ושוב מטבחים

אש68

New member
ושוב מטבחים

מישהו שמע על חברת ריהוט מטבחים "מגע של עץ" באיזור תעשיה תרדיון משגב.אני מהמרכז האם שווה להצפין לשם ?איך האיכות והמחירים? תודה

בינא

Member
נגרי מטבחים במרכז במחיר שפוי

קיימים כאלה. חלקם אף טובים ומקצועיים יותר מחברות המטבחים ובודאי שיותר זולים. הם מוכנים לעבוד עם כל חומר שמכתיב הלקוח ורק צריך להביא להם תוכנית. רוצה פרטים ושמות? כתוב לדוא"ל של החתום מטה.

w o o o d y

New member
כמו שכבר אמרו לך פה

בינא היקר הזול יוצא בסוף יקר האם גם אתה גובה מחיר זול על השרות שלך בן 33 שנות הנסיון, כמו שאתה מטיף כאן ללא הרף לבונים, לגבי בעלי מקצועות אחרים- "חפשו את הזול" ותעשה חשבון פשוט- אם הולכים לנגר פשוט שיודע רק לנסר ולא לתכנן- הרי צריך לשלם גם למעצב טוב שיעשה תוכנית זה בטח עולה עוד כמה אלפי שקלים , לא? וכמה עולה להשתמש ולהסתכל כל יום בביתך על מטבח שאתה לא לגמרי מרוצה ממנו? לפחות אתה עושה לעצמך פרסום, שיהייה בהצלחה

בינא

Member
ל-WOOODY הנכבד שלום

לא המלצתי על זול, כתבתי "מחיר שפוי". יש הבדל גדול. לא כל מה שיקר = טוב או טוב יותר. איני מחזיק מנגרים שגם מתכננים. נגר שמתכנן אינו אדריכל, כמו שמתכנן מטבחים אינו נגר... יפה שכל אחד עושה מה שהוא יודע הכי טוב ועדיף כך. הרעיון לבוא עם תכנון של מטבח ממתכנן לנגר אינו חדש. למעשה הוא מיושם בכל הארצות הנאורות כמו ארה"ב ויפן למשל. ממתי לתכנן מטבח עולה "אלפי שקלים"? לידיעתך, בצעירותי הייתי נגר, תכננתי ובניתי את כל סוגי הארונות. גם ארונות מטבח. כיום במסגרת תכנוני מבנים פרטיים, יוצא לי גם לתכנן מטבחים. לעומת זאת, אם מבקשים עיצוב של המטבח המתוכנן התכנון עובר למעצבת... עם כל הכבוד לידע המקצועי שלך וברור שהוא קיים, דבר אחד אני לא צריך... פרסום. עברתי אתהגיל. עכשיו אני פשוט מנסה לעזור כמיטב יכולתי לאחרים... נכון...גם בתשלום כשצריך, אבל לא בגלל זה אני כותב בפורום, כי כאן אין הכנסה.

איריסג

New member
נשאלת השאלה - מי קבע מהו

"מחיר שפוי". עבורי - מחיר שפוי הוא 60 אלף ש"ח למטבח. עבור פלוני אחר - הוא לא יוציא יותר מ עשרת אלפים ש"ח ויחשוב שאני הלא שפויה. עבורי - להתעקש על סנדויץ' אדום, גילופים של חרש עץ ופירזולים של בלום, דלתות מעץ מלא וכו' - זה שיא השפיות. יהיו כאלה (אני רואה את זה די הרבה לאחרונה) שיחשבו שאני לא נורמלית. ראיתי נגרים שמחזיקים אצלם מתכננים, וראיתי נגרים אומנים שמתכננים מטבחים מדהימים. לא חייבים לשלם כסף בנפרד למתכנן. אבל כמי שחיה בדירה שבה צריך לחתוך את היידיים לנגר שעשה את המטבח (בעל הבית אומנם החליף מטבח אבל המטבח עצמו בנוי מחומרים זולים) - אני מתכוונת לקחת נגר יקר , שעובד בחומרים הכי משובחים - ולשלם לו מה שבעיני (!) הוא מחיר סביר.

