינקו ויחטאו את מע´ הנשימה במהלך הלילה) בבוקר תראי שהדבש הוציא מהבצל את המיץ - העבירי הכל דרך פומפיה וקחי כפית כל 3 שעות זה מחטא ומחלחלח את הגרון - ניתן להוסיף לזה טיפה אחת של שמן אטרי לוונדר. ועוד קלישאה שעובדת מעולה זה תה חם עם לימון ( הרבה לימון) כמו כן מומלץ למצוץ כדורי אבץ המסיעיים במלחמה בדלקת ומחזקים מע´ חיסון. אם כבר התחלת אנטיביוטיקה - לא לשכוח לקחת אסידופוליס. בחורף הבא , בהנחה שהטיפולים יחזקו אותך עם כמה טיפולי מנעיה בתחילת החורף והחיידק יחפס לו בית אחר.. הרבה בריאות יעל תרגישי טוב

הממ.. אני לא כזו מיוחדת.. ../images/Emo8.gif

ניסיון העבר הוא שגרם לי לחרוץ שזה סטרפטוקוק, וביננו.. הרופאה (הקונבנציונאלית) שלי הסבירה לי גם איך מזהים אותו ללא בדיקות מעבדה.. בגלל התאור הדוחה אני אסביר את זה רק למי שירצה בפרטי
לשמחתי הרבה, הפעם זה לא. "סתם" דלקת, כחלק משפעת קשה שמסתובבת עכשיו (הרחיקו אותי מהעבודה ל-5 ימים וזה באופטימיות..). אנטיביוטיקה אני לוקחת רק במקרים קיצוניים באמת, כמו אותם סטרפטוקוקוסים בעבר, ואין לי מתחרים בהמצאת תרופות טבעיות..
יופי של רעיונות, מחר על הבוקר אני אקפוץ לסופר, כי בצל אני לא מחזיקה באופן יומיומי. תודה! והמלצה ממני, ושוב.. מי שנגעל שלא יקרא "משחה" לריפוי וחיטוי מהיר.. קוצצים בצל, שום, נענע/מנטה (כן, למרות שהם מקררים) ומיץ לימון (אני עושה את זה במג´ימקס כדי לא להרגיש גושים). אוכלים בהנאה כמה שאפשר.. זה "פותח" ה-כ-ל!!! אה וכמובן.. מרק עוף.. תמיד עוזר.. במיוחד אם יש בו איזו עצם
ו
על האיחולים. הלוואי!

odeia

New member
עינת, אפשר כמויות מדויקות של

"המשחה"? האם היא גם למריחה או רק לאכילה? נגד מה היא טובה?

המממ.. כמויות.....?

אין לי מושג. אני זורקת פנימה ממה שנכנס ליד, ממש כמו בבישול.. לשום יש תכונות אנטי בקטריאליות, הבצל מחטא, הלימון עשיר בויטמין סי, הנענע משפצרת את הטעם ונותנת לזה תחושה רעננה יותר... בקיצור, זה שילוב של מרכיבים טבעיים ומאוד יעילים לטיפול בזיהומים, גרון כואב, שיעול, אף סתום... התקררות.. בגלל הריכוז של החומרים, אני מורחת אותה על פרוסת לחם או אוכלת כתיבול בסלט (ממש כמו רוטב פסטו), אבל לא מתקמצנת ואוכלת דיי הרבה ממנה בכל פעם. זה בסך הכל מאוד אישי ונתון לטעם של כל אחד..

התאור לא מדוייק... גם אם רפואי ../images/Emo13.gif

היי עינת, כבר שמעתי לא פעם על "איך נראית דלקת של סטרפטוקוק" אבל... יש דלקות גרון וירליות שנראות כך ואפילו ציורי יותר (שמטופלות עם אנטיביוטיקה מיותרת לחלוטין) ויש דלקות גרון סטרפטוקוקיות קלות מאוד (אודם בגרון) בעקרון, דלקת גרון של סטרפטוקוק נמשכת יומיים - שלושה התשובה, כמו שיעל הדגישה בצדק היא ב משטח גרון לרופאים יש נטיה לדלג על המשטח ולתת אנטיביוטיקה או (מבחינתי גרוע יותר) לתת לעשות משטח אחרי האנטיביוטיקה (לא נותן תשובה אמינה בגלל הפעילות האנטיביוטית) אם יש לך נטיה לסטרפטוקוק, ד ר ש י משטח גרון כהתחלת טיפול בכ ל דלקת גרון - צבעונית או לא וכמובן, אל תשכחי להשתמש בעיצות הטובות שקיבלת כאן כדי להיפטר מהצרה אחת ולתמיד

למעלה