ושוב לעורכת הדין וליוסי...לגבי הסכם

שירי71

New member
ושוב לעורכת הדין וליוסי...לגבי הסכם

ממון. אנו עומדים לפני קניית בית ולפני עריכת הסכם ממון. רציתי לשאול לגבי משמעות של בית שנקנה טרם הניושאים ורשום על שם אחד מבני הזוג, ובהסכם ממון עושים חלוקה כלשהי בין שני בני הזוג, לעומת מצב של אותו בית שבקניה נרשם על שם שנינו אך בהסכם ממון עושים חלוקה שונה פי אחוזים. חשוב לי ודחוף מאד כי אנחנו מאד קרובים לחוזה!!! הרעיון כמובן הוא משהו שיהיה הוגן לשני הצדדים (ושכמובן לא נזדקק , לעולם, להשתמש בזה...). תודה!

אני לא לגמרי בטוח ...

אבל אם המטרה היא שהבעלות בבית לא תהיה שווה, למה שלא תעשו את זה גם בקניה של הבית? אתם יכולים לרכוש בית ביחד ולקבוע בהסכם הרכישה שלכל אחד מהקונים יהיה אחוז שונה של בעלות ולאו דווקא 50%. אבל, אם לצרכים שונים (כגון משכנתא) אתם זקוקים לרכישה של חצי/חצי, אז אפשר, כמובן, לעשות הסכם ממון ולקבוע שם את האחוז המדוייק של הזכויות. ההשוואה בין מצב כזה לבין מצב שבו רק אחד מבני הזוג נרשם כרוכש ונעשה הסכם ממון שבו מוצהר שחלק מהזכויות בבית שייכות לבן הזוג השני, היא כזו שלזה שאמור להירשם כרוכש יחיד - עדיף המצב שהוא יירשם כרוכש יחיד ולשני עדיף המצב שהבית נרשם על שם שני הרוכשים. מבחינה מהותית - בהנחה שהסכם הממון יקויים - אכן אין הבדל בין שני המקרים, אבל מבחינה מעשית (הצורך לדאוג לאכוף את ההסכם), קל יותר להיות בטוח שההסכם יקויים, אם הזכויות נרשמות בהתאם להסכם. יש אפשרות נוספת, של רישום הזכויות על שם אחד מבני הזוג, ולאחר מכן, רישום הערת אזהרה על סמך הסכם הממון. בתקווה שלא תצטרכו את זה ....

igalgolan

New member
שותפות והסכם ממון

כאשר הבית נרשם על שם מספר בני אדם הם בחזקת שותפים במקרקעין. כל אחד מהם יכול תמיד לבקש פירוק שיתוף. כאשר מדובר בהסכם ממון מדובר בחלוקת רכוש לאחר תום הנישואין. מי שהרכוש שייך לו יכול למשל למכור אותו (ואז לא יהיה מה לחלק). שני ההסכמים שונים מהותית ולמרות שלפעמים התוצאה הסופית עשויה להיות זהה, אסור לערבב ביניהם. בכל מקרה ניתן לפנות לייעוץ מקצועי על מנת להבין ההשלכות של כל אחת מהאפשרויות במקרה המיוחד שלכם. יגאל גולן

שירי71

New member
תודה ועוד שאלה

קודם כל תודה על העצות והתגובות המהירות. זה אכן הוסיף לי עוד מידע אבל נותרתי מבולבלת. אני גם לא יודעת איפה למצא עורך דין שמתעסק בזה ויכול ליעץ לנו ולערוך לנו את ההסכם הזה תמורת תשלום, אבל חשוב שזה יהיה מישהו אמין וגם שיודע להיות סבלני ולהסביר לנו מה המשמעות של כל דבר. יש הצעות? שוב - זה דחוף למדי...

שירי71

New member
אז עוד שאלה?

אמרו לנו עכשיו שלא משנה מה כתוב בהסכם הממון, מה שקובע זה מה שכתוב בטאבו. האם זה נכון?

שירי71

New member
ושוב תודה! ותוספות

אכן התייעצתי כבר טלפונית עם עורכת דין אצלה נעשה את ההסכם השבוע. גםהיא אמרה לי לפני זמן קצר שזה ממש לא נכון מה שנאמר לנו. ושוב שיחקת אותה יוסאריאן!

שירי71

New member
ולכל המעוניין ראו כתבה מתאימה בנושא

בתוספת טלפונים של ארגונים שעוזרים ביצירת הסכמי ממון. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-832228,FF.html

igalgolan

New member
המצב החוקי הפוך

נכון שכל עוד לא מתקיימים התנאים למימוש הסכם ממון מה שקובע זה מה שכתוב בטאבו. לעומת זאת כאשר מגיע העת לממש הסכם ממון מה שקובע זה לא הטאבו ומה שרשום בו אלא כוונת הצדדים (בין השאר כפי שבאה לידי ביטוי בהסכם עצמו). יגאל גולן

שירי71

New member
אכן זה מה אמרה לי עורכת הדין

ואצלה אני עומדת לעשות את ההסכם. מחר!

למעלה