בינא

Member
"מחיר שפוי" - מהו?

המחיר בו ניתן לעמוד בלי למשכן את כל החיים, בלי להיות חייב במשך 25-30 שנה, כמויות כאלה של כסף, שמשייכות את הנאנקים תחת החובות האלה, לעשירונים התחתונים לאורך זמן, ללא יכולת להחלץ מהמצב. לכל אחד יש את "המחיר השפוי" שלו. לאיריסג זה 60,000 ש"ח למטבח, לאשתי זה 400 ש"ח לזוג נעליים, ולי זה 12 ש"ח למנה פלאפל הכי טוב ואני יודע שיש עדיין גם ב-10 ש"ח... "מחיר שפוי" לבניה של בית מגורים בגודל של 120-170 מ"ר, לטעמי, יהיה 700 $/מ"ר בבניה עצמית. כל מחיר מעל המחיר הזה, הוא "מחיר שפוי"...אבל של אחרים. ליצירות אומנות, למשל, אין מחיר שפוי כי אין מושג כזה באומנות, כמו שלכל אחד יש את היופי שלו. "המחירים השפויים" של מטבחים, כפי שאני מקבל מנגרים פרטיים בימים אלה (כמעט כל יום), נעים בין 900 ש"ח/מ"א ל"מטבח קבלנים", "סטנדרט משרד השיכון" (הכי פשוט שיש) לבין 1,250 ש"ח/מ"א לוילות וקוטג'ים לארון תחתון, לא כולל שיש ולא כולל מע"מ, אבל כולל מגרות שנסגרות לבד, צירים טובים, לפחות פינה אחת עם חור לכיור וכיריים מדיקט. מחירי המטבחים מסיבית/מלמין פנולית, נמוכים אף יותר ואינם לפרסום בפורום הזה... מחירי השיש, החל מחברון מטופל נגד ספיגה, עד קיסר היקר, מעובד עם קנטים, חור לכיור התקנה שטחה, הכנה לכיריים, כולל פינה אחת לפחות יהיה החל מ- 500 ש"ח ויגיע עד 1,200 ש"ח/מ"א כאשר הפינה תימדד פעמיים (כי מודדים לפי האורך מאחור הצמוד לקיר). האם המחירים האלה "שפויים"? לטעמי-כן, כי אלו מחירי הצעות המחיר ביום-יום. האם במחירים כאלה מקבלים את העבודה הטובה ביותר? תלוי מה בודקים ומי בודק... אמר מי שכבר אמר: "שפיות היא דבר יחסי" ונכון לימים אלה הוא צדק בהחלט.

מאיפה אתה מוצא מחירים כאלו ?

אפשרויות: 1. איכות העבודה. 2. איכות החומר. 3. נגר שאינו יודע חשבון. 4. נגר נדבן. 5. נגר רעב. אני בכל אופן מהמר על איכויות עבודה ירודות.

בינא

Member
אפשרות נוספת ששכחת - נגר שבע

1) כזה שיש לו כל הזמן עבודה; 2) אנשים ממליצים עליו; 3) ומשלמים לו בזמן; 4) יודע חשבון ולכן קונה במזומן חומרים; 5) מעסיק עובדים אמינים ואחראים; 6) העסק קיים במקום בו המיסוי נמוך כמו במושב למשל; 7) אמין, נאמן ואומן - רמת בצוע גבוהה;

