ושוב... מה עושים עם מזומן...

קרנית 1

New member
ושוב... מה עושים עם מזומן...

הי חבר'ה, קיבלנו מסבא "דמי חנוכה" 400 ש"ח. מה אתם ממליצים לעשות בכסף? האם להכניס לתקציב השותף - ואז לקצר ב400 ש"ח את תקופת הצנע, או להשתמש למשהו חריג שכרגע המצב לא מאפשר (ולא נכנס לתקציב...) לדוג' בגד חדש, מתנה לעצמנו לכבוד יום הנישואים, משהו לילדים, וכו', (מסעדה לא עומד על הפרק...) מה דעתכם? למי שלא מכיר אותי... תקראו בעמוד הקודם... אגב, מהכסף ממכירת הרכב, כבר לא נשאר כ"כ הרבה... ההוצאות על הרכב ה"חדש" היו יותר מהמצופה... והשתמשנו במה שנשאר בשותף - ז"א במקום להוציא מהבנק כסף , השתמשנו בכסף (היה במזומן)... ועוד משהו, כיוון שלצמצם הוצאות הרבה יותר קשה, אנחנו עובדים קשה על הגדלת הכנסות, וכבר מתחילים לראות תוצאות... יום נעים, קרנית.

goldy

New member
השאלה היא אחרת

שימי לב שאת שואלת "איך ניתן *להוציא* את הכסף?", בימקום לישאול "איך ניתן להשקיע את הכסף? אני ממליץ על משהו יותר רציני מאשר תוכנית חיסכון.

קרנית 1

New member
מדובר בסה"כ 400 ש"ח...

לא באיזה סכום אסטרונימי שיניב ריבית מטורפת... נראה לי שאשלם את הועד הורים בגן... אני צריכה לשלם 360 * 2. ושילמתי רק 100 ש"ח... והגישה שלך מתחילה להישמע לי נכונה... כמה שבהתחלה הייתי נגד הסיסמאות שלך לחסוך 10% וכו', עכשיו אני חושבת, אם היתה לי עוד משכורת בשנה... המצב היה נחמד יותר. אבל כרגע במצבי 10% נראים לי גבוהים, ובינתיים אני משתדלת לחסוך 250 ש"ח בחודש. שנכנס לפק"מ.

משרדית

New member
חובה, אבל ממש חובה לחסוך 10% לחסכון...

ועוד 5% להוצאות בלתי צפויות. אם אין כסף, למצוא עוד מקור הכנסה. ויש בלי סוף מקורות כאלו. רק תחשבו במה אתם מוכשרים, ומייד יצוץ משהו כזה. בהצלחה מירי

jol8

New member
את מתייעצת מה לעשות עם 400 ש"ח בפורום?

זה סכום מזערי - מה אפשר כבר לעשות איתו? תשימי אותו בעו"ש, תקני לעצמך בגדים + ארוחה במסעדה, תחליפו מסך מחשב, מה שבא לך.

קרנית 1

New member
400 - סכום מזערי?

אם ככה אני אתייחס ל400 ש"ח, אני בחיים לא אצא מהמינוס! ולשאלתך מה אפשר לעשות עם 400 ש"ח? ועד הורים שנתי לילד בגן, (יש לי שני ילדים) מנוי 4 חודשים לחוג כן, גם מסך מחשב (שאין לי צורך, יש לי שניים + מחשב נייד...) סגריות לחודש וקצת (לא מצדיק) שני ג'ינסים מותגים, (שאני בחיים לא קונה) 10 חליפות לילדים לחורף. (מתאים לי...) לצאת למסעדה יוקרתית, (מיותר) קניות לשבוע לכל המשפחה (מנוצל טוב, אבל אמור להיות מתוקצב מהשוטף ולא מהפתעות) שווי של 400 ש"ח זה 4.5% מההכנסות הרגילות שלנו בערך. ובערך 1.5% מהמינוס שלנו... אז להכניס לבנק זה באמת לא משמעותי, אבל שנוספים כמעט 5% להכנסות, זה כן משמעותי, וכאן בדיוק הדילמה, האם להתייחס לזה שנכנס לשוטף, או כבונוס ולרכוש / להשתמש בזה על משהו שככה לא הייתי עושה... יש הבדל עצום בחשיבות של 400 ש"ח ועל מה מוציאים אותם.

ארנון76

New member
אני לא מאמין שאת במינוס של עשרות אלפי...

שקלים ומזכירה סיגריות זה בלתי נתפס בעיני

jol8

New member
התכוונתי - סכום מזערי

בשביל ללכת ולהתייעץ מה לעשות איתו, בפורום באינטרנט. זה לא שאת יכולה להשקיע אותו. את יודעת יותר טוב מכולם מה את צריכה לעשות עם הכסף, מה כבר אנחנו יכולים להוסיף לך?

הנה רעיון

את במינוס של כ- 20 אש"ח. את ה- 400 ש"ח הכניסי עכשיו לבנק. מחר בבוקר לכי לחנות מחשבים, ותמכרי את אחד המחשבים- את הכסף שתקבלי מהמכירה הכניסי לבנק. אני לא יודעת כמה חוגים יש לכל ילד, אבל לדעתי בגן לא צריך חוגים בכלל. ממילא זה רק מעייף את הקטנים, לא נשאר מזה ערך מוסף לא בצורת דברים שלומדים (ושוכחים!) ולא בצורת חברים שלא באמת נשארים מהגיל הזה. אז אפשר לעצור את החוגים את הכסף מהחוגים הכניסי גם כן לבנק. תעשי את זה, וכבר המינוס שלך יקטן בלפחות 3000 ש"ח. את לא מבינה שכל עוד את חיה על מהינוס את משלמת ריביות על המינוס הזה? מינוס שלא סוגרים כשהוא קטן הולך וגדל עד שמאבדים עליו שליטה. אם היית בפלוס, אז הגישה שלך היתה נכונה- לעשות משהו נחמד שונה עם הכסף. אבל את לא יכולה להרשות לעצמך עוד פינוק. את כמו אדם שנפל מהסירה ובמקום לנסות להיאחז בקרש שנסחף אליו חושב לגלף ממנו פסלון לקישוט.

קרנית 1

New member
עדכונים...

אז ככה, השקעתי בעצמי וקניתי לי בגדים ב200 ש"ח, אחרי שנתיים שלא קניתי לי כלום כמעט. ומה200 הנותרים אקנה לילדים בגדים - כי פשוט אין לי ברירה... אגב - מבקרת פנימית, למכור מחשב / מסך זה מאוד לא משתלם... המחשב שלי בן שנתיים - כבר לא משהו, והמסכי מחשב, אחד בן יותר מ-7, הגיע עם בן הזוג.... והשני בן 6.5 שזכינו בו באיזו הגרלה... והמחשב השני, מהעבודה של בן הזוג... שהוא עובד איתו ביומיום, אז אני לא יכולה לעבוד עליו... ולגבי חוגים ילדים - זה ועד הורים מחליט על הסכום, ומשמש לכל הפעילות העשרה בגן, כולל מסיבות, מתנות, חוגים וכו'... לגבי המינוס... בינתיים הוא מתיצב (אני מקוה...) ועובדים על הגדלת הכנסה... חנוכה מואר ושמח!

למעלה