w o o o d y

New member
בינא ידידנו

תראה כמה תגובות נדהמות אתה מקבל פה, על רמות המחירים שאתה מפרסם תסיק מסקנות ותנוח קצת מזה כנראה שבאומרנו "מטבח" אנחנו מדברים על משהו אחר לגמרי, אני ואתה על אמינות מקצועיות ועבודה טובה משלמים מחיר טוב, אין בחיים מציאות, כמובן שלפעמים צריך להתפשר משיקולי תקציב, אבל שאף אחד לא ישלה את עצמו, אדם מקבל את מה שהוא משלם עבורו בדרך כלל יש טווח גדול מאוד של איכויות בנגרות, ובהתאם המחירים. וכשמישהו מקבל הצעת מחיר זולה מאוד, כדאי לו, לטובתו, שיבדוק טוב טוב למה, כבר שמענו על לא מעט בעלי מקצוע שקיבלו הזמנה ונעלמו, או לחילופין סיפקו עבודה פגומה. וזה נכון גם לגבי חברות גדולות.

גנבת לי את המילים מהמקלדת

ואני לא נגר ולא עשויה מעץ אבל בתכלס משלמים בדיוק על כל אותם סעיפים שבינא הזכיר נגר שבע לא יקח כל עבודה רק על מנת "להחליף כסף" נגר עם עבודה כל הזמן לא יקח עבודה בכל מחיר אם מעסיק עובדים אמינים ואחראיים יצטרך לשלם בהתאם אם רמת ביצועו גבוהה זה יתבטא גם במחיר וזה נכון לגבי כל בעל מקצוע ולא רק לגבי נגר ומי שאכן נותן את כל אותם הסעיפים במחירים שבינא הזכיר אממממ זה כנראה רק על הנייר או בדיבורים

שחם3

New member
חברה רצינית!!

אומנם החברה צעירים יחסית אך הם משפעם כינו "אומנים ". הם איכותים מאד, אמינים ולא זולים, אם את/אתה רוצה עבודה ברמה גבוהה הם הכתובת. תפני/ה ליוני ובקש/י כתובות באיזורך וקבל/י חוות דעת.

לב אביב

New member
אם במטבחים עסקינן...

אז אשמח לקבל את עזרתכם ולשמוע מכם איך תכננתם את המטבח שלכם. אנחנו בשלב הסופי של תכנון הבית. האדריכל שלנו ביקש מאיתנו להחליט היכן אנו רוצים למקם את נקודות האינסטלציה והחשמל במטבח. לשם כך, נשלחנו לסייר בחברות שונות של מטבחים, להתרשם ולהעזר בהם בתכנון המטבח. הבעיה היא, שאף אחד מהם לא מעוניין לייעץ לנו, לפני שנפתח הזמנה ונשלם כ-10% מקדמה. אני מבינה את הצד שלהם, אבל אנחנו כרגע מבקשים יעוץ מינימלי, כגון: היכן כדאי למקם את הכיור, את הכיריים וכד'. המטבח שלנו אמור להיות די גדול (למרות שבעלי טוען, שלאור הפעמים שאני משתמשת בו, אנחנו יכולים גם להסתפק במדף עם 3 מיקרוגלים לחמם את האוכל המוכן שאני קונה....
) ומכיוון שמדובר בהשקעה גדולה, אני לא רוצה לעשות טעויות מיותרות... אני מצ"ב את השרטוט של המטבח (האלמנטים שמופיעים בו הינם לצורך המחשה בלבד...). אשמח לקבל מכם רעיונות ועצות מנסיונכם. תודה מראש.

בינא

Member
תכנון מטבח - מי צריך לתכנן אותו?

כתבת:"האדריכל שלנו ביקש מאיתנו להחליט היכן אנו רוצים למקם את נקודות האינסטלציה והחשמל במטבח. לשם כך, נשלחנו לסייר בחברות שונות של מטבחים, להתרשם ולהעזר בהם בתכנון המטבח. הבעיה היא, שאף אחד מהם לא מעוניין לייעץ לנו, לפני שנפתח הזמנה ונשלם כ-10% מקדמה..." והוספת:"המטבח שלנו אמור להיות די גדול (למרות שבעלי טוען, שלאור הפעמים שאני משתמשת בו, אנחנו יכולים גם להסתפק במדף עם 3 מיקרוגלים לחמם את האוכל המוכן שאני קונה...." סליחה על השאלה...בלי לפגוע חס וחלילה...על איזו פלנטה אתם חיים? תפקיד האדריכל לתכנן את המטבח, כולל מיקום הכיור, הכיריים, המדיח ונקודות החשמל, סוג השיש ומיקום התאורה. זה שגם עושים זאת בחברות המטבחים, זה לא לעניין בכלל. הוא צריך לתכנן בהתאמה למה שאתם צריכים. אם אתם צריכים 3 מיקרוגלים כי את לא מבשלת וגם לא תבשלי בקרוב, שיתכנן ל-3 מיקרוגלים. אם אתם משתמשים בכלים חד-פעמיים שלא יתכנן מדיח, כי זה בזבוז מקום וכסף. הייתרון בתכנון מטבח עם מיקרוגלים לחימום בלבד הוא בכך שלא צריך שיש...אפשר לבצע משטח עץ. לא כל אשה היום היא בשלנית ולא כל אחד צריך מטבח לפי הפרסומים של חברות המטבחים. יכול להיות שבמקום לבזבז מקום על מטבח שלא תשתמשו בו, עדיף לכם לתת יותר מקום לפינת אוכל כי אתם מארחים המון או לפינת משחק לילדים כי זה מרכז עולמכם. אתם משלמים לאדריכל כדי שיתכנן לכם הכל !!! שלא יתחמק מאחריות לתכנון. אם הוא א יודע איך לתכנן לכם מטבח שהוא ילק לחברת מטבחים שהוא חושב שיש להם מטבח שיתאים לכם ולתכנון שלו, שישלם למתכננת שלהם חלק ממה שאתם משלמים לו (מתכננת משנה) ויחזור עם תוכניות מטבח מוכנות. בהזדמנות הזו, המלצה נוספת - אל תתנו לאדריכל לשלוח אתכם לקבל את האישורים על התוכניות. זה תפקידו. כל שנכתב למעלה לוקח בחשבון שאתם באחד משני מצבים: 1) אתם בשלב התכנון להגשה להיתר בניה (לא צריך תוכניות חשמל להגשה וגם מיקום כיור המטבח יוכל להשתנות) 2) יש לכם היתר בניה ואתם בעיצומו של תכנון תוכניות העבודה...דרוש מיקום מדוייק של נקודות החשמל במטבח, יחד עם נקודות האינסטלציה (כיור, מדיח, מקרר עם קוביות קרח) ומיקום הגז / כיריים חשמליות). לפרטים נוספים ומידע, כתבו לדוא"ל המופיע למטה בחתימה.

איריסג

New member
אני די מסכימה עם רוב מה שבינא כתב

קודם כל - ברמת הפרוגרמה למטבח - זה בהחלט תפקידו של האדריכל. זה עיצוב פנים ברמה הכי בסיסית שכל אדריכל אמור לתת לכם. שנית - לפחות בכמה חברות המטבחים שאני הייתי, נותנים ייעוץ ראשוני בחינם - אבל משחררים את התוכניות רק לאחר הזמנה. כך שלשבת עם מתכנן מטבחים ולקבל רעיונות - זה דווקא משהו שבהחלט אפשר לעשות - גם בלי לשלם מקדמה. מה שאתם צריכים להגיד זה שאתם בשלב התכנון של הבית ורוצים הצעת מחיר למטבח. הם ישבו איתכם ויראו לכם בשירטוט שלהם או על המחשב תוכניות והצעות - הם רק לא יתנו לכם מזה עותק. שלישית - לפני הכל, שבו ותכינו פרוגרמה של המטבח - כמו שבינא אמר - מה הצרכים הספציפים שלכם - יש לזה השלכות על איך המטבח יראה.

למעלה